Kdaj dojenčico v športni voziček?

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Vsak ima svoje izkušnje. Jaz sem že pozabil, kako je bilo pri mojih dveh, bom pa si zdaj bolj zapomnil. V glavnem, ti pa kar verjamem, da je nekako 5 mesecev že dovolj za prehod v športni voziče, če je bolj raven. Seved pa je to različno od otroka do otroka!

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Kaj si ti fizioterapevt? Ker še nisem srečal fizoterapevta, ki bi rekel, da priporoča, da otrok, do prvega leta, preživi v košari, ker je neizvedljivo. Tako, da ja, tudi tisti, ki imamo otroka ali vsaj vemo, kako otrok izgleda pri prvem letu starosti, ne kvasimo take neumnosti kot si jih ti in se ob tem še počutiš užaljenega, kot ti skušamo razložiti, da tvoj nasvet enostavno res ni ok
rolleyes-1.gif
In potem ostali preveč resno vzemamo forum, pojedli smo pa vso pamet sveta. Konstruktivna in objektivna debata je verjetno velika neznanka?

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.309
14
38
Ljubljana
preber si zadnji stavek od Car-ja. Ali misliš da če si ti otroka po 4ih mescih dal u športni del, da pol ga morjo še usi ostali, pač eni prej drugi pa kasnej in to je to, sicer pa če ti je dolgčas se pejd raj malo z otrokom ukvarjat ne pa kle po forumih težit, vreme je lepo tako da gasa na sprehod
smile-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Apslolutno so obstopanja ampak govorimo o mesecu dveh, ne pa o 8ih (torej namesto pri 4ih, pri 12tih)
rolleyes-1.gif

Drugače pa ne skrbi za mojega otroka in glede mojega časa, nebi ti pa škodovalo, da znaš sprejeti kakšno konstruktivno kritiko, ne da si zdej vse užaljen, k si ga mimo pihnil.

over&out

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
ksz...

štiri mesece je vseeno malo hitro za v športni del, razen če že res dobro sedi (kar pomeni da orenk prehiteva).

Naš je zdaj 6,5 mesecev, od tega je zadnja dva tedna v športnem delu. Pri šestih mesecih smo imeli namreč pregled in ko je pediatrinja videla da lepo sedi, je dala zeleno luč za športni del. Prej smo ga imeli v vozičku v košari, a jo je že skoraj prerastel, tako da kaj več kot par tednov več itak ne bi šlo. Prej pa v špotrni del tudi en bi mogel, razen če bi ga privezal tako na tesno kot je v lupinici (kar pa gotov ni dobro). Lupinica je za v avto ravno zaradi tega kar je bilo že zgoraj napisano V avtu je morda eno uro na teden, v vozičku pa vsaj dve uri na dan (zdaj ko je teko je še več, po štiri-pet ur).

Nikoli si ne bi odpustil če bi imel zaradi prihranka (ker ne bi kupil košare) ali pa večje udobnosti (ker ni treba zraven vlačit še košare), potem otrok težave z hrbtenico.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.401
1.405
113
@ osiris12345 : Ampak, da bi povedal od kod tvoje dolgoletne praktične izkušnje pa ne gre ne.

Sam sicer glede na to kar si napisal menim, da delaš v kateri izmed otroških trgovin. In od tukaj se tudi vidi zakaj je tvoje znanje zelo teoretično in v nekih primerih morda celo "komercialno". Saj veš v določenih primerih je treba imeti prakso. Ne more meni svetovat župnik kako se dobro ljubi z žensko če pa je sam še devičnik.

Drugače pa so tvoji nasveti o opremi dobrodošli, ker iz tega kar si napisal se vidi, da v veliko primerih res dobro poznaš prednosti in pomanjkljivosti posamezne otroške opreme.

Pa ne bodi zdaj užaljen. Tako pač je, da ljudje sami ustvarimo neke zaključke, če na zastavljena vprašanja ne dobimo odgovora.

Nazadnje urejeno:

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.094
1.269
113
42
1.naš je pri 3 mescih že počasi velik za košaro
2.vroče je v košari

Ta vikend bova ga dala v športni voziček a položeno in ne v sedečem položaju. Že v košari se obrača na hrbet

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
-20% za newbabyland (sem dobil po mailu, ker sem pri njih kupil voziček)

Koda: NBLN27006807

Če kdo kaj potrebuje, pa lahko tako dobi ceneje... ne dajem zaradi reklame.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
ksz...

štiri mesece je vseeno malo hitro za v športni del, razen če že res dobro sedi (kar pomeni da orenk prehiteva).

Naš je zdaj 6,5 mesecev, od tega je zadnja dva tedna v športnem delu. Pri šestih mesecih smo imeli namreč pregled in ko je pediatrinja videla da lepo sedi, je dala zeleno luč za športni del. Prej smo ga imeli v vozičku v košari, a jo je že skoraj prerastel, tako da kaj več kot par tednov več itak ne bi šlo. Prej pa v špotrni del tudi en bi mogel, razen če bi ga privezal tako na tesno kot je v lupinici (kar pa gotov ni dobro). Lupinica je za v avto ravno zaradi tega kar je bilo že zgoraj napisano V avtu je morda eno uro na teden, v vozičku pa vsaj dve uri na dan (zdaj ko je teko je še več, po štiri-pet ur).

Nikoli si ne bi odpustil če bi imel zaradi prihranka (ker ne bi kupil košare) ali pa večje udobnosti (ker ni treba zraven vlačit še košare), potem otrok težave z hrbtenico.
Naj mi nek "fizioterapevt" na alterju napiše zakaj ne bi smel dati dojenčka pri enem mescu v ležeči položaj športnea vozička? Ležeči del je recimo v naklonu 5-10 stopinj.Ležišče ima trdo podlago

corsol

Guru
11. mar 2010
3.081
1.036
113
Večina si kot "športni" del predstavlja voziček v katerem se sedi , torej obstaja naklon med sediščem in hrbtiščem.....to je problematično.
V kolikor se špotni del popolnoma poleže in med sediščem in hrbtičem ni nobenega naklona to ni problem.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
No sedaj pa dajmo vsi pozorno prebrati prvo objavo v temi! Na zalost je ze druga objava izven konteksa.
Sicer pa ravno danes "obcudoval" kako ljudje vozijo otroke okoli v lupinici na vozicku "cele" popoldneve. No najin ni bil niti minute na vozicku z lupinico (ker ne pase
wink-1.gif
) lahko pa potrdim da je bil prve pol leta vec v sportnem kot v kosari.(trije rabljeni vozovi na treh lokacijah). Upam, da vam "FTH" je jasno da ni sedel v vozicku.