kavbojci

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
ksz

Tukaj imate stardeca in njegovo mnenje o kavbojcih..
cool-1.gif

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Rambo013 pravi:

Ni samo nabiranje problem, večji problem je ker nekateri mislijo da je vse njihovo....

Prigoda iz prejšnjega tedna: prijateljev oče je šel v svojo(!) hosto po kostanj. In tam ga en tip (popoln tujec) nadere da naj ****** iz njegovega gozda.
bonk.gif

V glavnem; tisti zadnji je moral na hitro spokat.
evil.gif

Saj, sem imel pred leti tudi sam eno tako prigodo. Sem možakarja ki je kostanj nabiral vprašal če ve čigav je, pa je rekel da je vprašal lastnika. Na tak odgovor sem ga poslal, lahko bi mu storil tudi kostanj pustit tam, ampak naj mu bo, le laž me je kar razhudila.
Vem pa za primer enega, kateri je ženski ki je nabirala na njegovem (naj bi imel ograjeno, kostanj sajen ker se je ukvarjal s prodajo) storil kostanj strest, se sezut pa lepo bosa po ježicah domov. V naslednjih letih je ni bilo več na "nabirko".
evil.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
Roko na srce, domačini so se stvari res lotili po kavbojsko (mogoče so bili zaradi kamere še malo bolj gajstni kot sicer). Tako pač je, ko je nadzor le mrtva črka na papirju in potem ljudstvo vzame pravico (oz. tisto, kar oni mislijo, da to je) v svoje roke.
Je pa resnica in pravica nekje vmes, oz. si tako nabiralci kot domačini stvari razlagajo po domače. Prvi se požvižgajo na pravila glede omejitev vožnje in količine nabranih gozdnih sadežev, drugi pa tudi očitno niso potegnili vseh potez, ki so v domeni lastnikov gozdov.
Tukaj piše, da lahko lastnik prepove nabiranje v svojem gozdu, če to uredi na občini in gozd, v katerem je prepovedano nabiranje, jasno označi. Lahko da so označbe (trakovi) sicer bile, vendar v prispevku jih ni bilo videti.
Vpiti na nekoga in ga preganjati iz gozda, če tega nisi prej jasno označil, je v najboljšem primeru primitivno. Enako ustavljati avtomobile na javni cesti ali preganjati motoriste. Tako da resnica je (kot skoraj vedno) nekje vmes in niso neotesanci samo plenilci, pač pa tudi preganjalci. Tistih, ki bi to stvar morali na kulturen in zakonit način urejati pa očitno ni.
Imamo pa očitno tudi pri nas prvo "no go" cono - Artviže v Brkinih
grin1.gif
potem so pač namen dosegli.

13. jul 2011
2.677
626
113
Spet jim dogaja:

"Mi se v Brkinih ne bomo pustili. Še Nemce smo pregnali, fašiste, ne pa dveh mulcev!"

Hej mašinca zagodiiii..... :D

Sem se ravno par dni nazaj spomnil na njih in sicer v tem kontekstu:

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
rtvslo.si svet-za-nacionalno-varnost ..[/URL]
Laž in zavajanje s strani vlade in RTV : vabljeno ni bilo prvaka največje največje op.stranke in predsednika republike, ki bi morala bit prisotna po ustavi na taki kao seji sveta za nacionalno nevarnost = mini državni udar :sprasujemse: Bom tudi jest v bifeju napravil "sejo sveta za nacionalno varnost" oz. jo izpostavil kot tako :nigladek: ... sam ne vem, če bodo o njej tudi poročali :zavijazocmi: na TV ...
------------------------------------
" Tviteraši vseh dežel , združite se ... na Twitterju !!! ...NE na forumih ! ... " :gorjaca:

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.914
113
Tale komentar je za nobelovo:

Ali se zavedate, da te veternice več stanjejo oz. Ta projekt, kot pa vzdrezevanje jederske.
Pa pri veternih kao sodobno pridobivanje energije je ne morejo shranjevat in bi potrebovali uvoz, ki pa spet stane... Jederska se lahko shranjuje in nismo od nobenega odvisni. Poglejte si malo pametno francijo nemcem kasira elektriko, ker majo nemci to sodobno katastrofa. Stroskovno gledano so veterne vreča brez dna....

