Kdaj dojenčico v športni voziček?

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Lupinico imaš praqktično povsod posebej, za 4 kolesnega ti priporočam Joolz, podoben koncept kot Mura 4, le da veliko bolšji za moje pojme in z kar nekaj prednostmi.

Še enkrat bi ti svetoval osebno svetovanje v Baby centru Hala 11, prosi za Boštjanav (tukaj ti osiris lahko najbolj pomaga, saj sta z omenjenim fanto dokaj tesna sodelavca, ne vem, pa če ni osiris še na bolniški - sicer pa obstajajo telefoni). Pejd prej tja, povej kaj te zanima da ti pripravijo in si pusti pokazat. Pokažejo ti praktično vse, kar te zanima in kar se da povedat o vozičku.

Raznorazne rekla kazala pusti ob strani.

Če si iz Lj, ti lahko Joolza, ki ga jaz priporočam tudi razkažem, sem pa pogledal kar nekaj modelov pa mi je ta najbolj odgovarjal in moram priznati mi še vedno. Tako zlaganje kot vse drugo.

Nazadnje urejeno:

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.036
113
Glede vozička lahko predlagam še MUTSY 4-rider(v končem izboru smo izbirali med njim in MURO 4)
, pri nas je trenutno v intenzivni uporabi, zaenkrat BP.

Glede košare in športnega dela pa tako; naš mali ima pri 4+ mesecih cca 8kg in kombiniramo košaro, lupinico in športni del, ker košara postaja preprosto premajhna poleg tega pa se noče več vozit v njej.....naslon športnega dela je maksimalno spuščen(ni 100% vodoravno), ampak drugega nam preprosto ne preostane. Ne predstavljam si ga do 6meseca v košari...

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Jaz sem za svojega pobčka kupil voziček Pong, v akciji v Babycentru je bil 210€! Izgleda takole!
Ampak prepričan sem, da je za nekatere tukaj...prepoceni....
bonk.gif

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.309
14
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ojanez pravi:
Citat:
Uporabnik osiris12345 pravi:
ja tako ti bom povedala, chicco ni glih več med prodajnimi hiti
smile-1.gif
Se opravičujem za mesec in pol dolgo zamudo. A zdaj so najine želje in pričakovanja okrog vozička jasne, zato te prosim za nasvet. Torej:
- sistem z vsemi tremi elementi (košara, lupinica, sedež)
- velika kolesa
- možnost obračanja sedeža naprej/nazaj glede na smer gibanja
- čimvečja možnost naklona hrbtišča sedeža (da se spusti v čim bolj horizontalno lego)
- seveda enostavno zlaganje in sestavljanje

Na kaj še morama biti pozorna?

V mislih so trenutno nekako Maxi Cosi Mura (3 ali 4), Jane Slalom Pro Reverse Formula, CAM Cortina X3
Gledala sma tudi Concord Neo, ki nama je zelo všeč, a naju malce skrbijo manjša prednja kolesa.

Tvoje mnenje o teh predlogih oziroma še kakšen drug model, ki ga nisma dala v izbor?

glede na tvoje želje in izbor kaj gledaš je cam cortina vredu ja
smile-1.gif
drugače pa poglej tudi voziček joolz, večinoma so ga stranke kar pohvalile ali pa kak bugaboo, vse to k sem ti naštel se da kupiti v kompletih, seveda odvisno v kero trgovino greš. Tudi peg perego ima modularne sisteme, samo so večinoma vsi vozički z majhnimi kolesi, razen GT3 ali pa AT4, no malo si poglej pa povej kaj te še zanima.

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.309
14
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Še enkrat bi ti svetoval osebno svetovanje v Baby centru Hala 11, prosi za Boštjanav (tukaj ti osiris lahko najbolj pomaga, saj sta z omenjenim fanto dokaj tesna sodelavca, ne vem, pa če ni osiris še na bolniški - sicer pa obstajajo telefoni). Pejd prej tja, povej kaj te zanima da ti pripravijo in si pusti pokazat. Pokažejo ti praktično vse, kar te zanima in kar se da povedat o vozičku.

