Citat:
Uporabnik darko11 pravi:
Do sedaj me je motilo ker vsi pišete o "zastonj" vožnji, Andy je prvi omenil polnjenje 5 € na postaji. Tega noben seveda ne upošteva pri porabi, oz. strošku na km. Ko bodo EV razširjeni, polnjenje ne bo zastonj.
Glede na to kakšna katastrofalna pokritost je s polnilnimi postajami, bi bila zame edino Ampera - zaradi bencin backupa. Da bomo poleti razmišljali pri poti na morje, kje so polnilnice - neuporabno. Da o parkiranih avtih (neEV) na polnilnicah sploh ne govorim.
Brez zamere samo na smeh pa mi je začelo it, ko ljudje razlagajo o vožnji ponoči brez klime, v prostem teku, da se špara energija, o tem, da se poleti ne moreš čez dan peljati v drug kraj kopat, ker bo bateriji prevroče, s preračunavanjem koliko pade doseg zaradi razlike v nadmorski višini - ne vem ali se hecate in imate EV kot statusni simbol in ne kot vozilo ?
Mi avto rabimo kot je SJTV napisal: prevoz A do B, s klimo, ko je vroče, gretjem, ko je mrzlo, pa niti slučajno samo 100 na uro po AC... Za nas res neuporabno, sploh ko vidim, koliko zlagan je deklariran doseg: brez klime, brez gretja, 100 na uro po AC in še vedno samo 150 km dosega ? Absolutno predraga igrača za prevoz po mestu torej...
Brez zamere ne provociram, ampak dobro, da sem tole temo prebral. EV zgleda predober, da bi bil resničen - če gledaš deklarirane podatke... No saj, čez kakih 10 let bo verjetno precej sprememb na tem področju.
Pa prosim ne o Tesli, ki stane 100k.
Če bom kdaj imel toliko za avto, bom priložil še 40k in bo to MC Stradale ter mi bo sladko dol viselo za porabo, da o užitku v vožnji sploh ne govorim.
Je pa zanimivo brati, da je dejansko toliko novosti na tem področju.