Katero low budget tablico?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Ali ste vedeli, da se da na tablicah spremenit DPI in tako potem dobite "boljšo ločljivost"
wink-1.gif

Ne vem če na vseh, malo po googlite, če obstaja kakšna univerzalna rešitev.

to je moj rezulat na asus tf700. Bi šlo še bolj, samo bi potem že bilo lahko premajhno, pa baje potem google play kako aplikacijo ne najde.
dpi.png

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Kaj pa goclever R83.2?

dual core 1.6, 8" IPS screen giga rama, na otip kvalitetne izdelave?

Kupili za seatrično, za dobro ceno
smile-1.gif

redna je okol 140.

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Jst bi rabu neki poceni da ma kamero spredi pa da dela skype s kamero in facebook na njej brez zatikanja to rabim za mamo, saj ima rojstni dan pa bi ji nekaj takega nabavu za ohranjat stike.

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Sploh ne prenosnik variante odpadejo ker ni glih tipkarski tip pa na penzion izlete bi jemala to zraven.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Moj predlog za 7" low budget tablico je BlackBerry Playbook 64GB wifi model. Dobi se ga izjemno poceni na angleškem ebayu, tam med 120-140 eur s poštnino. Ni sicer Android, vendar na njem dela veliko konvertiranih Android aplikacij. Konverzija je enostavna, vsa navodila so na spletu. Tablica po kvaliteti izdelave ni low budget, ampak high. Še nekaj karakteristik, kamera je 5MP, sprednja 3MP, rama je 1GB, procesor dvojedrni 1Ghz itd. Če bi jo primerjal z Nexusom 7, jo ta nese samo pri procesorju, pa večjo paleto aplikacij, ampak je zato več kot 2x dražji. Nima težav s predvajanjem flash vsebin na spletu. Zna se povezati v internet prek telefona potom bluetootha (bluetooth tethering), kar je za baterijo obeh naprav precej manj potratno kot wifi tethering.

To sporočilo je bilo napisano z njo. Nima sicer slovenskega jezika, niti tipkovnice, ima pa hrvaški j. in tipkovnico zato lahko pri pisanju veselo uporabljate čšž.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Pozabil si še napisati da dobi posodobitev na Blackberry 10.

Ja, še to, sistem bodo nadgradili. Sicer pa sam BB10 temelji na OS od Playbooka.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Še moj plus za Prestigio Pro Duo 5570C. Moj prvotni namen je bil sicer kupiti nekaj res poceni iz kitajske, toliko da mi mulc pusti pri miru ipada in iphona. Nekako sem se že odločil za eno dvojedrno zadevo iz DX (R3066, dual core itd...), pa me je minilo po tem ko že skoraj mesec in pol čakam eno pošiljko od njih.

Pri nas se za podoben denar (oziroma 10-20 eur več) dobi single core 800x480 zadeve. Ker imam z eno tako slabe izkušnje (predolgo odpira recimo youtube, igre ne delajo) sem gledal za vsaj dualcore in nekako zožil izbiro na prestigio in tpad (gledal sem obvezno 7col, saj ne rabim še ene velike zadeve).

Zaradi pohval tukaj gor sem vzel Prestigio i moram reči da mi ni žal. Zaslon je dober, z srednjo ločljivostjo 1024x600, kar je več kot pri tistih poceni zadevah z 800x480 in manj kot recimo Nexusovih 1280x800. Za tako majhen zaslon je dovolj in kakšne večje potrebe po več. Zaslon je sicer IPS, a nima tako širokih kotov kot recimo IPad. Če pa se gleda normalno, od predaj, je slika zelo lepa in tudi zelo kontrastna. Je pa svetleč, kar zna koga motiti.

Na napravi pride iz škatle verzija 4.0, a takoj preko OTA ponudi upgrade na 4.1 in nadgradnjo tudi z par kliki naredi. Presenča hitrost, ki je na nivoju oziroma hitrejša Galaxy tab2 ki jo ima kolega in precej hitreje od prvega taba, ki sem ga imel nekaj časa. Če primerjam z ipadom dela recimo youtube počasneje, samo surfanje pa hitreje.

Accelerometer ni tako natančen, je pa dovolj za zadovoljivo igranje.Naprava ima priložen USB OTG kabel in torbico, na njeh p se neheja tudi mini-HDMI vtočnica.

Baterija traja par ur, napolni pa se srednje hitro. Od vsega skupaj me je to še najmanj motilo.

Za tak denar (120eur) se mi zdi res dober nakup in kdo si še leto al dve nazaj mislil da bodo kitajci prišli tako hitro tako visoko.