Še moj plus za Prestigio Pro Duo 5570C. Moj prvotni namen je bil sicer kupiti nekaj res poceni iz kitajske, toliko da mi mulc pusti pri miru ipada in iphona. Nekako sem se že odločil za eno dvojedrno zadevo iz DX (R3066, dual core itd...), pa me je minilo po tem ko že skoraj mesec in pol čakam eno pošiljko od njih.
Pri nas se za podoben denar (oziroma 10-20 eur več) dobi single core 800x480 zadeve. Ker imam z eno tako slabe izkušnje (predolgo odpira recimo youtube, igre ne delajo) sem gledal za vsaj dualcore in nekako zožil izbiro na prestigio in tpad (gledal sem obvezno 7col, saj ne rabim še ene velike zadeve).
Zaradi pohval tukaj gor sem vzel Prestigio i moram reči da mi ni žal. Zaslon je dober, z srednjo ločljivostjo 1024x600, kar je več kot pri tistih poceni zadevah z 800x480 in manj kot recimo Nexusovih 1280x800. Za tako majhen zaslon je dovolj in kakšne večje potrebe po več. Zaslon je sicer IPS, a nima tako širokih kotov kot recimo IPad. Če pa se gleda normalno, od predaj, je slika zelo lepa in tudi zelo kontrastna. Je pa svetleč, kar zna koga motiti.
Na napravi pride iz škatle verzija 4.0, a takoj preko OTA ponudi upgrade na 4.1 in nadgradnjo tudi z par kliki naredi. Presenča hitrost, ki je na nivoju oziroma hitrejša Galaxy tab2 ki jo ima kolega in precej hitreje od prvega taba, ki sem ga imel nekaj časa. Če primerjam z ipadom dela recimo youtube počasneje, samo surfanje pa hitreje.
Accelerometer ni tako natančen, je pa dovolj za zadovoljivo igranje.Naprava ima priložen USB OTG kabel in torbico, na njeh p se neheja tudi mini-HDMI vtočnica.
Baterija traja par ur, napolni pa se srednje hitro. Od vsega skupaj me je to še najmanj motilo.
Za tak denar (120eur) se mi zdi res dober nakup in kdo si še leto al dve nazaj mislil da bodo kitajci prišli tako hitro tako visoko.