KD življensko zavarovanje - odkup police

matej_

Guru
25. okt 2007
2.152
672
113
Zdravo!
Ker o financah mam malo pojma bi vas prosu, če mi oz. nama lah svetujete kk naprej.
Namreč moja žena je zdej 3 leta plačevala to KD življenje (točno kero polico ma ne vem, vem pa da bi naj 30let plačevala) vsak mesec po neki čez 30e kar je naneslo cca. 1200e v treh letih. Zdej pa bi rada zaradi razmer prekinla to in vsaj en del tega dnarja dobla nazaj. Poslala je prošnjo za odkup in vse kot treba, zdej je pa dobla da ji odkupijo polico za nekaj manj kot 200e. 200E FAK!
jezen.gif
1000e je fuknala čez okno? Ji je pritisk dvignalo men pa tut.

Zdej bi vas resno čimprej prosil za vse nasvete kako do tega denarja prit. Normalno sma vedla da neboma dobla 1200e sam sma pa predvidevala nekje okoli 700e-800e. Zdej pa 200e minus neki stroški.
uf-1.gif

Kaj narediti da pridema vsaj do nekaj denarja?

Prosil za čimprejšnje odgovore!
lp m&p(n)

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Ravno v prvih letih si zaračunajo vse stroške in podobno, tako da če zdajle prekineta, je to pač to.

B81

22. jul 2007
37.692
10.969
113
Recimo, da imajo 8% stroškov (verjetno je več, ker je med dražjimi), so stroški med 800-900 EUR.
na koliko let se obračunavajo, ne vem, ker mi noben ne zna povedat.
Vložila sicer je 30 eur vsak mesec, ampak so za ta denar kupili točke skladov, potem pa te iste točke prodali, da so si pokrili stroške policiranja.
Če si jih obračunavajo 5 let, dajo okoli 14 eur na mesec, nekaj vzame upravljalec skladov, tako da je dejansko šlo okoli 15 eur.
Torej je dejasko vložila 500 eur, skladi so padli in to je rezultat.

Moje mnenje je, naj to pusti, ker prav zdaj je stroške odplačala (ali jih še bo v kratkem času), točke kupuje poceni in prav zdaj je največji nesmisel prekiniti. Ko0 pa si bo enkrat nekje drugje sklenila, kar si ziher bo, pa bo spet te stroške plačevala.

Tak na hitro
grin1.gif

luka_lj

Pripravnik
5. sep 2007
182
0
16
tako je...
prvi 2 leti ko je stranka imela najvišje stroške so bile točke skladov drage in sedaj ko so še te točke večinoma padle (klub dobri rasti v letošnjem letu) je stanje tako ... realno računaj prva 3 leta polovico vplačil daš za stroške

matej_

Guru
25. okt 2007
2.152
672
113
Zdravo in hvala za odgovore.
Problem je ko je to sklenala ji je agent zatrjeval da v primeru če po polnih treh letih prekine dobi 95% vplačil povrjeno.
Zato me *****, ker jo je zavaju dobesedno.
Ok tudi če daš prve tri leta pol denarja za stroške, se pravi od 1200e mora ostat 600e, pa rečmo da vzamejo še 100e za še kake stroške in potem še 6,5% davek potem nannese to čez 450e. Ne pa 178e!!!
Mene ***** to ker so nategatorji in zavajajo folk. Dobesedno.
Pol je bolše da zdej prekine zgubi cca 1000e ko pa čez ne vem 10let ko bi zgubla rečmo 6000e?

Ne vem no. Men smrdi tole mal. Pravjo da dobiš 95% premoženja po polnih treh letih. Čaki a ni premoženje vsaki mesec 33e + obresti? Men dol visi za obresti sam da bi glavnico vn dobil.

Majo pa fajn kao zavarovanje življensko, da če do česa pride da ti izplačajo potem vplačaš cca 12.000e ven pa dobiš rečmo okol 6000e. Jea zmaga je naša. Šit!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Potrebno je vedet, da nobena zavarovalnica ni dobrodelna ustanova in delajo za lastni dobiček ostalo jih ne zanima. Če nujno ne rabiš denar je bolje počakat, da se razmere umirijo. Težko je predvidet kak bo, dejatvo pa je, da skoraj nič ne dobiš ven, kar je pa žalost zgubil si večino tak da po moje se ti bolj splača varčevat naprej, čeprav nobeden ne ve koliko boš še vrgel stran! Izbira je na tvoji strani tvegaš al pa ne! Kar se tiče da ti je zastopnik rekel da dobiš 95% povrnjenih poglej pogodbo ki si jo podpisal. Sam je nimam tak da ne vem kaj piše! Preberi pa boš videl!

