Kdaj dojenčico v športni voziček?

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.309
14
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ojanez pravi:
Hvala vsem za nasvete. Po današnjih ogledih, je stanje naslednje:

- Mura odpade zaradi teže, mamica ni med močnejšimi
smile-1.gif

- Cam X3 in Bebe confort High trek odpadeta zaradi "preglomaznega" dizajna. Ko jih primerjaš z vozičkoma, ki sta ostala v izboru, sta kot tovornjaka proti osebnemu avtu.
- Na izbiro ostane Jane Slalom Pro.
- Všeč pa nama je tudi Quinny Buzz 3, ki bi mu dodala večje napihljivo prednje kolo, ki je na voljo med dodatki. Mnenja o tem vozičku?

buzz je vredu voziček samo je pa kar občutljiv, če ga redno ne čistiš se ti bo hitro kaj zabasu, drugače niso neki taki veliki problemi z njem, se pa seveda najde kak bedak k se veselo na njega naslanja in uniči tisto hidravliko za samodejni dvig vozička, tisto pa nimaš kej drucga narest kot pa ogrodje zamenat.

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
...ksz...

Mi imamo Mutsy urban Riderja . Za po mestu je kot ta pravi traktor
grin1.gif
, ampak za podeželske makedamsko / gozdne ceste pa zmaga...
Je pa res kar težak, ampak sestavljenje / podiranje za v moj (bolj majhen) avto je mala malica.
Smo ful zadovoljni z njim.

Še na kratko glede košare - naša se je vozila v njej 6 mesecev. Moje mnenje je, da je na začetku potrebna košara. Mi smo jo vozili v njej tudi sredi poletja, pa nisem niti za sekundo razmišljala, da je nepotreben nakup. Bolj je "pospravljena" tam notri, ležišče je bilo ravno in poleženo (v športnem delu je za par stopinj dvignjeno, ko je max. poleženo). In tako bi priporočala vsakemu.
Ampak itak vsak za svojega otroka najbolje ve, kaj je bolj prav. (in to ni mišljeno ironično)
smile-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.901
113
Pa dobr, v čem je fora da bi si človek izrecno želel napihljive gume, če je pa to kvečjemu slabost? ker rad pumpa in menja defekte? Kakor imam izkušenj (jane, quinny in bugaboo) se kar se (velikih) koles tiče peljejo vsi enako, samo da na quinny-ju maš tri defekte letno, na bugaboo-ju pa nobenega, ker pač ni kaj pumpat.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Od kje vam defekti na teh gumah?

Po treh mesecih redne uporabe sem jih enkrat dopumpal in to je to.

Tud k se pogovarjam z drugimi, ki uporabljajo napihljive gume, ni še noben nč menu. Vsake tok napumpat pa je.

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.309
14
38
Ljubljana
ja defekt ni tako težko narest z vozičkom, sploh če se ljudje veselo vozijo čez črepinje in potem pride steklo med feltno in gumo notri v zračnico in razreže use skupaj, sam ljudje so tako, da nikoli ne bodo priznali da je to res, zato je tud suhadolnik začel dajat zravn dokaze kaj use se je u zračnici najdl in razrezal gumo
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
KSZ (da se keremu ne odpelje spet po pomoti)

Načeloma je tak da črepinje v šoping centrih težko srečaš. Tako da verjamem da 3/4 lastnikov vozičkov nikoli nima problemov. Tisti ki pa vidijo tudi kaj dnevne svetlobe, po možnosti 2x na dan, vsaki dan, pa bodo kdaj pa kdaj tudi flikali.

Pa še ena zanimivost. Če kupiš "original" gumo (kitajski šrot) ali zračnico za voz, te tak orubijo da lahko kozlaš zraven. Guma je prek 20€. Če greš v pecikl trgovino, dobiš gumo kake priznane znamke za 10€. Enak recept velja za zračnice. Če pa že hočeš na vsak način origial, pa preveriš malo ponudbo pri angležih in ugotoviš da dobiš za enak denar 2 komada z poštnino vred

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Ne jemljem osebno, pa ipak vendarle. Sam sem sploh sedaj ko je lepo vreme dnevno na relaciji Vič - center mesta in čez Tivoli nazaj na Vič, druga opcija je pa PST.

