Kateri TV do cca. 1200 eur.?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Simpl, namesto da guglaš za dejstvi, si kup tak TV, zveš in nastav tako kot treba sliko pa pol sporočaj. Čudn da nimam takih problemov, nikol
smirk-1.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
O tem utripanju pišejo tudi v zadnjem Monitorju (testirali so TX-P42G10E) . Prej nisem nikoli slišal, da obstaja pri plazmah ta problem.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Vsem pametnjakovičem, razen hhard-u, še enkrat, če ne veste o čem govorim, bodite rajši tiho, ker sami sebi jamo kopljete. hehe.
Dejstvo je, da trdim to, kar JE dejstvo, če pa to ne vidite oz. se nočete sprijaznit s tem, je vaša stvar.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.733
5.893
113
Tudi jaz opažam iz razstavljenih pannyjevih plazem utripanje. Sam sem se ob pogledu na razsstavljen primerek počohal po betici in se vprašal, "čemu pri vragu pa služi teh 600 hz, če zgleda kot stara katodka
17758-icon_confused.gif
?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
ksz

Padla bo 8404... zanima me kako deluje ta vgrajen usb port... je še potreben kak drug media player ala wd live ali dejansko predvaja
vse?

Najraje bi jo vzel v bigbangu, samo kaj imajo to neke finte, da je v trgovini slabih 150 eur. dražja kot v spletni trgovini.
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Vsem pametnjakovičem, razen hhard-u, še enkrat, če ne veste o čem govorim, bodite rajši tiho, ker sami sebi jamo kopljete. hehe.
Dejstvo je, da trdim to, kar JE dejstvo, če pa to ne vidite oz. se nočete sprijaznit s tem, je vaša stvar.

ja pa res mal utripa ko pogledam tv s fotoaparatom. Medtem ko LCD monitor ne utripa.
Nasrečo tega, drugače kot s fotoaparatom ne opazim, tako da mi je vseen.

Nazadnje urejeno:

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
A ostali LCD in Plazma televizorji (razen Panasonicov) pa nimajo problemov z utripanjem?

Kolikor sem na hitro prebral razlago (na enem od linkov) je to problem predvajane vsebine (HD filma ) in njegove (prevelike) ostrine na hitro premikajočih objektih.
Morda televizorji na katerih ni zaznati utripanja nimajo take ostrine?

Lp,
Peter

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
od moj tv ne kupi ničesar.
tip vozi iz avstrije, nemcije robo..letni proemt je na nivoju porabe goriva za eno druzinio, ki se ne greje na alternativne vire in gre z avtom na kak izlet.
ko gre kaj narobe..dejana ne bo.

Perica

Pripravnik
13. okt 2007
438
1
18
Sicer ne poznam tvojih izkušenj, vendar imam jaz in nekaj znancev dobre. Tudi vsa navodila so v slovenščini, garancija....

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Klik

Tu imas firmware 1215 za G10 pannyje.. rukni ga na SD kartico pa porocaj, ce bo kaj manj utripanja, pliz..

Se navodila [just in case]:

1. Format you SD card.
2. Copy sddl.sec to root SD card.
3. Insert SD card in SD slot.
4. Follow instructions on display.

Nazadnje urejeno:

Clancy

Majstr
20. avg 2007
822
394
63
Danes sem se v BB prepričal, da utripanje res obstaja, vendar moraš zelo dobro gledati, da utripanje opaziš in meni niti ni tako moteče.
Dosti bolj mi je pri LCD-jih moteč blurr in juder.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Baje omenjeni firmware popravi zadeve in tudi barve malo dotera..

Govorim pa na pamet, ker TVja nimam, lahko pa kdo, ki ga ima poiskusi in poroca..

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Bom ,ko bo čas za to. Še prej se pa moram pozanimat kak "update" to sploh je, ker nepreverjenim zadevam ne zaupam. No, saj zato pa sem....:)
Ti povem.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Clancy pravi:
Danes sem se v BB prepričal, da utripanje res obstaja, vendar moraš zelo dobro gledati, da utripanje opaziš in meni niti ni tako moteče.
Dosti bolj mi je pri LCD-jih moteč blurr in juder.

Moteče je, ko imaš oči , kot angora zajec po dolgem gledanju. Efekt je zeloo podoben 50 hz. katodnem televizorju. Kar pa ni čudno, saj deluje pri podobnem taktu.
grims-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
No, pliz, mal potestiraj, ce bos imel prilko in cajt..

Ker.. sem cist v V10 ali pa G10.. Samo bojim se tega migetanja.. se da obe verziji ogledat v BB?

Kakor pa berem forume, pa eni zaznajo migetanje, drugi ne.. random cist..

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Kaj pa Panasonicova V10 42 col....je kdo kje zasledil, če so kakršnikoli problemi z njo...baje naj bi bila plazma leta...

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik softi pravi:
od moj tv ne kupi ničesar.
tip vozi iz avstrije, nemcije robo..letni proemt je na nivoju porabe goriva za eno druzinio, ki se ne greje na alternativne vire in gre z avtom na kak izlet.
ko gre kaj narobe..dejana ne bo.
Dej softi ne klobasaj bedarij.
Poznam firmo Moj-tv (nimam popolnoma nič z njimi), lahko pa povem da omenjena firma kupuje tv-je v Sloveniji, zgolj v info, da ne bo kdo nasedel na softijeve neumnosti.
Prometa ima pa za tako majhno firmo kar solidno, po bonitetah sodeč je imela v lanskem letu za 178k € prihodkov.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.