Saj lahko feniks pove koliko je obstojeca stara.ha? kje ti zivis, v katerem časovne, obdobju?
Saj lahko feniks pove koliko je obstojeca stara.ha? kje ti zivis, v katerem časovne, obdobju?
Seveda sem že ven iz Lj, ampak zrak ni nič boljši, zaradi fosilnih goriv.1. Kul, torej ti je vseeno koliko svinja, samo, da ni na domačem vrtu. Če kje drugje svinja 2x bolj, who cares. Njihova pljuča niso tvoj problem.
2. V Ljubljani je smrdelo v osemdesetih in v Ljubljani smrdi tudi danes.
3. V Slo je okoli 43% energije jedrske (EU jih želi zapret in nadomestit, a ker ne gre z "zeleno", se odpirajo termoelektrarne na premog, lol), 36% "obnovljive", večinoma hidro, vsa ostala navlaka ni omembe vredna, 21% fosilne. Žal vse to zadovoljuje le polovico naših potreb in ostalo polovico uvozimo (svinjarija se dela drugje, ampak tebe to ne moti).
4. Ni tvoj problem, važno, da smrdi drugje.
5. TČ za 5 jurjev mi lahko prideš zmontirat danes popoldan. Za 10 jurjev pa jutri. Cene ponudb, kaj šele končne izvedbe so veliko višje od tega.
Če te resno skrbi za pljuča, se čim prej preseli iz Ljubljane.
Tole je tako poceni, da... Sploh škoda besedi, raje šparam tipkovnico.Drugače se danes še tudi kaj dobi za jurja ali dva, če je ok pa ne vem, ima pa 115kg: https://klimango.de/products/blaupu...13-kw-blp13p3v1mr32-wifi-bafa-heizen-kuhlen-a
Tony, tole je pa prava neumnost. A se zavedaš, da v primeru montaže, ki jo izvrši nepooblaščena oseba, ostaneš brez garancije? Ni to kot priklop računalnika ali televizorja.Tole je tako poceni, da... Sploh škoda besedi, raje šparam tipkovnico.
Zdi se, da se hardver še dobi poceni, ko žafran je draga ratala montaža. Ampak tudi to bi moral vsak tehničen človek s pomočjo YT znati narediti. Specialno orodje pa potem rukneš na bolho in si naredil biznis.
Ah tu so vsi domači mojstri kao in tako prideš do imaginarne cene TČ za 5k. Realne cene normalnih mašin z montažo so pa veliko višje.Tony, tole je pa prava neumnost. A se zavedaš, da v primeru montaže, ki jo izvrši nepooblaščena oseba, ostaneš brez garancije? Ni to kot priklop računalnika ali televizorja.
Verjetno so to kitajske zadeve z (vsaj) eno generacijo staro tehnologijo. Ampak cena je pa super.Kaj je res razlog da so te plave pike dobi za tretjino cene?
Podobno kot pred leti TC za 700€.?
Pa kot vem nekatere se danes delajo
Tule me edino mal strah R32. Gasilci mal panike delajo. Podobno kot pri panelih in električnih avtih?
Upraviceno ali ne?
Geosondo je sosed zmontiral 5 let nazaj za 10k, bajta iz 60ih let... 30k pa ni več razumna cena, upam, da tega nihče ne plača.TČ monoblok zrak voda cca. +50% kot pred 4 leti, ko sem kupil in montiral 2. Še danes poceni glede na alternative. Eden boljših nakupov. Zemlja zrak danes, geosonda, 30k na ključ, ponavadi montirana v NEH ali celo v PH, fail od failov, da do voda voda sploh ne pridemo.
2 leti stara ponudba za geosondo je bila ranga 25k eur. 10k je samo vrtanje.Geosondo je sosed zmontiral 5 let nazaj za 10k, bajta iz 60ih let... 30k pa ni več razumna cena, upam, da tega nihče ne plača.
lani so mi prodali in zmontirali TČ Mitsubishi Ecodan 6kW, s sejemskim popustom in z odšteto eko subvencijo -1000 EUR, za 50xx EUR. Če mi ne bi računali še dodatnih 100 EUR za prestavitev radiatorja in priklop na bojler za sanitarno vodo, bi me prišlo pod 5000 EUR.Ah tu so vsi domači mojstri kao in tako prideš do imaginarne cene TČ za 5k. Realne cene normalnih mašin z montažo so pa veliko višje.