Kateri TV do cca. 1200 eur.?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Velikost vsaj 46" ali 47", lahko plasma ali lcd.
confused-1.gif

jezek

Guru
24. jul 2008
3.414
1.411
113
Panasonicovim plazmam se bom v prihodnje ognil v veeeeeeeeeelikem loku. Imam jo sam, in še trije kolegi. Vsi 42-colske, a različne modele. Crknile so VSE. Meni na srečo že po 9 mesecih, ostalim po izteku garancije. Napake so raznolike: napajalni moduli, plošče z in/uotputi, paneli... Vse so bile priključene prek zaščite.
Na popravilo čakaš najman en mesec (vseeno ali se servisira v DE ali SI).
Poleg tega imajo vse (razen profesionalne serije, ki je brez sprejemnika) zoprno značilnost grdih artefaktov v večjih površinah istobarvne slike (izgleda kot kak slabo kodiran film z začetkov divx kodeka). Npr. posnetek neba je katastrofalen - sploh v HD.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.414
1.411
113
Ne vem, moram pogledat. Moja je tc-42py80... Definitivno ne letošnji. Sicer pa je na netu na tisoče postov na to temo (baje naj bi bilo vsaj 2mio pan.plazem s temi težavami - cifro sem nekje zasledil, o njeni verodostojnosti ne morem soditi)

Clancy

Majstr
20. avg 2007
822
394
63
Glede teh težav, nebi bilo slabo, če bi prilepil link, kje si to prebral. Trenutno daje Panasonic za Neo PDP plazme 5-letno garancijo.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
confused-1.gif

Odvisno kaj želiš. Če hočeš najbolj realno sliko, kar pa ne pomeni, da ti bo všeč, vzami Panasonica G10 ali G15 serijo. Upam pa da imaš neobčutljive oči na utripanje slike, ker pti G10, G15 slika fajn migeta. (to ni pravih 600 Hz)!!
Drugače pa Philips 8xxx serijo, ali pa Sony W5500 popolnoma zadovolji 95% populacije.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Tnx.

Philips 8 serijo sem imel tudi sam nekako v mislih že od štarta, sedaj pa se še bolj nagibam k nje glede na težave panasonicov ki se omenjajo, Sony mi kot znamka nekako ne diši ampak jih bom vseeno prečekiral.
zmaga.gif

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
confused-1.gif

Odvisno kaj želiš. Če hočeš najbolj realno sliko, kar pa ne pomeni, da ti bo všeč, vzami Panasonica G10 ali G15 serijo. Upam pa da imaš neobčutljive oči na utripanje slike, ker pti G10, G15 slika fajn migeta. (to ni pravih 600 Hz)!!
Drugače pa Philips 8xxx serijo, ali pa Sony W5500 popolnoma zadovolji 95% populacije.

stari, kakšne pa ti streljaš ej.
bonk.gif

Migetanje slike in plazma tehnologija nekako ne gre skupaj v isti stavek, pa tudi podatek 600Hz ni niti slučajno tisto kar ti misliš.
Samo še čakam, da pričneš govoriti o porabi, teži, transportu, zapečeni sliki in uhajanju plina....
hysterical-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Slika pri G10 in G15 utripa, to je dejstvo. Utripa , ker je osnova 48/60 Hz in to je pri plazmah še kako moteče. To je dejstvo. Če ne verjameš, pojdi v najbližjo trgovino ti naj vklopijo HD kanal in glej.
smile-1.gif

O zadnjem tvojem stavku ne bom zgubljal besed. ...

Nazadnje urejeno:

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Kaj pa starejši Panny-i, 2-3 leta stari, tm more pol utripat kot da kanal umes menjaš,al kako
hysterical-1.gif
ste eni koemdijanti.

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Kaj pa starejši Panny-i, 2-3 leta stari, tm more pol utripat kot da kanal umes menjaš,al kako
hysterical-1.gif
ste eni koemdijanti.

Ne delaj se noraca iz sebe, če ne veš za kaj se gre. Slika utripa in to je dejstvo. Je pa res, da ne vidijo to vsi
grin1.gif
. Drugače pa vtipkaj v google "picture judder" pa ti bo striv razložil zakaj se gre, meni se ne da, ker imam tega dovolj 8 ur dnevno.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Se opravičujem, sm pozabu da ti vedno nekaj vidš
smirk-1.gif
pa brez zamere. Zgleda da res rabm nove špegle.

Nazadnje urejeno:

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Slika pri G10 in G15 utripa, to je dejstvo. Utripa , ker je osnova 48/60 Hz in to je pri plazmah še kako moteče. To je dejstvo. Če ne verjameš, pojdi v najbližjo trgovino ti naj vklopijo HD kanal in glej.
smile-1.gif

O zadnjem tvojem stavku ne bom zgubljal besed. ...

gledal že polno HD kanalov (ja mel sem sat hd receiver doma, zdej nimam več) in gledam dosti hd filmov na 42x10 plazmi in nič ne utripa
smile-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
obema zadnjema; ne gre se zato, da jaz "nekaj" vidim, ampak dejstvo je da je pri Panijih prisotno utripanje slike, ki je po "teži" popolnoma enak, kot na 50 Hz CRTjih. To je dejstvo in ne moja kaprica
grin1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.