Vojna v Ukrajini 2

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.281
1.803
113
40
Ja, Putinu. Vidiš, če bi ga v startu imeli dovolj, bi zdaj že bil mir, ker bi specialno operacijsko rešili v 3 dnevih...

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
2.088
-644
48
Valparaiso
Se Švica kaj oglaša gled sovjetskega konflikta, al ma nafilane trezorje s premoženjem vseh pletenih?

Kaj to Musarca nekaj trobezlja, samo škodo dela... dobro da Ivan ni na oblasti, samo po X u nori, no tam bi ga lahko Musk pospravil...

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: damirj in jendomen

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.684
-4.307
113
Vlado res ni plitek. On je dobra dušica, nekaterim prinaša celo kruh na mizo, a ne mirssi?
Tako je.
Prebivalci Krima živijo bolje in z 2x višjimi plačami in pokojninami, kot njihovi vrstniki v Ukrajini, ki jih še čaka vračanje dolgov za ameriško pomoč v naslednjih nekaj generacijah.

In vi ste pred dvema letoma pred spomladansko ofenzivo navijali, da bi ukrajinci žrtvovali še nekaj desettisoč ali stotisoč ževljenj v ofenzivi, ki bi te prebivalce Krima, "osvobodila" in spravila pod oblast režima iz Kijeva, kamor pa ti prebivalci nočejo. Saj vojake so ukrajinci na željo Johnsona že žrtvovali, samo dosegli niso nič.

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.209
727
113
Sem bil tega mišljenja in je Putin dokazal, da tudi v 21 stoletju žal brez orožja ne gre, ker ti taki bedaki vse vzamejo. Ne samo to, prišli smo do tega, da je napadeni kriv za vojno.
Sedaj razumem zakaj si Iran in ostali prizadevajo priti do nukic. To je edino zagotovilo, da te bodo pustili pri miru.
Mi je pa konkretno žal, da bomo sedaj namesto za maslo zapravljali za topove, ampak raje sem lačen in živ na domači zemlji, kot pa sit pod “Putinom”.
Samo eno vprašanje imam : zakaj in po kaj bi hodili Rusi v Evropo? Imamo nafto? Ne. Kaj drugega? Ne. Imamo kakšno hudo tehnologijo? Ne več. Imamo velika obdelovalna polja? Ne. Imamo veliko mladih in perspektivnih ljudi? Ne, razen veliko pridnih rok illegalnih inženirjev in doktorjev. Imamo viška stanovanj? Ne. Veliko trenutno aktivnih ljudi preživi v Evropi samo še zaradi akumulacije kapitala njihovih staršev. In ja, verjemi da boš lačen in zeblo te bo, ker si ne boš mogel privoščiti ogrevanja. Pa ko boš zbolel ti Putin tudi na misel ne bo več hodil. Si bil zadnjih 5 let kaj na IPP v Ljubljani v UKC? Toplo priporočam da se sprehodiš. Potem ti bo jasno da smo že sedaj država tretjega sveta. Pa na domači zemlji boš kmalu tujec. Ne zaradi Putina.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.788
187
63
Putin bi verjetno z veseljem končal to vojno. Navsezadnje ga veliko košta, posel zastaja in tudi on nima neomejeno ljudi za vojsko. Svoje je dosegel: Ukraina ne gre v Nato pa se dobrsen del naravnih resourcev je dobil. Zato mu je pa Trump tako vsec kar naenkrat, ker ta klice po premirju.
Čaka se še EU, da se sprijazni z dejstvom in tako bi bilo tudi najbolje za vse. Vojna linija se kaj bistveno ne bo vec spreminjala, samo ljudje lahko se umirajo in obnova/biznis zastaja.
Verjetno bo Zelenski moral odstopit, sam seveda ne more podpisat premirja/kapitulacije. Ali pac, je le marioneta v tej zgodbi. Politicno čisto bi bilo, da odstopi in nekdo drug podpise premirje.
EU mora pa ta hip prevzet kljucno vlogo pri pogovorih o premirju, da bo lahko kaj iztrzila od preostanka Ukrajine sicer bodo Americani pobasal, kar je ostalo. Ampak, kakrsni buhteljni smo, bomo Trumpu nastavili rit.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: damirj in jendomen

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.497
1.509
113
Slednje je Putinova velika želja. Pa Trumpova tudi.
Male države je enostavno zmanipulirat in nategnit.

Zato pa tudi je EU nastala. Pa zakaj smo še mi nekoč šli v Jugo. Ker placa za male države ni. Te veliki pojedo za zajtrk.

Zato tudi obilno financirajo razdirače EU.
V Jugi bi take dali v trajni arest. Samo mi nimemo več jajc, kot je imel Tito. Tudi takrat, ko je pucal Stalinove sile v Jugi. Uzela jih magla.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.684
-4.307
113
Evropski voditelji za krepitev obrambe in s svojim "načrtom za mir" v Ukrajini – tudi z vojaki
Pa smo prišli od "samo s čeladami jim pomagamo" preko javelinov, abramsov, F16.... do pošiljanje vojakov.
Pa še vedno ne boste priznali, da nas kuhajo kot žabo in vodijo v vojno, za katero že od začetka vemo, da jo ne moremo dobiti. Lahko pa nekatere elite z njo lepo bogatijo.

• Haha
Reactions: damirj