Kaj sem pa prej reku drugač?
Pes je pes in pes nima kaj delat po gostilnah in nasploh nima kaj delat v mestih, stanovanjih, vročem asvaltu, betonu itd...
To jaz ves čas govorim, nazaj mi pa kozlate kako jaz psa pa matram in ga ne maram, ker ga ne vozim v avtu, ga ne vlačim sabo po oštarijah, promenadah itd....
Resnica je pa čisto drugačna, če že govorimo kdo ima rad živali, jih imam od vseh vas tukaj najraje jaz, saj jih s tem, ko jim kar največ puščam svoje naravno živalsko vedenje, najmanj pohabljam.
Tud ta pasja dresura, agiliti in podobno sranje... je navadno matranje žvali, saj mora pes vse te "štose" delat zato, da bo potem dobil hrano al pa zato, da potem nebo kaznovan. Kar poglej pasji ksiht, ko počne razne agiliti akrobacije...pes nikol neve al je naredu prav al ne, šele ko ga gospodar pohvali, ve da ni naredu nič narobe in nič hudega...A je to ljubezen do žvali, da jo kar naprej maltretiraš, štrapciraš in spravljaš v negotovost?
Ti ščenetarji so navadna sebična in egoistična zalega, katera pohablja žval in to zato, da se pred ostalimi somišljeniki, na tekmovanjih, razstavah itd... hvalijo, kolk so uspeli pohabiti svoje ščene.
In kar je najhuje in bolehno...izdajajo se za živaloljubce!
Bruuuh....