Keto dieta/prehrana

I

Izbrisan uporabnik 474

Z mojo sma že kakega pol leta na LCHF (torej ne tak striktni keto) in nama je kruh zelo dober. Pred tem sem pekel sam svoj kruh (mandljeva moka, trpotec, razna semena, jajce, maslo) pa mi je bil tudi OK, ampak mi je ta kupljen boljši.
Midva se ga po pol leta (še) nisma naveličala!
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Maš mogoče kako fotko tega kruha, da bi videl "kak je videt"? mislim izdelek in pa embalaža, da vem kaj kupit
smile-1.gif


kaj gor mažeta?
 
I

Izbrisan uporabnik 474

Bom poslikal tega, ki ga imava zdaj doma (iz Spara-a/LeClerc), lahko ti pa še v nedeljo ali ponedeljej še jodalrskega...
Jaz večinoma ruknem gor surovo maslo, moja pa kakšen sirni namaz, ali pa tu pa tam kakšne klobase in pa seveda sir
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Super, hvala, ker google ne najde nič pametnega. Kje v MB pa se najde ta v leklerku?
 
I

Izbrisan uporabnik 474

Našel sem ga čisto do konca pri kruhih - tam pri toastih (desno od postrežne vitrine)
 
I

Izbrisan uporabnik 474

Groma jaz jemljem z rezervo, ker tolikokrat kot je že on ploščo obrnil... Pa fuj in fej je vse, kar on ne prodaja.
Ampak jaz jemljem kruh kot dodatek, za tu pa tam, ko se mi ne da kuhat in za LCHF. Mislim, da je tudi za keto OK, vendar ne kot edini ali glavni vir beljakovin/maščob.
Je pa to gotov produkt, ne mešanica.
 

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
19 dni na keto. Kolikor je mogoče, vmes so bile ene tri pregrehe (kak kos kruha se je našel in 1x porcija krompirja).
Kile so šle ohoho dol, počutje odlično, prebava tudi. Mimogrede: malo sem priredil recept paleo mešanice iz spara (dodal sem malo masla in malo naribanega sira, tudi lepše se sprime in se ne drobi). Meni je dober. Pa še kaka kajla masla zraven.
Kot zanimivost: včeraj sem si zmeril krvni sladkor po obroku (ravno ta paleo "kruh" in maslo) in je bil 4,7. Ko grem na en krog po hosti so klanci enaki ravninam :)
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Jaz bom pa kmalu imel 2 leti keto obletnico
smile-1.gif


Sem pa ravno ta teden začel razmišljati, če ne bi še znižal vnos beljakovin in začel več delati na mTor in posledično preprečevanju raka. Čeprav uporabljam že druge "prijeme". Včasih res pojem preveč mesa.
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.196
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Z mojo sma že kakega pol leta na LCHF (torej ne tak striktni keto) in nama je kruh zelo dober. Pred tem sem pekel sam svoj kruh (mandljeva moka, trpotec, razna semena, jajce, maslo) pa mi je bil tudi OK, ampak mi je ta kupljen boljši.
Midva se ga po pol leta (še) nisma naveličala!
Midva z mojo sva pa kruh nehala jest in niti ne iščeva nadomestka, sva se ga čisto odvadila.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Da vržem eno kost za glodat.

Je debelost, ki ni posledica kroničnega povišanega krvnega sladkorja, sploh slaba stvar? Iz evolucijskega vidika in ostalih živalski vrsti, bi rekel da je malce večji ITM v obdobjih čisto normalno adaptacija telesa na podnebje, kje živimo.

Torej ni podkožni saldo tisto kaj je problem, celo dobrodošel je, konec koncev je to najbolj primerna energijska zaloga v človeškem telesu.
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
To je že kar nekaj časa fakt. Prav lahko imaš zalogo maščobe, ki nikakor ni problem za določene osebe in je bolj zdrav kot 99% sveta.

Razlike med posamezniki so lahko OGROMNE, tudi keto oz. low carb se ne obnese pri vsakem, se pa v najvijšjem odstotku. Imamo vnaprej določeno "fiziko" in če se hujšo pod to naravno mejo za posameznika, potem telo to poizkuša preprečit, ker se počuti življensko ogroženega.

Sicer je pa marsikaj porušenega v svetu npr... https://www.youtube.com/watch?v=FTSvLKY7HEk&t=3s
hysterical-1.gif
 

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.513
1.099
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Da vržem eno kost za glodat.

Je debelost, ki ni posledica kroničnega povišanega krvnega sladkorja, sploh slaba stvar? Iz evolucijskega vidika in ostalih živalski vrsti, bi rekel da je malce večji ITM v obdobjih čisto normalno adaptacija telesa na podnebje, kje živimo.

Torej ni podkožni saldo tisto kaj je problem, celo dobrodošel je, konec koncev je to najbolj primerna energijska zaloga v človeškem telesu.

Danes, ko imamo vse 24/7 na dosegu in vse na zalogi se lahko afnamo s postavami... Včasih temu ni bilo tako...

Pa še nekaj: Recimo, da imata dva enak tip raka, eden ima normalen ITM, drugi pa povišan ITM. Kdo ima večje šanse za preživetje?
 
I

Izbrisan uporabnik 474

Še obljubljen beljakovisnki kruh iz AT. cena za 350g je nekaj več kot 2€.


 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Kak je tale vizualno in teksturno, podoben recimo kateremu "navadnemu" kruhu?