Kateri žar?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.430
3.810
113
davorinm.wordpress.com
Kako pa jih ti narediš na webru?
smile-1.gif
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Po resnici povedano, najraje vzamem malega SmokejJoa, ki ima geometrijo pravo za naredit primerno žerjavico za čevape. Nima take prostornine spodaj, kot ostali Webri. Če pa se dela na večjih, pa spodaj čisto zaprem luknje in zgornjo po potrebi.. Ker moraš odpret na 2 minute in obrnit je zraka itak dovolj. Pa brikete dam v enojni sloj.....z ogljem pa bolj indirektno, kot direktno. Imam zdajle v izvedbi eno special rešetko, če se izkaže da bo delovala pa potem povem.
 
Nazadnje urejeno:

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Eni prehitro "zapnete". Seveda lahko z Webrom počneš vse kar lahko s ciglom in mrežo. Če je pa cigel in mreža vse kar rabiš - čemu bi kupoval Webra?
Primerjava z biciklom: če grem 1x letno na malo Franjo in še 1x na kak rekreativni kolesarski maraton in sem in tja naredim 50-70 km v kosu, ali potrebujem karbonsko specialko za minimalno 1k€ (raje 3)?
 

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Eni prehitro "zapnete". Seveda lahko z Webrom počneš vse kar lahko s ciglom in mrežo. Če je pa cigel in mreža vse kar rabiš - čemu bi kupoval Webra?
Primerjava z biciklom: če grem 1x letno na malo Franjo in še 1x na kak rekreativni kolesarski maraton in sem in tja naredim 50-70 km v kosu, ali potrebujem karbonsko specialko za minimalno 1k€ (raje 3)?
hysterical-1.gif


Potem pa gor vržejo meso iz mercatorja ali spara, hoferja...
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Glavni problem je v tem, da ko se odgovori, da je Hofer/Spar/Lidl žar za 100EUR pofl, izpade kakor izpade. Samo za to gre. Še nikomur, ki je direkt vprašal ali je preprosta gradela ok se ni ponujalo v odgovor Weber žara. Ne iskat nasveta za žar, če itak rabite dva cigla in rešetko. Saj v bistvu ne rabiš niti tega, ker se da na kamnu spečt ali pa na svežih leskovih vejah, ali pa v tla skopani s kamni obloženi luknji. Vse se da. Samo 100EUR je preveč, da bi stran metal po eni sezoni. Sej debata se v glavnem vrti okrog poceni žarov. Na koncu pa tisti, ki sprašujete po poceni žarih in dobite negativno mnenje, debato zaključujete z ne najbolj posrečenimi primerjavami (Iphone, karbonska specialka, meso mercator spar hofer....itd.). Glavno, da se ob žaru uživa. Nekateri le ob sončnih dnevih, drugi celo leto.
nahrung002.gif
 
Nazadnje urejeno:
22. jul 2007
13.524
1.724
113
124
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Mimogrede...če kdo nabavlja plinski žar, naj pogleda tudi za Cadaci. Prejšnji teden sem nabavil Cadac Carri Chef 2, predvsem za uporabo na balkonu stanovanja in občasne piknike na kakšnih izletih (je zelo enostaven za sestavljanje in razstavljanje).

Imaš različne opcije delovnih površin, jaz imam trenutno tole kombinacijo, ki je spodaj v videu:

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/OeUml103Tck" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pri nas sem ga najceneje dobil za cca. 200€ in zaenkrat lahko samo priporočam.
zmaga.gif
Kje si ga nabavil, ter ali si dokupil tudi dodatne plošče?
 

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Dodatnih plošč še nisem nabavljal, trenutno imam te dve, ki so v videu - žar narebrana z luknjicami in "šefovo" ponev. Zaenkrat imam v planu nabavit samo pizza kamen, ostalo pa mogoče kasneje, če bo potreba.

Nabavil sem pa v Iglu športu - tam je bil pri nas najceneje v neki pametni konfiguraciji.
 

masevc

Guru
2. sep 2007
3.526
894
113
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Glavni problem je v tem, da ko se odgovori, da je Hofer/Spar/Lidl žar za 100EUR pofl, izpade kakor izpade. Samo za to gre. Še nikomur, ki je direkt vprašal ali je preprosta gradela ok se ni ponujalo v odgovor Weber žara. Ne iskat nasveta za žar, če itak rabite dva cigla in rešetko. Saj v bistvu ne rabiš niti tega, ker se da na kamnu spečt ali pa na svežih leskovih vejah, ali pa v tla skopani s kamni obloženi luknji. Vse se da. Samo 100EUR je preveč, da bi stran metal po eni sezoni. Sej debata se v glavnem vrti okrog poceni žarov. Na koncu pa tisti, ki sprašujete po poceni žarih in dobite negativno mnenje, debato zaključujete z ne najbolj posrečenimi primerjavami (Iphone, karbonska specialka, meso mercator spar hofer....itd.). Glavno, da se ob žaru uživa. Nekateri le ob sončnih dnevih, drugi celo leto.
nahrung002.gif

Sam sem kupil Webra par dni nazaj. Ni poceni, vzel sem ga predvsem zaradi tega, ker je emajliran. Drugo zelo pomembno dejstvo je, da ne mislim pri grilanju imeti polno pepela okoli in cigle ter mreze. Vceraj ob dezju in vetru bp delal z njim na pokriti terasi.
 
22. jul 2007
13.524
1.724
113
124
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Dodatnih plošč še nisem nabavljal, trenutno imam te dve, ki so v videu - žar narebrana z luknjicami in "šefovo" ponev. Zaenkrat imam v planu nabavit samo pizza kamen, ostalo pa mogoče kasneje, če bo potreba.

Nabavil sem pa v Iglu športu - tam je bil pri nas najceneje v neki pametni konfiguraciji.
Tnx, pa je že zraven protimaščobni podstavek?
 

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Maščoba se zbira v posodi, ki je nataknjena na gorilec - označeno spodaj.

2016-05-0214h3741.png


Torej, imaš gorilec (spodnji moder del), na njem je poveznjena posoda za maščobo, ta pa služi kot osnova za različne površine.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Se mi zdi, da žar vedno bolj postaja način preživljanja prostega časa tudi pri nas. Iskreno rečeno v tem pomenu besede mislim na široko, včasih vsakodnevno uporabnost žarov, h kateri so v večini najprej pripomogli plinski pokriti žari in nato še na oglje, ko so ljudje ugotovili, da pokrit žar s posodo za pepel odlično funkcionira na terasah in tudi nekaterih balkonih. Danes z malo spretnosti tudi zakuriš skoraj brez dima, predvsem pa uporabnost v vsakem vremenu odtehta vse. Sicer sam nisem pristaš da se kuha neke stvari, ki so enake kot na štedilniku, definitivno pa so kombinacije klasičnih jedi z elementi žara ali dimljenja odlične!
smile-1.gif
 
Nazadnje urejeno:

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.538
273
83
Citat:
Uporabnik Odyssey pravi:
Jaz pa tudi z Webrom.
smile-1.gif

Samo vprasanje glede zelenjave. Tole peces v cedilu kajne? Peces na direktnem ognju? Parkrat vmes premesas ali se vseeno vse spece?
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Sorry....ne. Samo naj te ne zavede kaka pocen varianta brez da greš pogledat. Cene dobrih se ve kje so, niso tam za brez veze.
frown-1.gif
 
Nazadnje urejeno: