KD življensko zavarovanje - odkup police

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Res je pa tudi, da ljudje UPRAVIČENO pričakujejo da je "agent", ki se ukvarja s prodajo takih vrst produktov, zelo dobro poučen o vseh malenkostih in to bo predstavil produkt pošteno (saj je to njegovo delo in je za to plačan)...kar pa je zelo redko.

Samo saj vemo kako je. Če boš predstavil produkt pošteno, opozoril na možnost izgube in vse stroške, ki lahko nastanejo, bo šla stranka raje k tistemu, ki ji bo malo popihal na dušo z visokimi donosi. Pa smo v začaranem krogu tako pri prodajalcu kot kupcu
frown-1.gif

B81

22. jul 2007
37.692
10.969
113
KSZ

Sploh ne obsojam teh agentov, ker sem bil pred leti sam en izmed njih, kot je bil tudi vsak, ki se s tem ukvarja.

Pri največji/najboljši agenciji v Sloveniji pred 5-imi leti nismo vedeli ničesar, kar se tiče stroškov, kako vpliva višina zavarovalne vsote na premijo in vse najbolj pomembne stvari.
Poudarjali so nam neko kvazi j.ebeno duhovno in osebno rast, da so te preusmerili od globljega razmišljanja o produktu in kakšen je njegov pravi pomen...

Tak da največjo krivdo za nevednost lastnih delavcev nosijo agencije same. To je dokaj velik denar za njih, zato pozabijo na stranke....
In to vse traja, dokler te samega ne začne zanimat in se sam začneš izobraževat.
Če danes vidim bivšega šefa, mu rečem: j.ebi se.
I'm out.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zanimivo... Mogoče kot posledica tegale... NLB mi je ponudila 25k EUR stanovanjskega kredita (ki je dokaj ugoden), vendar obvezno z NLB VITA življenskim zavarovanjem (110% glavnice) za trajanje odpalčevanja kredita do katere pa je upravičenec NLB sama (da se v primeru tragedije poplača kredit). Kar je viška (če je) pripada upravičencu...
Verjetno samo dobro ščitijo svoje interese, logika mi pa ni napačna...

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Saj v tem je srž problema. Da takšne produkte lahko načeloma prodaja vsak, čeprav nima pojma o teh zadevah.
stupid-1.gif

Seveda nosijo odgovornost delodajalci glede izobraževanja in zaposlovanja takih kadrov, ampak jaz osebno ne bi mogel prodajati takih zadev ljudem na podlagi nekih puhlic, s katerimi bi me nafilali na dvodnevnem seminarju. Ampak dobro, pač vsak želi zaslužiti in če te nekdo zaposli s praktično nikakršnim znanjem o teh produktih, boš pač prodajal...jasna stvar. Delodajalcu se pa itak j...e ali ljudje sploh vedo kaj so kupili, glavno da potegnejo čimveč provizije že takoj
evil.gif

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Eno vprašanje...... imam fondpolioc, v katero vplačujem cca 6 let, 100% v rastkota... ker pa je rastko mal slab (niso mi vsec nalozbe, prevec slovenije), bi zamenjal sklad,.... samo mal me skrbi glede na to koliko kaksen je tecaj sedaj...

Torej obdržat rastkota in počakat eventuelni dvig, al menjal sklad že sedaj....

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ej, dobra iztočnica za razširjeno vprašanje...
Vemo kaj se je v načelu dogodilo vlagateljem, ki so vložili v enem kosu znesek v nek sklad (v glavnem popušiliæ trenutno). VEP je nizek, prodaja je nesmiselna. Če imaš denar ali se splača še vlagati/kupovati VEP in pričakovati, da bo VEP na dolgi rok (10+let zrasel)?
Kako je s temi fondpolicami (Slovenica-življenje in podobnimi zadevami), kjer mesečno za neko dobo vplačuješ neki znesek; ali se s tem zneskom kupujejo VEP in jih sedaj kupiš več, ker je vrednost VEP nizka ali se je ob sklenitvi police glede na dobo preračunalo koliko VEP boš kupil in jih sedaj v bistvu imaš rezervirane (niso še v tvoji lasti ker niso plačane) in imaš seveda zato glede na neko skupno število VEP manj sredstev (vemo zakaj)?

B81

22. jul 2007
37.692
10.969
113
Zdaj jih kupuje več. Nekaj od teh VEP-ov pa zav. proda, da si stroške krije, torej prodaja tvoje VEP-e.
Zdaj, po 6-ih letih je večina stroškov že plačanih.

Trenutno bi se mu splačalo počakati, ko pa bi se točke rastkota začele dvigovati, pa bi dal v kak drug sklad, katerega točke so nizko in zgleda kolikor tolikor perspektiven.

Prestavljanje med skladi bi naj bilo pri FP zastonj enkrat letno (kot je razloženo strankam, še vedno se plačajo izstopne in vstopne provizije, katere zaračuna upravljalec).

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik gas pravi:

Torej obdržat rastkota in počakat eventuelni dvig, al menjal sklad že sedaj....

Absolutno počakat... Če boš sedaj prešel iz Rastkota v kateri drug sklad, boš vse VEP-e prodal po trenutni ceni... Ker ko se bo gospodarska situacija pomirila, bodo itak praktično vsi skladi rastli. Pa raje takrat menjaj, sedaj pa ne.

Pri vzajemcih (in tudi delnicah) je pač tako, da si izgubo kapitala oz. minus narediš šele s prodajo točk in vrednostnih papirjev. Vse do takrat pa je minus samo in izključno na papirju...

