Ni. Zato sem nekaterim obrazložil zgoraj. Ker mešajo obe zadevi. Izraz "solnica" se pa zelo uporablja ja, sem že celo vidle da so imenovali tako TČ "voda-solnica"
Ko sem se odločal ali iti v TČ ali še ne, sem bil zelo proti TČ zrak zaradi hrupne zunanje enote. Nima veze katera firma je, čez čas začne vse ropotat in ker poslušam že sosedovo celo zimo, nimam nobene želje poslušat še svojo. Zato me je zanimala geosonda, za katero so sicer rekli, da pa ropota znotraj hiše.jaz že vem, da ni... sploh ne vem, zakaj je v to debato zašla voda/voda, razen za nepotrebno zmedo. Vsi akterji so govorili geosondi oziroma zemlja/voda.
Kakorkoli - res bi rada videla računico na bilokaki hiši za geosonda vs zrak voda. Mende so dali vsi ponudbe za vse ven. subvencija je bila kaka takrat za eno ali drugo. potratnost bomo v izogib slabi volji rekli, da je zrak/voda 1,5x bolj potratna od geosonde. čez koliko let smo na nuli, če se štom plačuje.
Seveda... to je samo matematična stran. Povsem vseeno je zakaj se kdo odloči za geosondo, da le ni razlog računica.
Ima "vse" mozne rekuperacije. Res me zanima kdo bo to vzdrzeval in placeval filtre.V šolah je drugi problem tudi če imaš zunanje senčenje. Šolo je treba luftat. maš v malem prostoru 20-30 ljudi konstantno. To porabi luft takoj.
In pol maš zunanja senčila, ki se na soncu lepo segrejejo, odpreš okno in ko ta pečka že tako vroč zrak še dodatno segrejej. Okno pa more bit odprto vsaj 50% časa, da ni slab zrak.