Korona davek. Nelepo.2 leti stara ponudba za geosondo je bila ranga 25k eur. 10k je samo vrtanje.
Korona davek. Nelepo.2 leti stara ponudba za geosondo je bila ranga 25k eur. 10k je samo vrtanje.
Vrtanje z vgradnjo sonde cca 55/m, nabijalci so odsvetovali… še dobro da jih nisem poslušal in se odločil za vgradnjo. Prva zima je za nami, za 230 ogrevanih kvadratov je bil strošek elektrike 400€ za celo sezono s sanitarno vodo, drva cca 1700€. Po dobljeni subvenciji me je inv koštala cca 16 jurjev. Ena izmed boljših odločitev.
Lahko bi bil pa hvaležen, da niso v bajto privlekli 30 let stare peči na olje, ker "se bo itak ful malo nucala"...Ma ni šanse primerjava saj pravim. Sosedom sem pomagal pri investicijah, vrtina 6k (110-120m 2 leti nazaj, še svojo fasado sem pral, ko se je uscalo ven), TČ 17k na ključ (tudi 2 leti nazaj). Hiša isto NEH kot moja, v celem življenju ne bojo prinesli not tega mimosunka. Poraba ista kot moja ZV kitajka, kupljena, zmontirana za okoli 2,5k.
Vrtini 2x 100m…. Govorim iz prakse.Lepo zate. Vrtine drugače gredo bolj v rang 100-110m pa po metru se računajo.. Za druge pišem, pol smo pa tam![]()