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
hvala, sem bil nekako tudi sam te ideje, sam sem rajsi vprašal
smile-1.gif

Hvala še enkrat

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.188
3.620
113
Marlbor
Se strinjam s tistim, ki je napisal, da so ljudje samo požrešni, pa se zato nepremišljeno nategnejo. Kaj jim hoče svetovalec na dolgo in široko razlagati o stroških, če pa stranka posluša samo tisti del, ki govori o dobičkih. Itak potem stranki prodaja samo tisti kar hoče slišat, ko pa je tako fajn ko stranka z roke je - ovčka. Stroške pa ostale pomembnosti pa samo usput omenijo.

Sicer je pa slogan KD-ja itak znan ... "Vaše delo je, da mi naredite posel. Me ne briga kje in kako, samo naredite ga."

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Numy, daj mi povej, komu bi ga pa ti zaupal ?
Zanimivo, da posplošuješ vse premoženjske svetovalce. Nevem, kako je lahko sploh kdo kredibilen (glede na tvoje navedene parametre).

Če bi vsi razmišljali tako kot ti, potem nebi bilo zgodb o nadpovprečnem donosu (galileo sklad).

Pa ne me preveč osebno vzet !

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik CyberShot pravi:
Numy, daj mi povej, komu bi ga pa ti zaupal ?
Zanimivo, da posplošuješ vse premoženjske svetovalce. Nevem, kako je lahko sploh kdo kredibilen (glede na tvoje navedene parametre).

Če bi vsi razmišljali tako kot ti, potem nebi bilo zgodb o nadpovprečnem donosu (galileo sklad).

Pa ne me preveč osebno vzet !

Ampak jaz jemljem svoj trdno zasluženi denar zelo osebno.

Le zakaj bi ga nekomu potisnil v roke in verjel, da se bo bolj trudil z njim kot jaz? Mi kdo garantira dobiček ali kako ?

Kaj ima galileo sklad s premoženjskimi svetovalci ?

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Numy, pusti Sony DSC-ja... On itak prodaja zavarovanje na podlagi Galileo-vih donosov izpred 3, 4 let.
Pa nekaj je omenjal kredibilnost... Če stranko prepriča za sklenitev zavarovanja na podlagi skladovega donosa do leta 2004, se sploh ne čudim, da imajo ljudje tako slabo mnenje...

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
ksz.

samo če ti finančni "strokovnjaki" z 2dnevnim seminarjem ne povedo slabih strani teh pogodb strankam je to nateg.
eni lahko 100× preberejo pogodbo pa na koncu sploh ne vedo kaj piše v tej pogodbi, ker se pač ne ukvarjajo poklicno s tem.

koliko od vas bi prebralo pogodbo, če bi vam jo dal za podpisati kakšen mesar preden bi kupili meso?
ali pa da bi vam mehanik dal za podpisati pogodbo dolgo npr. 30strani, kjer je vse notri razloženo kaj vam bo delal in kaj zamenjal
confused-1.gif

ampak ker mu zaupate, mu samo plačate in odpeljete avto s servisa
smirk-1.gif

ampak ker se v temi oglašajo samo prodajalci teh zavarovanj/varčevanj nima smisla pisat o tem.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.255
1.765
113
40
Ne me narobe razumet, ne zagovarjam nobenega "iz 2 dnevnega seminarja"... in se vsekakor strinjam da bi na tem področju moral zavladat večji red.
Ampak...nekdo uleti k stranki in pač nabluzi same pozitivne stvari, stranka to veselo podpiše in čez leto, dve pa s papirji v rokah debelo in zacudeno gleda? Sicer ne vem kako so drugi ljudje nareti, sam js ne podpišem nikol neke zadeve ki mi ni poznana! Mislim da je dandanes polno možnosti se malo razgledat o stvari ki ti jo nekdo ponuja - če ne poznaš, ne podpišeš, če ti ni všeč, ne podpišeš...da ne omenjam pogojev priloženih k polici (ajd, se strinjam da jih redko kdo bere) in 1 mesečni rok od podpisa ko stranka še vedno lahko odstopi od zadeve.

Ljudje bi samo morali malo pomislit preden se kaj podpisuje pa bi blo veliko manj negodovanja nad produkti...ja, ki niso idealni (če si maher lahko sam upravljaš premoženje in se samo zavaroješ za riziko smrti), so pa super in nujni za širše ljudske množice (90% ljudem se ne sanja o stvareh in največ kar lahko je, da lepo šibajo vsak mesec trajnik)!

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Numy, pusti Sony DSC-ja... On itak prodaja zavarovanje na podlagi Galileo-vih donosov izpred 3, 4 let.
Pa nekaj je omenjal kredibilnost... Če stranko prepriča za sklenitev zavarovanja na podlagi skladovega donosa do leta 2004, se sploh ne čudim, da imajo ljudje tako slabo mnenje...

Brez skrbi, da ne mislim vlagati denarja, zato ker je poba omenil en sklad. Nekdo se je očitno 3-4 leta nazaj naučil prodajati z omembo te zadeve in se še ni prilagodil trenutni realnosti. Kot obrtnik, ki se moram prilagajati vsak dan, se ideji da bi takemu zaupal svoje denar, lahko samo smejem.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.030
3.700
113
Kakšno je danes stanje na tem področju, odkupiti in zbežati ali znižati premijo na minimum in čakati, eventuelno dati v mirovanje? Kd rastko, plačujem že približno 5 let, pa še nimam več kot 1000 EUR premoženja po njihovem.

xcape

Pripravnik
14. feb 2009
320
0
16
Vsakdo ti bo rekel da sedaj kupuj ko so točke na minimumu. Če potrebuješ gotovino ti svetujem odkup 50% vrednosti premoženja in ne 100% odkupa. V mirovanje je ne daj ampak samo znižaj na minimum.