mal pretiravaš z temi tesnim sodelavcem :D ja drugače pa sva z boštjanom kolega in sodelavca, praktično se poznava že od 1. razreda osnovne šole
smile-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.989
6.163
113
Midva sma Concorda nabavla, ravno zato, ker se lepo zloži. Na morje podvozje gre lepo v Thuleja, ni težko in je okreten. Je pa res da so sprednja kolesa manjša. Pa naš tudi po makedamu rije, pa vseeno gre. Edino material koles bi lahko bila prava guma (letošnji katalogi ga tako prikazujejo, ko ga pa kupiš, pa dobiš še vedno penasta kolesa). Ampak vseeno dejstvo da ga lahko brez težav zložim tudi v malega Polota, odtehta tista mala kolesa.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.036
113
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Jaz sem za svojega pobčka kupil voziček Pong, v akciji v Babycentru je bil 210€! Izgleda takole!
Ampak prepričan sem, da je za nekatere tukaj...prepoceni....
bonk.gif

Vsak kupuje glede na želje in zmožnosti.....recimo pri nas smo hoteli :
- napihljiva kolesa
-4 kolesnik
- ne "pre"majhna kolesa
-športni del se da izteniti v vodoravni položaj(ali skoraj vodoravni)
- gre v prtljažnik avta ki ga imamo
...teža recimo ni bila prioriteta, tudi firma ne....

in na podlagi tega je bil izbor že zelo skrčen in izbraš pač med tistim kar ostane , seveda če je cena v okvirih , ki so jo pripravljen plačat.
Voziček, za katerega si dal 210€ je bil v akciji, sicer je 355€,in prav tako so tudi drugi(dražje) vozički občasno v akciji in so dosti cenejši od rednih cen.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Jaz sem gledal predvsem na želje, to pomeni velika kolesa, da gre v avto, da se lahko zloži, da ima tako košaro za novorojenčka, kot športni del, da nanj paše lupinica, ki jo že imam, čeprav ne vem, koliko jo bom uporabljal v ta namen in da mi je všeč!
Potem pa sem videl še ceno in odločiti se ni bilo težko!!!
zmaga.gif

Hotel pa sem reči, da marsikdo tega vozička ne bi kupil, ker je "prepoceni"... Poznam nekaj takih...Nimajo za burek, voziček pa za jurja!

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
če se froc ne rodi ravno sredi zime, je košaro kupovat največja kozlarija, če se da sedeči del naradit čisto vodoravno. Pri mura 3/4 se to da. Ker košara nima nobene prave funkcije, oz. nobene prednosti pred ravnim raztegnjenim sedečim delom, razen mogoče malo več zaščite sredi zime, stane pa skoraj 200 eur, preraste pa jo v 4 mesecih
bonk.gif

pa tudi sredi zime ni košara obvezna, je vreča tudi dovolj. vsaj za 2 kolega vem da sta froca rojena januarja prav fino preživela zimo brez košare, v zimski vreči. Res pa je da oba ne spadata v novodobno retardirano skupino staršev, ki še zdaj recimo froce šetajo okoli v zimskih kapah, šalih in 5 majcah, pa še to samo ob optimalni temperaturi in brez veterčka

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Kako si tole lepo napisal. Danes popoldne jo midva (moj je star 2) mahneva v kratkih hlacah in majici na posto in tam srecava puncko staro tri leta v bundici, nekih zimskih hlacah traku cez usesa. A sem jaz bedak ki pri 20+ C hodim v kratkih hlacah ali obratno. Moj je otrostvo prezivel brez kosare. En teden star je sel v zacetku maja v sportnem vozu(nek hauck se mi zdi, rabljeno kupljeno za nekaj 10 evrov) na furo ob ljubljanici

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Aja tudi klima mu je nabijala celo poletje v fletu, pa se ni bil kaj bolj prehlajen(da bi sel k zdravniku, zaradi svecke iz nosa in solzice in oci pa ne hodim). Tok tok. Je pa res da bo sel sele jeseni v vrtec z 2,5 leti starosi.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Če šteješ mene v skupino retardiranih staršev, hvala lepa!!! Majhen otroček mora biti v košari, pa četudi je to sredi maja, ker so edino v njej pravi pogoji. Košare so narejene za dojenčke, sploh pa pride v poštev za mojega pobčka, ki bo ob prihodu iz porodnišnice tehtal manj kot 2 kg! In njega naj vozim kako drugače kot v košari!?Zato ne ti meni retardiran!!!
10.gif

In ne vem, od kje ti to, da stane samo košara 200€!? Sem ti povedal, da je cel komplet voziček bil toliko....
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Ja lej, sej z Anico iz Novga mesta al pa Stanko iz Jesenic sta tud sodelavca, pa nič več
evil.gif
, da le ne bo otroku preveč udobja in denarja za otroka namenil.

