Katero kreditno kartico?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Jaz imam Viso. Razlog - glavna kartica + vezane kartice (družinski člani) z nižjo članarino in skupen limit

Če si sam, kake hude razlike med Viso in Mastercardom ni - in ne pusti se nategniti z zlatimi, črnimi in ne vem še kakšnimi karticami

Nazadnje urejeno:

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Visa ali MC, skoraj isti šmorn... jaz bi morda izbral Mastercard, saj ga naprimer BicikeLJ podpira, medtem ko Vise ne, čeprav sem bil sveto prepričan, da je Visa uporabna povsod kjer lahko uporabljaš MC.

Jaz imam sicer tudi Diners, vendar sem letos na dopustu opazil da na večini prodajnih mest v Italiji in Franciji Dinersa ne jemljejo (tudi Maestra na marsikaterem POSu nočejo - kar sem bil sploh presenečen). Glavne kartice so Visa/MC/Amex (predvsem prvi dve).

mistique

Guru
16. jun 2009
14.051
1.849
113
Emona / Carnium
Amex-a marsikje (Italija, Francija, Španija) ne jemljejo zaradi visokih provizij. Četudi imajo to možnost oz. je na prodajnem mestu logotip za Amex. Če si vztrajen in rečeš, da druge kartice (ali denarja na njej) nimaš, potem ugotoviš, da kar naenkrat tudi tvoj Amex dela. In Amex vedno dela
evil.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
zakaj pa ne zlatih? Jaz sem imel namen zdaj po Zlato mastercard it, ker kolkr sm lani bral, je v članarino vključeno turistično zavarovanje za tujino, nezgodno zavarovanje, dvig v tujini brez kartice. Cena je 66.77€, za navadno pa 18€.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
pri teh zavarovanjih je ponavadi tako, da si zavarovan le, če si storitve, potovanja itd plačal s tisto kartico. drugače pa seveda ne.
zlate kartice za povprečnega zemljana ne prinašajo nekih prednosti. samo članarina je večja, pa retardom da občutek , da so nekaj več
evil.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
mastercard in viso jemljejo praktično povsod po EU, pa še kje
amex pa diners imata možnost pri nekaterih izbranih trgovcih nakupa na obroke brez predhodne papirologije.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
pri teh zavarovanjih je ponavadi tako, da si zavarovan le, če si storitve, potovanja itd plačal s tisto kartico. drugače pa seveda ne.
zlate kartice za povprečnega zemljana ne prinašajo nekih prednosti. samo članarina je večja, pa retardom da občutek , da so nekaj več
evil.gif

Njega dni smo temu rekli, da pri zlati kartici predvsem doplačaš kovinsko barvo.
evil.gif

B81

22. jul 2007
37.692
10.968
113
Če boš prek paypala kaj delal, vzemi Viso, ker z MC ne gre dnara dol dobit.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Citat:
Uporabnik frikenej pravi:
Je kdo razmišljal o Moneybookers Mastercard? Mislim da je boljša izbira kot Mastercard pri banki. Že v osnovi je limit 1000eur za plačevanje in 250 eur za dvig, je pa debetna kartica. Ni omejitev, nakazila so hitrejša kot pri slovenskih bankah, ni sledenja..
Evo še link, ki sem ga našel, to pokeraši intenzivno uporabljajo
smile-1.gif

http://www.ovcaholik.si/sl/offers/offer_details/offer-moneybookers

Moraš paziti, ker v tem primeru limit ne pomeni popolnoma iste zadeve kot pri klasičnih charge karticah od naših bank, ampak zgolj to, koliko lahko dvigneš/porabiš, če imaš gor pred tem NAJMANJ toliko denarja.
smirk-1.gif

Drugače je kartica kot kartica čisto OK. Še ugodnejša je Netellerjeva (nima nobene letne članarine, Moneybookers pa je 10 EUR na leto), če seveda uporabljaš zgolj za po trgovinah in znotraj EUROlanda (pri obeh pa so provizije za uporabo izven območja evra). Pri Netellerju lahko tudi za sprotne online nakupe generiraš virtualni Mastercard, ki ga imaš lahko za enkratno ali večkratno uporabo, po končani transakciji pa ukineš, da ni potem strahu, da bi kdo ukradel številko, ki potem ne velja več (kasneje ponoviš vajo in dobiš novo številko).

Nista pa to debetni kartici, ampak predplačniški (prepaid). Tako kot mobilna telefonija - kar naložiš gor, toliko lahko porabljaš. V zakup je treba vzeti tudi dejstvo, da gre za ponudnike finančnih storitev, ki niso v okviru sistema zajamčenih vlog (po domače: če si bolj previdne sorte, nalagaš gor denar sproti, ker v primeru propada firme denarja s kartice ne boš več videl).

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
Vsekakor MC... vendar se je potrebno zavedati, da je to zgolj plačlna kartica.... Jst sm prejšnji teden mal pod gasom "ponesreči" dvignil 500kun, ker druge kartice nisem imel pri roki, pa me je včeraj čakalo presenečenje na izpisku v obliki 12€ provizije, mislm sj sm vedel, da je takšna provizija.... ampak ne k sm biu pijan =(...

Če ne pa itak, vzeli so mi jo povsod (us,azija,evropa), brez problema kupoval let.karte, elektroniko prek neta... Men se zdi, da je MC kartica, ki se jo splača imeti.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
pravzaprav ne vidim nobene razlike med klasično MC ali pa klasično Visa ( če je obe izdala banka ).
če delaš s paypal potem ima visa prednost, da lahko denar potegneš iz paypala. drugače pa še nisem videl razlike.

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
obstaja tudi MC debetna kartica podobna kot visa electron?

Ja, par postov nad tvojim je zadeva omenjena.
Drgače pa zadevo ponuja Moneybookers, Neteller, ...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Jaz sem pri rajfajznu vzel belo, mastercard worldwide no-cost paying, v bangladešu/urugvaju/pakistanu/hrvaški stane 50e, odtegnejo 50e, in to je to kar se najbolj rabi, ker kar dost plačujem v drugi državi kjer pa dobivam plačo in mi je to ključno. Vzamejo povsod, limit si po želji nastaviš, torej manj
od maximalnega, kar je tudi kul, nekatere banke tega ne omogočajo da se le troši...

B81

22. jul 2007
37.692
10.968
113
Ded, ti si boš počasi mogo dat v podpis, da si zaposlen v Avstriji
grin1.gif