Trgovino z vozkom vidimo samo v kontekstu sprehoda, edino če gre pač za večji šoping, tukaj pa nimaš kaj. Je pa res, kot je blo že omenjeno, da ljudje niti gume ne napumpajo in zato uveljavljajo garancijo ker je prazna
bonk.gif

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Zaenkrat defekta še nismo imeli (3 mesece), pa se konstanto vozakamo po makadamih in podobnih kolovozih, ne samo po asfaltu. Napihljive so se mi zdele udobnejše za otroka.

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Pa dobr, v čem je fora da bi si človek izrecno želel napihljive gume, če je pa to kvečjemu slabost? ker rad pumpa in menja defekte? Kakor imam izkušenj (jane, quinny in bugaboo) se kar se (velikih) koles tiče peljejo vsi enako, samo da na quinny-ju maš tri defekte letno, na bugaboo-ju pa nobenega, ker pač ni kaj pumpat.

V 1.5 leta voženj po gozdnih in makedamskih poteh nismo imeli niti enega defekta gum. Prednost napihljivih gum je moj videl v tem, da se napihnjenost gum lahko prilagodi terenu - in jih imamo prav zaradi makedama malo slabše polnjene. Kot rečeno - brez problemov.
Šoping centrov pa v naših rovtah niti ni, heh.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.081
1.036
113
Citat:
Uporabnik roseanne pravi:
Citat:
Uporabnik jello pravi:

V 1.5 leta voženj po gozdnih in makedamskih poteh nismo imeli niti enega defekta gum. Prednost napihljivih gum je moj videl v tem, da se napihnjenost gum lahko prilagodi terenu - in jih imamo prav zaradi makedama malo slabše polnjene. Kot rečeno - brez problemov.
Šoping centrov pa v naših rovtah niti ni, heh.
zmaga.gif

Napihljive gume so v bistvu namesto amortizerjev, recimo če si dosti po makadamu so malo manj napumpane, za po asfaltu pa na fulll......
Se pa strinjam, da če si z vozom predvsem po mestu(asfalt) potem so napihljive gume brez veze.

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.309
14
38
Ljubljana
a pol če se z avtom po makadamu peleš tud gum ne nafilaš do konca da delujejo kot amortizerji?
bonk.gif

navad se da gume morjo bit skoz nafilane do konca tako kot je treba, če ne jo uničiš

corsol

Guru
11. mar 2010
3.081
1.036
113
Citat:
Uporabnik osiris12345 pravi:
a pol če se z avtom po makadamu peleš tud gum ne nafilaš do konca da delujejo kot amortizerji?
bonk.gif

navad se da gume morjo bit skoz nafilane do konca tako kot je treba, če ne jo uničiš

Daj no ne pretiravaj, ne govorim o spuščeni gumi , da se svalka in prepogiba govorim o RECIMO 0,5-1BARrazlike(MAX = 2BAR) ,ki vpliva na udobje in gume zaradi tega ne boš kar tako uničil .
Sicer tega ne prakticiram, ker je sam voziček dovolj udoben za terene , kjer se furamo , poznam jih pa kar nekaj, ki to prakticirajo ,pa še noben ni uničil gume in lahko mi verjameš , do to niso le "občasni" sprehajalici.

Drugače pa če si že dal primerjavo z avti.
V vsakih navodilih za avto piše, da naj bi se za vožnjo po avtocesti gume bolj pumpalo,za vsakodnevno vsestransko vožnjo pa manj.
Avtocetse so lepe , so višje hitrosti , udobje ni problem,.....pri vsakodnevni vožnj pa je ...svašta....puma se jih manj, ravno zaradi udobja.

