Kdaj bo padla kakšna tožba, zarad slabih cest

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.974
-389
113
dobr...

sej lahko trmariš in se ne prilagodiš razmeram na cest in končaš v jarku... sej je tvoj lajf in tvoj avto, seveda če imaš srečo in ne priletiš v nasproti vozeče vozilo, ko poškoduješ nedolžnega.

sej to je vse res, da država slabo skrbi za ceste, sam še vedno je pa na nas, da se vozimo varno glede na razmere na cesti. In če so slabe ceste, se je treba pač bolj po jajcih vozit. pika.

ko bojo pa naslednje volitve, pa povprašajte svoje svetnike, kakšni so kaj načrti za prenovitev cest v njihovem programu...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Ali kdo ve točno lokacijo in lahko linka google maps?

men po slikah zgleda mal čudno, da bi drsela zaradi hitrosti, ker mi deluej zelo ravna cesta. Bolj mi zgleda, da je zambremzala in odvila zaradi kake srne.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Hvala!

Je kr ovink. Ko sem bolj od blizu gledal je zgledala veliko bolj ravna cesta.
Je v paniki zavila v levo, da je z desnim delom avta priletela v drevo?

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.773
548
113
42
povsod malo
KSZ
V Avstriji večkrat vidim skrivljeno ograjo ker je en butnu notri... 2-3 dni pa je ni več ograje ker... dajo novo.
V Sloveniji večkrat vidim skrivljeno ograjo ker je en butnu notri... 2-3 mesece je isto

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Drgač baje da so bili policaji tam dobršen del noči in tudi cesta je bila zaprta, našli naj bi sledi še enega vozila tako da ni kar samoumevno da jo je pač zaneslo v gmajno... prej bi rekel da je nekdo drug naredil pizdarijo in pobegnil, ta nič kriva je pa umrla

Tam okrog je dosti kafan in ura je bila že prava... taka ko pijančke ven mečejo... pol si pa lahko misliš kaj je bilo

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Tisti ovinek gre po suhem +120kmh, niti v dezju ni prav nevaren. Je pa tam okoli predvsem dosti divjadi in kot si ze rekel lokalnih pijanckov. Tako na traktorjih, kot "kmetov" iz lokalnih beznic v hondah.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
V Avstriji večkrat vidim skrivljeno ograjo ker je en butnu notri...
Ni res. Ker vemo, da so v Avstriji tako dobre ceste, da nijče ne zleti dol.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
KSZ
V Avstriji večkrat vidim skrivljeno ograjo ker je en butnu notri... 2-3 dni pa je ni več ograje ker... dajo novo.
V Sloveniji večkrat vidim skrivljeno ograjo ker je en butnu notri... 2-3 mesece je isto
Na hitrem kolovozu skozi vipavsko dolino je na izvozu za Vipavo pred par meseci pustil duso dedek in unuk...izvoz zame neprimerno narejen brez tistih blazin al kako se jim rece in ograja je prebila v notranjost avtomobila... Dejtvo pa je da v vseh teh mesecih ograje in izvoza niso popravili edina stvar ki so jo naredili je omejitev hitrosti. Meseci !!!

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ne bodi populističen kot Nova24TV... Dedek z vnukom je pustil dušo tam zato, ker je narobe odreagiral. Ni bila cesta kriva.

ametist

Fizikalc
5. nov 2012
181
47
28
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ne bodi populističen kot Nova24TV... Dedek z vnukom je pustil dušo tam zato, ker je narobe odreagiral. Ni bila cesta kriva.

To da je dedek narobe odreagiral verjetno drži, vendar bi morale ceste odpuščati napake voznikov (tudi tvoje, moje pa Jadotove), vsaj do določene mere in pod to spadajo tudi varnostne ograje. Če se nam gre za varnost na cesti bi za to moralo biti poskrbljeno. Če pa ograja še danes ni popravljena je pa svinjarija brez primer, da se toliko časa "popravlja".

lp.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

Tu se sevad motiš. Dedek je morda (če je bil on kriv) povzročil nesrečo, ubil pa jih je tisti, ki je naredil/podpisal zanič ograjo. Tista nesreča bi se na normalnem izvozu končala le s poškodbami, ne pa z 2 mrtvima. Krvave roke imajo tu "cestarji" (v navednicah zato, da ne bomo debatirali, kdo je vzdrževalec, gradbinec, odgovorna oseba ipd).
Dajmo si enkrat razčistit: v SLO predpisan kazen za napako v prometu NI smrtna kazen, zato morajo biti ceste narejene/opremljene tako, da čim bolj ublažijo posledice. Ograja tam je bila narejena tako, da je posledice še poslabšala. In tisti ki je zanjo odgovoren, je morilec!

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Roberto ne bom komentiral ker sta ti dva druga lepo predvsem pa razumljivo obrazlozila.
Pokomentiraj raje to da izvoz ni se saniran in je ravno tak kot po nesreci. In se taka tragedija lahko ponovi vsak trenutek...In obrazlozitev bo da se voznik ni prilagodil oziroma ni uposteval ze dvomesecne omejitve....na hitri cesti !!!

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Zelo verjetno nikoli, ker je sistem tako sprevržen (od policistov, zakonov, tožilcev, sodnikov, itd.), da zadeva verjetno nima možnosti, da bi se izkazalo, da je kriva cesta. No, razen seveda, če se skanta kdo od prvorazrednih državljanov (recimo tudi policisti in Provida pri Kranju). Potem je zadeva kristalno jasna, da oni niso krivi in tožba itak ni potrebna.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.283
4.107
113
Samo nekaj mi ni jasno ,zakaj se ljudje zabijajo v te odbojnike na razcepu ali izvozu avtoceste. Če ne veš kam levo ali desno ni vedno najboljše na sredino

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.623
113
še v SLO - ampak komaj
Zaradi "psihologije" - zapelješ točno tja kamor gledaš, gledaš pa direkt v "nevarnost". Torej v "špico" odbojne ograje. Zato pa tja spadajo ali blažilniki ali sodi z vodo, nikakor pa ne "špica".

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Ali kdo ve točno lokacijo in lahko linka google maps?

men po slikah zgleda mal čudno, da bi drsela zaradi hitrosti, ker mi deluej zelo ravna cesta. Bolj mi zgleda, da je zambremzala in odvila zaradi kake srne.

Vrag vedi kaj se je dejansko dogajalo tik pred nesrečo...in kje tiči tisti pravi razlog.

Podobno kot ta nesreča...ravnina kot letališk paista, cesta povsem ok a se je zgodilo
http://www.vecer.com/v-prometni-nesreci-v-dobrovi-pri-ljubljani-umrl-20-letni-voznik-6225066

(Jaz včasih dobim občutek da mladi brez mobitela sploh več ne znajo vozit...sploh je 'zabavno' gledat vožnjo, ko se tipka...piše sms.je in podobno in se mi zdi da bo vekrat pravi razlog ' iz neznanega razloga zavil s cestišča' ravno igranje s telefonom...).

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Števec v tem primeru se je ustavil na 160, masaker je bil pa tak, kot da bi ga z bombo razneslo. Šel je iz veselice, nislim da iz Blatne Brezovice, kjer so igralo Mambo Kingsi.

Info s strani prvih sosedov z Dobrove kjer se je razletel.