Jaz sem dal tistih799 eur - popust pa sem na ceni Mure z košaro. Tolk o tem, drgač pa v času FNZ v BTC-ju se splača kupovat v BC, saj je popust, sicer v obliki bonov kar konkreten, sploh če bo kdo kupoval opremo v vrednosti več 100 eur.
Za zbrat je še par dni časa, nakup pa v soboto ali nedeljo
cheer.gif

ojanez

Fizikalc
2. sep 2007
264
31
28
Hvala vsem za nasvete. Po današnjih ogledih, je stanje naslednje:

- Mura odpade zaradi teže, mamica ni med močnejšimi
smile-1.gif

- Cam X3 in Bebe confort High trek odpadeta zaradi "preglomaznega" dizajna. Ko jih primerjaš z vozičkoma, ki sta ostala v izboru, sta kot tovornjaka proti osebnemu avtu.
- Na izbiro ostane Jane Slalom Pro.
- Všeč pa nama je tudi Quinny Buzz 3, ki bi mu dodala večje napihljivo prednje kolo, ki je na voljo med dodatki. Mnenja o tem vozičku?

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.036
113
kar poznam Jane tudi ni med lažjimi, ima pa en izmed redkih zavoro(za katero ne vem koliko je uporabna) in je kar kvaliteten voz, malce bolj robustne sorte.
Buzz je zanimiv,... ogrodje se samo/avtomatsko dvigne, ima pa športni del v obliki lupine, ki se ne iztegne popolnoma vodoravno, glede na naše zahteve nas je motilo malce premajhno sprednje kolo(napihljivo sprednje kolo = 50€, kar ni malo). Je bistveno bolj priročen (zlaganje, transport)kot Jane.
NA njega pašejo tudi lupnice od MAxi Cosi(z ustreznimi adapterji).

Če boste bolj na terenu vzemi JANE, če pa bolj na lepih poteh potem Quinny.

Nazadnje urejeno:
20. okt 2008
327
25
28
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Tolk o tem, drgač pa v času FNZ v BTC-ju se splača kupovat v BC, saj je popust, sicer v obliki bonov kar konkreten, sploh če bo kdo kupoval opremo v vrednosti več 100 eur.
Za zbrat je še par dni časa, nakup pa v soboto ali nedeljo
cheer.gif

Ali lahko daš kakšno konkretno informacijo kakšni popusti bodo v BC letos ta vikend ?? Vsak info bi bil zlata vreden, ker je treba kupit nekaj robe tam
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Če šteješ mene v skupino retardiranih staršev, hvala lepa!!! Majhen otroček mora biti v košari, pa četudi je to sredi maja, ker so edino v njej pravi pogoji. Košare so narejene za dojenčke, sploh pa pride v poštev za mojega pobčka, ki bo ob prihodu iz porodnišnice tehtal manj kot 2 kg! In njega naj vozim kako drugače kot v košari!?Zato ne ti meni retardiran!!!
10.gif

In ne vem, od kje ti to, da stane samo košara 200€!? Sem ti povedal, da je cel komplet voziček bil toliko....
stupid-1.gif

kolko jeze zaradi tega, ker sem pozabil napisat ksz
hysterical-1.gif

bi te pa lepo prosil da mi malo več poveš o teh "pravih pogojih" v košari
stupid-1.gif

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
20 % - kot je meni znano, v obliki bona, za vsakih 50 eur dobiš bon za 10 eur.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Imel se občutek, da to leti tudi na mene!
Sicer pa si lahko predstavljaš, kaj sem mislil s pravimi pogoji, ki morajo biti za tako majhnega dojenčka, toliko neumen pa najbrž res nisi....
crazy1.gif

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Preveri še od Mothercare My choice my3 (trikolesnik) ali my4 (štirikolesnik).
Midva sva tudi izbirala med vsemi temi vozički in na koncu vzela Mothercare, ker ne potrebuješ nobene košarice, saj se športni del zelo preprosto spremeni v košarico in obratno. Lahko imaš obrnjenega otroka v obe smeri, nastavljaš naslon v katerikoli položaj, vse gume napihljive...ne vem, mene je prepričal in tudi sedaj z uporabo (3 mesece) ni težav. Cenovno je bil tudi v rangu oz. cenejši, ker ne potrebuješ posebej kupovati košarice, nanj pa paše lupinica Maxi Cosi.

Trgovino imajo v BTC, Ljubljana.