Kdaj začneju kurit v Lj?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
To ne bo težko..., mamo povprečno starost stanovalcev bloka verjetno čez 50.
tongue-1.gif

Včeraj je bilo ob 20:30, če je merilec na cliotu prav kazal, 9 stopinj. Danes pa bomo videli...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Čisto mogoče.
wink-1.gif

Moraš paziti, da pri tem ne narediš kakšne napake. Moja najpogostejša je, da predolgo ostanem na mrzlem zraku z mokro glavo. Ampak se učimo. Počasi. Enkrat bo že.

Ker drugače je pa reč odlična za preprečevanje te mrzlice, ki daje alterjevo skupnost.
wink-1.gif

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
mater eni ste pa res nizko padli....celo drugi odločajo kdaj vam je mraz in kdaj ne....prav smilite se mi......
kot da bi moj sosed odločal kdaj lahko prižgem peč v mojem stanovanju...:DDD

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
835
15
18
Samo nekaj me zanima ... a v bloku imate izolacijo? Jaz sicer živim v hiši in je izolirana, vendar je opeka še tako segreta od poletja, da vsaj še par tednov ne mislimo kuriti. Temperatura ne pade pod 20 stopinj C, pa imamo okna več ali manj odprta.

Ziga

Pripravnik
17. sep 2007
39
0
6
Jst mam za 1x se sreco, ker sem trenutno na jugu italije in so tem. kr normalne, 28 cez dan ponoci pa 15
cheer.gif

Freak

Pripravnik
19. sep 2007
522
0
16
Hja odvisnoje zdej. Ce ste privat hisa in ce se ogrevate prek energetike samo poklicete in je stvar resena. Ce pa zivite v bloku,pol pa upravniki oz hisniki poklicejo. Drugace,bi pa mogla to sama elektronika urejat. Ko je temperatura 3x zaporedoma visja od nastavljene (ponavad je to 22°C ) se ogrevanje izkljuci. Ko pa pade 3x pod nastavljeno vrednost (spet odvisno od nastavljene) se pa zacne ogrevati. To velja za daljinsko ogrevanje
wink-1.gif

Cessna

Zelenc'
19. sep 2007
17
0
1
Ma upam da bodo vklopili gretje čim pozneje, ogrevanje sploh ni tako poceni, pri 21-22 stopinjah, kolikor jih je ob teh vremenskih razmerah v stanovanju, se da povsem fajn živet, res pa mi gre na jetra, ko zapiram radiatorje ob tem, ko mi stanovanje ogreva sonce, bajta pa se kar greje. Da o kurjenju tja nekam v konec maja sploh ne začnem...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Tvoj problem je relativno lahko rešljiv z montažo termostatskih glav na radiatorje.

Cessna

Zelenc'
19. sep 2007
17
0
1
Res je, ni pa rešljiv v delu, ko moram na račun tega, da ogrevanje plačujemo glede na kvadraturo stanovanja, ne pa na to, kolk dejansko ogrevamo, plačevati za toploto tudi takrat, ko je ne uporabljam. Eh ja. Pa na jetra mi gre, ko vem, da sem edini, ki ob takem načinu delitve stroškov sploh zapira radiatorje. Drugi preprosto odprejo okna.
crazy1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
v našem bloku je pa ravno prav - sicer je bilo zdaj zjutraj mal chilly, ampak čez dan se full ogreje in je zvečer še vedno full toplo. se pozna, da je stanovanje na zahodni strani in da popoldansko sonce sije na našo stran.
smile-1.gif

me pa zanima, kolk je res toplo stanovanje pozimi, ker bo to prva zima v tem stanovanju.
grin1.gif
po eni strani komaj čakam, po drugi me je malo strah, da ne bo dovolj toplo...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
mislim da je to bolj stvar odločitev stanovalcev v bloku.

moram pa priznat da ko berem take poste namenoma dam klimo na 24 stopinj ....da mi je na trenutke kar malček vroče
evil.gif

osebno priznam da kasnejejo ko začnejo greti bolje bo..ker zdaj si prižgem klimo eno uro zjutraj (ko vstanem) ter mogoče kako uro zvečer...in to je ves strošek...mogoče 2 centa (čez dan greje itak sonce), ko bojo vklopili gretje bodo kurili 24 ur dnevno..in seveda, ker bo prevroče bomo/bojo vsi odpirali okna. Plačat pa bo seveda treba vse.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pri nam je v skupnem računu spet postavka ogrevanje. Čeprav so radiatorji že nekje od konca maja mrzli kot kamen (no, ta postavka se je pojavila tudi julija
bonk.gif
).

Ah, važno, da je biznis.
nahrung002.gif