Jaz imam Siemensovo indukcijo (EX875LVC1E), nabavil cca. 2 leti nazaj iz AT na electronic4you, tako kot vse ostale kuhinjske aparate. Zaenkrat vse BP, prej smo imeli doma 20 let steklokeramično in ne vidim enega pametnega razloga zakaj bi sedaj vzel steklokeramično namesto indukcije. Indukcija je dosti bolj učinkovita, ker se greje direktno posoda, posledično lahko po potrebi bistveno hitreje segreješ/zavreš vsebino, imaš boljšo kontrolo oziroma dosti hitrejši odziv ko recimo zmanjšaš moč (za razliko od streklokeramike, kjer tudi ko zmanjšaš moč, se more najprej ohladit plata...), pa še sama plošča je dokaj hladna, tako da se ti ne zažge, če ti gre karkoli čez oziroma se ti polije. Dokler nisem imel porihtane kuhinje sem imel prenosno indukcijo iz Ikeje, pa še s tisto relano ni bilo problemov. Še največji problem je pomoje, če gor vržeš chip šit posodo, potem vse skupaj vrjetno res ne funkcionira tako, kot je treba.