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
KD življenje = bivša Slovenica življenje, ki vlaga v KD Balkan. Mal si v dnevnem časopisju poglej koliko je VEP (vrednost enote premoženja), kakšni so stroški in njih struktura (so ti že opisali) in koliko je šel sjlad v minus glede na 36, 12 in prejšnji mesec. Glede na stanje pred 36 meseci je -60%! Od tod taka nizka vrednost zneska.
Žal sem tudi sam pošteno pušnil v Galileju, vendar bom pustil sredstva notri (imam pač neko število enot) in čakal na boljše čase...

luka_lj

Pripravnik
5. sep 2007
182
0
16
polica ni nujno da vlaga v balkan...kar se tiče pa 95% ti obrazložim in 95 od vplačil ampak 95% vrednosti premoženja po 3 letih (kar pa ni nujno enako 95% vplačil)..pač realno gledano si imel oz. tvoja je imela smolo s štartom police ima pa sedaj odlično priložnost za naprej...zato pa so te police za dobo 10+ let ne pa za odkup po 3

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce bi ***** manj fuknala cez okno, bi bila manj nategnjena. No, pa tudi slab fuk je fuk ...

Je v pogodbi zapisano, da dobi 95% vplacanega denarja nazaj, ce po treh letih prekine pogodbo ? (Da/Ne)

Vse ostalo so samo pobozne zelje.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik matej_ pravi:
Zdravo!
Ker o financah mam malo pojma bi vas prosu, če mi oz. nama lah svetujete kk naprej.
Namreč moja žena je zdej 3 leta plačevala to KD življenje (točno kero polico ma ne vem, vem pa da bi naj 30let plačevala) vsak mesec po neki čez 30e kar je naneslo cca. 1200e v treh letih. Zdej pa bi rada zaradi razmer prekinla to in vsaj en del tega dnarja dobla nazaj. Poslala je prošnjo za odkup in vse kot treba, zdej je pa dobla da ji odkupijo polico za nekaj manj kot 200e. 200E FAK!
jezen.gif
1000e je fuknala čez okno? Ji je pritisk dvignalo men pa tut.

Zdej bi vas resno čimprej prosil za vse nasvete kako do tega denarja prit. Normalno sma vedla da neboma dobla 1200e sam sma pa predvidevala nekje okoli 700e-800e. Zdej pa 200e minus neki stroški.
uf-1.gif

Kaj narediti da pridema vsaj do nekaj denarja?

Prosil za čimprejšnje odgovore!
lp m&p(n)

ravno vceraj sem nekaj bral v tej smeri v reviji moje finance. ali lahko kdo ta clanek da gor? ali pa vsaj na ZS. mislim , da je bilo notri napisano da je ena od oblik tudi kapitalizacija oz. nekaj takega. da sredstva ostanejo not, polica tece dalje, ti pa nekaj casa (let) ne placujes obrokov, kar je tudi nekaj. potem pa kasneje zadevo prekines. da manj zgubis.

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
Slovenica Življenje ( KD življenje ) ima degresivno lestvico obračunavanja stroškov, kar pomeni, da se stroški nižajo in pridejo skoraj na 0 nekje okrog 10ega leta vplačevanja. Največ stroškov je namreč ravno v prvih treh letih, ko si ti za zavarovalnico največji riziko.

Na polici KD življenja si se opredelil v kateri vzajemni sklad se nalagajo tvoja vplačila.

Pomoje najboljša možnost je zamrznitev police za nekaj let, dokler nisi zopet sposoben plačevati obroka. Pri KD življenju se to da ! Prekinitev po treh letih je za moje pojme nesmiselna, ker polica niti ni slab produkt, čeprav 30 EUR mesečnega vplačila ni ravno najbolj optimalna rešitev zaradi fiksnih stroškov, ki ti pojejo velik procent majhnega vplačila . Očitno se agentu ni šlo za kaj drugega, kot to, da sklene novo polico, iz vidika stranke pa je 30 EUR fondpolica čisti nateg !

Če te pa še kakšne rešitve zanimajo pa lahko na PM.

LP M .

B81

22. jul 2007
37.692
10.969
113
Agenta si poklical in kaj pravi?
za začetek si preberi splošne pogoje, ki si jih dobil zraven, oz. bi jih mogla prebrati takoj, ko sta sklenila polico.
Razumi, da imapš večina stroškov s polico že plačanih i ntega stroška se nikjer ne boš izognil, tako da nima smisla prekinjati, raje zamrzni za kako leto. (kar pa spet ni ok, ker so točke poceni).

IceMan007

Zelenc'
22. apr 2008
27
0
1
Imel enake "probleme" na konkurenčni zavarovalnici - po 10 letih ko bi moral dobiti 7k eur ven...so mi jih ponudili nekaj æez 2k...

...malo se pozanimal na-okrog in spoznal da so življenska zavarovanja največji nateg - razen za agente, ki jih ponujajo, saj še nekaj let prejemajo "naše" dividende...

...po 30 letih pa...me zanima kdo bo garantoral - ko bo zmanjkalo vplačnikov:)))

B81

22. jul 2007
37.692
10.969
113
To ni denarna veriga, kot Fair play ali Catch the Cash ali Gem Collection
grin1.gif

Tvoj denar ne pride od vplačil ljudi za teboj, ampak od rasti vrednostnih papirjev, katere kupujejo in prodajajo finančne institucije.

