Ne, ampak ker jo šele kupujem, bi rad kupil tako, ki bo pravilno dimenzionirana v kW, proizvajalec glede servisyiranja, in da bo prava sorta (voda, zrak, zemlja) za moje radiatorje, da se ne bom kasneje po glavi tepel, kaj nisem raje druge vzel.Tebe so dobro prestrašili s tem novim obračunavanjem omrežnin a?
Ne, ampak ker jo šele kupujem, bi rad kupil tako, ki bo pravilno dimenzionirana v kW, proizvajalec glede servisyiranja, in da bo prava sorta (voda, zrak, zemlja) za moje radiatorje, da se ne bom kasneje po glavi tepel, kaj nisem raje druge vzel.
Zanimiv način delovanja. Sem do sedaj bral, da bolje pustit TČ delal da deluja skoz in ne na zalogo, in ne s takimi skoki (kot smo jih vajeni pri plinskih pečeh)... a se bo oglasil kdo od zagovornikov "stalnega enakomernega 24/7" ?Glede na umotvore, ki so si jih namislili 'energetiki': Če imaš dobro izoliran objekt, se ti splača vzeti predimenzionirano in jo bolj uporabljaš v času MT ob hkratni nizki cene omrežnine zato (med 22 in 6 uro), da lahko miruje v času najvišjih cen (verjetno če se boš lahko izognil delovanju med 7 in 14 uro bo kar nekaj cenejše ogrevanje). Ostale termine minimalno dovajaš, da si zagotoviš želeno udobje (vsaj jaz to počnem že 10+ let, zdaj se bom še malo bolj prilagodil terminom visoke cene omrežnine).
jok brateČe imaš dobro izoliran objekt, se ti splača vzeti predimenzionirano in jo bolj uporabljaš v času MT ob hkratni nizki cene omrežnine zato (med 22 in 6 uro), da lahko miruje v času najvišjih cen (verjetno če se boš lahko izognil delovanju med 7 in 14 uro bo kar nekaj cenejše ogrevanje).
Saj ID 3 pa res ne rabi filat v bloku 1Smiselno je da pogledaš kdaj se špice ustvarjajo, zakaj in če jih lahko prestaviš v drug obračunki kvadrat. Jaz pravtako lahko prihranim 11 eur na ta način, ker mi špice 6 do 7 kW dela ravno gretje sanitarne vode. Skozi zimo, je to za eno družinsko kosilo, pa naj bo, ker ni nobenega prilagajanja, le par klikov po tastaturi TČjke je terjalo. Sma pa pri kolegu gledala njegove špice, in jih ima po 14kW, zaradi svojega ID3. Rekel sem mu če je malo pameten, pa lahko privarčuje tank mojega goriva vsak zimski mesec. Tukaj pa se že pozna...