Nisem vedel da so v JE montirane baterije, ki shranjujejo elektriko. Gradnja je bojda tudi sitniš. Kaj torej čakamo? Jedersko v vsako slovensko vas :po_O

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Daj si malo razširi obzorja!

JE ne shranjuje elektrike, jo pa PROIZVAJA NE GLEDE NA VREME, v nasprotju z vetrnicami in sončnimi paneli. In ja Nemci že in bodo še ornk "gor plačevali" zaradi eko politike!

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.914
113
Popolnoma mi je je jasno kako delujejo obnovljivi viri. Nič bat.

O nemcih je bilo pa že dosti napisanega. So kiksnili, to drago plačujejo.

Nikakor pa se ne strinjam da je potrebno vse alternative, ki niso JE zmetati v koš. Najboljši je miks vsega, vsak nekoga pokriva in če je to znotraj države, toliko bolje.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Vetrna energija je v Sloveniji strel v prazno. Vetrno primernih stojišč je za kakih 50 vetrnic - toliko jih ima Romun na "enem travniku" pri črnem morju. V mimovožnji sem jih na eni ravnici naštel preko 100. ;)

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.548
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
Laž in zavajanje s strani vlade in RTV : vabljeno ni bilo prvaka največje največje op.stranke in predsednika republike, ki bi morala bit prisotna po ustavi na taki kao seji sveta za nacionalno nevarnost = mini državni udar
Po ustavi?
ODLOK o Svetu za nacionalno varnost 2.člen
SNAV sestavljajo:
- predsednik vlade, ki je predsednik SNAV,
- minister, pristojen za obrambo,
- minister, pristojen za notranje zadeve,
- minister, pristojen za zunanje zadeve,
- minister, pristojen za finance,
- minister, pristojen za pravosodje,
- direktor Slovenske obveščevalno-varnostne agencije.
(2) Državni sekretar v Kabinetu predsednika vlade, pristojen za nacionalno varnost, se lahko udeležuje sej SNAV, pri čemer nima pravic odločanja na njih. Za vsako sejo se mu pošlje vabilo, vse gradivo in zapisniki SNAV.

Torej je odlok neskladen z ustavo?

Ali pa morda nimaš pojma o čem pišeš?

• Všeč mi je
Reactions: Thrivial

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
.... morda nimaš pojma o čem pišeš?
Odlok, iz katerega si pobral ono zgoraj, je nehal veljati 26.10.2019 ! Bolj verjamem Faktorju na TV3 medias kot javni kao RTV ...

... lahko sem pa narobe skopčal :nigladek: ...

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.548
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
Odlok, iz katerega si pobral ono zgoraj, je nehal veljati 26.10.2019 ! Bolj verjamem Faktorju na TV3 medias kot javni kao RTV ...
https://www.uradni-list.si/1/index?edition=201964 Ljubljana, petek 25. 10. 2019
Sestava je enaka.
4.ćlen na katerega se sklicujejo je:
(1) Predsednik SNAV povabi na sejo SNAV, kadar ta obravnava vprašanja nacionalne varnosti, ki zahtevajo usklajeno delo, predsednika Republike Slovenije, predsednika državnega zbora, predstavnika največje opozicijske stranke v državnem zboru, predstojnike drugih državnih organov ter predstavnike drugih organizacij.
"prvak največje največje op.stranke in predsednik republike, ki bi morala bit prisotna po ustavi na taki kao seji sveta za nacionalno nevarnost "
1. po ustavi ni potrebno
2. je neprijavljeno društvo tabornikov vprašanja nacionalne varnosti?