Katero ognjičevo mazilo?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Pozdravljeni! Doma bi potrebovali ognjičevo mazilo pa me zanima če ima kdo kaj izkušenj s tem in katero je kvalitetno in kje se ga sploh lahko dobi? Pač v tem smislu da bo res notri kaj ognjiča, da ne bo samo vazelin, aroma in kakšno kemično sranje... Hvala

Lp

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.513
1.099
113
Ne boš verjel, meni je pomagala ognjičeva krema iz Milerja, njihova znamka
grin1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
moji kolegici je pa iz DM-a full dobra.

meni za roke najbolj paše od lekarne ljubljana, ker hitro vpija in koža ni mastna

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hmmm torej imamo na hitro 3 različne variante
smile-1.gif
Verjamem pa da v kremi Lekarne LJ ni kaj dost ognjiča, bolj kakšni ekstrakti... ali pač...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
V LL ga je najvec saj ga Jaklic nabira po polhograjskih hribih in ga preko LL Grosit prodaja LL.
katera je dobra ne vem, meni je sestricna enkrat prinesla eno s trznice. Ker jo nisem primerjal z drugimi kremami ji recimo da zaupam pro izboru glede na to da dwla v zdravstvu ze 40 let

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Odvisno, za kaj rabiš mazilo.
Pri nas je obvezno pri hiši DM-ovo mazilo, ki pa je precej mastno. Pri dveh otrocih, katerima je hobi, da vsak dan "pridelata" vsaj eno novo rano, se obnese precej dobro. Praske se celijo precej hitro.
Cena za 250 gramsko dozo je pod 2 EUR, kljub veliki porabi, jo imamo za kar dolgo časa. Ostalih še nismo preizkušali, smo s to zelo zadovoljni.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Najboljša je domača krema, če maš možnost dobi od kake mamce k jo dela sama doma...

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
No evo ena mamca se javlja, ki dela tole ognjičevo kremo. Nič lažjega, postopek je sledeč: posadiš ognjič
smile-1.gif
, porežeš 15-20 cvetov, jih daš na vročo mast (jaz delam na rastlinski, pravjo da je pa boljš na svinjski) počakaš 2 minutki da cvetovi zacvrčijo in odstaviš posodo iz ognja, počakaš da se masa ohladi in strdi, ponovno segreješ, precediš mast v drugo posodo, namočene cvetove zavržeš, masti dodaš 1 dcl bio olivnega olja in par kapljic bio eteričnega olja po izbiri, zmešaš in naliješ v lončke, daš v hladilnik, da se strdi in maš domačo mast. Uporabno za vse vrste odrgnin in tudi kot krema za sončenje.

majč

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Kak si vedo?
evil.gif
Pa saj ta ognjičeva mazila bi naj bila za ogromno različnih stvari, išče pa se seveda kot jih je že nekaj gori napisalo za celjenje ran. Vem da sem to enkrat davno imel doma in bom zopet preventivno nabavil pa nebi rad kupoval sranja zato vprašam...