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.901
113
Mal preveč se komplicira. Jaz sem to da se gume ne dajo pumpat ugotovil pol leta po tem ko sem voziček kupil, ko mi je soseda začela jamrat da je imela v zadnjem poletju tri defekte na quinniyu. prej nisem na to gledal, gledal sem dva različna vozka pa še to samo po netu. in zgleda imel srečo, ker glede na potrebe bolje nebi mogel kupit.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.081
1.036
113
Ne vem kako se nekaterim posreči imeti toliko gumi defektov, osebno ne poznam nobenega.
Pri 3x v pol leta...pa je malo za pogledat , da ni kakšen oster predmet v gumi ali platišču(npr. oster rob zaradi slabe obdelave,...).
Kolega je na biciklu višjega cen.razreda dobesedno non-stop menjaval zračnice......pregledovali so vse živo in nič ugotovili, na koncu so mu v garanciji menjali platišča in od takrat ima mir.

Pa da ne boste mislili, da so nenapihljiva kolesa neuničljiva.Morda za po asfaltu, makadam pa lahko naredi svašta, sem videl že kokretno razpadla nenapihljiva kolesa.

Skratka, vsak naj izbere kar misli, da mu najbolj ustreza.

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Citat:
Uporabnik corsol pravi:

Napihljive gume so v bistvu namesto amortizerjev, recimo če si dosti po makadamu so malo manj napumpane, za po asfaltu pa na fulll......
Se pa strinjam, da če si z vozom predvsem po mestu(asfalt) potem so napihljive gume brez veze.

To je pa res praktično. In imaš pumpico nonstop s sabo ter mal spuščaš in dofilavaš, ni lepšega. Deco gotovo kar uspava, ko ziblješ voziček med pumpanjem? A kakšna hidravlika pa ni dobavljiva na vozičkih, pa esp, mogoče stop&go. To je tisto nujno, kar rabiš na vozičku.
Mi je res žal, da še nisem naletel na kakšnega takega odpiljenca - lepo bi me nasmejalo, če bi ga videl spuščat in pumpat gume na vozičku zarad terena.
bonk.gif

corsol

Guru
11. mar 2010
3.081
1.036
113
Citat:
Uporabnik Sulc pravi:
Citat:
Uporabnik corsol pravi:

To je pa res praktično. In imaš pumpico nonstop s sabo ter mal spuščaš in dofilavaš, ni lepšega. Deco gotovo kar uspava, ko ziblješ voziček med pumpanjem? A kakšna hidravlika pa ni dobavljiva na vozičkih, pa esp, mogoče stop&go. To je tisto nujno, kar rabiš na vozičku.
Mi je res žal, da še nisem naletel na kakšnega takega odpiljenca - lepo bi me nasmejalo, če bi ga videl spuščat in pumpat gume na vozičku zarad terena.
bonk.gif

Takih , ki io vsakih 100m pumpali ali puščali gume glede na teren tudi jaz še nisem srečal.
Tudi, če bi hotel je to nemogoče prakticirat ker tiste pumpe, ki pridejo zraven vozička niso vredne pi.kinega dima.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Mater mate pa dela eni z raznimi gumami
bonk.gif

Ampak mene samo zanima odgovor nekega uporabnika, ki pravi, da ima že 10 let izkušenj iz tega področja, v prejšnjem stavku pa, da se da otroka v športni voziček ponavadi tam pri enem letu starosti
hysterical-1.gif

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.309
14
38
Ljubljana
mislm da ti zdrava kmečka pamet pove da niso vsi otroci enaki in da eni hitreje rastejo k drugi pa seveda če prej preraste košaro ga ne boš notri tlačil več ane? pa mal si poglej statistiko kakšen procent otrok ima že od malega probleme z hrbtenico zato ker nekateri starši delajo take in drugačne napake, kar se seveda tiče športnih delov, lupinc in košar... ti povem, procent teh otrok se vedno veča.