Pa razlika je med Življenjskimi zavarovanji in Naložbenimi življenjskimi zavarovanji.
Ti, Ledeni mož si zgleda imel klasično ŽZ, zato če si ti vplačal 7000 eur, ne moreš pričakovat tega ali še več,. ker si imel visoko dnevno odškodnino, odšk. za smrt in za invalidnost. Slednja zavarovanja so zelo draga.
Zaupaj nam še tvoj produkt, ki si ga imel, pa ti lahko podrobneje razložimo, kam je šel tvoj denar.

Strinjam se pa, da agentje ne delajo s srcem za stranko, ampak bolj za svoj žep. To so pa tekme, ki ne trajajo dolgo.

IceMan007

Zelenc'
22. apr 2008
27
0
1
@Denis:

Ja, res je očitno šlo za klasično življensko zavarovanje, glede na to da rast ni temeljila na rasti ali padcu vrednostnih papirjev...moram pa te popraviti - prav posebno velike dnevne odškodnine ni bilo - le invalidnost in smrt bi se mi obrestovali (ok...kar si ravno NE želim::)))

Produkt je bil pa od Grawe - ne spominm se imena, ampak če si v teh vodah boš vedel da je šlo kakšnih 10 let nazaj za prve tovrstne produkte pri nas...

...sicer pa ni pomebno, pač ko sem vse skupaj zračunal, sem ugotovil, da po 30 letih dobim manj denarja, kot mi ga REALNO pobere inflacija...in to mi pač diši po NATEGU...s to predpostavko, da nobeden ne garantira, da bom ta denar res dobil...kot sem omenil - demografska struktura prebivalstva se spreminja in ta bo veliko večji problem, kot je današnja finančna kriza...

...zato je po mojem mnenju edina pametna naložba v lastno finančno izobrazbo, kot pa zaupanje denarja raznim t.i. "finančnim izvedencem" po večini bivših natakarjev, frizerjev,...Pa nimam nič proti njim osebno, samo smešno mi je da ljudje zaupajo nekomu, ki se s financami ukvarja nekaj let in "živijo" le od vplačil drugih vlagateljev...

...no to so seveda le moje izkušnje - vendar glede na to, da sem kot informatik delal za te firme (in fante)...kar bogate, zato je moj nasvet samo tale - pri denarju zaupaj le samemu sebi!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Ravno zaradi takih zgodb mene ne prepričajo v 30 letno življensko zavarovanje (tudi krajše). Sploh ko začnejo obljubljat raze popuste (AO 50% če skleneš ŽZ) in podobne fore.

Najdite mi nekoga ki je še v času juge sklenil ŽZ in je že dobil po normalni poti izplačano polico. Kolikor vem ni nihče obogatel. Vsem je vrednost požrla jugo inflacija.....
poplnoma se strinjam s tistim ki pravi da zavarovlanice niso dobrodelna ustanova.....
Sam sem v službi kolektivno nezgodno zavarovan (ker ga dobim za 1/3 cene če bi ga sklepam individualno) ko pa imam viška $ pa vložim kamor se mi tisti čas zdi aktualno..... pred leti v VS, zadnje leto v depozite..... pa en lot mi še NSVS trga (7/10)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
na avtorja: Ti veš razloge za prekinitev in se boš ti odločil. Ali je to trenutno pomanjaknje financ ali "spregled" da je to nateg veš zaenkrat samo ti.
Upam pa, da sta tako pametna, da ne boš sedaj prekinil in pušnil lepo vsoto , čez kakšni dve leti te bo pa spet kdo nahecal v super duper dobro varčevanje/zavarovanje.
Ker z vsakim letom ko si starejši in sklepaš tako polico gre večji delež v zavarovanje in manjši v varčevanje.

B81

22. jul 2007
37.692
10.969
113
Jap, ne vem, za kateri produkt je šlo. Danes pri ŽZ za izplačan denar jamčijo zavarovalnice in pri izračunu, ki ga dobiš, je točno navedeno, koliko bo ta vsota.
Se strinjam z vsem ostalim.

IceMan007

Zelenc'
22. apr 2008
27
0
1
ja...danes jamčijo...true true...samo, ko pa sem enega, ki trži te proizvode vprašal, če mi je on OSEBNO pripravljen s svojim premoženjem garantirati, da bom čez 30 let res prišel do denarja...

..je sledilo le 30 sekund neprijetne tišine in nato naučen odgovor...a veš da so tudi med 2 sv. vojno izplačevali premije, pa da so nekatere zavarovalnice stare 200 let...na prvi odgovor sem mu rekel, da če se zaveda demografske strukture, ki je bila med 2 sv vojno dosti bolj ugodna kot danes in sploh v prihodnosti, za drugo pa, da če bi malo bolj bral finačne časopise bi lahko slišal da je propadlo že kar nekaj 200 letnih bank...

...potem pa sva se kar hitro poslovila:))

ampak, to je pač njihov kruh in vedno bodo našli dovolj naivnežev, ki jim bodo prodajali zgodbice o donosih...sam pa upam, da jih bo čim manj in da bodo ljudje vsaj pool toliko časa kolikor ga namenijo za planiranje dopusta ali nakup novega avta posvetili finančni izobrazbi...