Kateri SUV?

Kateri SUV?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Doma smo sami veliki, že dolgo si želim SUV. mora bit avtomatik, star do 10 let, finance so tako za zavarovanje kot tudi servis ... namenoma nisem dal v izbor BMW X5, ker ga hočejo vsi in so cene napihnjene in Volvo xc 90, ker mi je grd.

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.075
113
Izbor je pa iz lufta potegnjen?

Recimo če bi rad luksuzno vozilo po vseh EU standardih imaš MLja (obvezno od druge generacije naprej, torej 2005 dalje) in Rangeja, seveda cena in stroški vozila sorazmerna z nakupno ceno novega vozila (beri: pri LRju govorimo o rangu 100k EUR dalje, torej čisto normalno je da na servisu daš 5k EUR za popravilo kakšne obskurne zadeve).

Če bi rad spomin na dobre stare čase ko so dizli ropotali, smrdeli in nikamor šli, plastika v avtu je bila tam samo zato da ne vidiš pleha defenitivno vzameš Kio.

Jeep je enako kot Kia, mogoče samo da diši po starih časih na route 66 kar je lahko ok lahko pa moteče za EU prebivalca. Če ti ni moteče obvezno vzameš bencinarja, škoda dizla za tak avto.

Hjundaj je mišljen novejši model ali star? Star spada v kategorijo kie novejši pa med pussywagne.

Zdej če bi ravnali po otroški logiki (imamo denar, gre za drug avto v družini tako da se da preživet da je 2 meseca na leto na servisu) bi vsekakor izbral Range Roverja!
cheer.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
pozabil tuarega,ja. kaki so ti dizli v 5 al 10 al kaj so, ker bencincev ni ... mi je všeč ja,zelo

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
uvoz ne pride v poštev, ker bom plačal še en avto zraven, kar je brezveze ...
kaki lepi tuareg bi sedel, ja. tudi tista kia z linka ni slaba ...
v tej smeri, ja. ne zdaj, da je USA V8 pa poraba 20 plus, ampak tu nekje do 13 litrov bi pa šlo ... pa da je veeeeelik (nič ne kompenziram za kaki organ, ampak sem ogromen človek :) rašo nesterovič ma X6, ampak meni se ne zdi lih prostoren, sploh zadaj ne. pa še gred in predrag je, če že bmw, pol raje X5, mi je lepši na pogled. a XC60 je ful manjši od XC90?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Tuareg bencinar pa plin?
Kako se plin obnese v 4.2?
Smo pred časom debatirali o takem. 5 jurjev je imel.imel ceno. Je pa res da je samo osnovno zavarovanje in registracija jurja plus.
Sicer pa veliki (notri in zunaj) avti so enoprostorci in ne suvi . Savi so samo zunaj.
Q7 imaš tudi.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Dizel ali bencinar?

Kaj pa infinity FX 45 oziroma nissan murano? Cayenne 3.2 V6 (1.gen)?

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Muranov je dosti, zato so poceni, ampak mi tako kot infiniti deluje majhen. pa še servis verjetno iščeš z lupo. Rad bi tehnologijo, ki jo zna vsak sraufat,ne pa da mehanik avto ob težavah prvič vidi ...

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Nisem še pa odločil za enoprostorca,ker so bolj škatle,čeprav vem,da ponujajo največ prostora ...

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Meni se murano ni zdel majhen, predvsem pa se mi je notranjost zdela bistveno kvalitetnejše izdelana kot pri ML 420 CDI (s tako rekoč vso opremo). Precej km sem prevozil samo s slednjim (super udoben - sedeži odlični), zato ne vem kako se murano pelje oz. da bi lahko naredil direktno primerjavo.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Vecina vse kar se tukaj omenja je pogreb za denarnico. Touaregi prve generacije tezave z elektroniko, R5 in V10 so sploh tezavni motorji, bencinski Cayenne - ne se hecat. RR je tudi tezaven glede mehnskih napak. Od vsega je se najboljsi tisti srebrni Sorento, ce ne zelite fanta na kant spravit. Bi pa predlagal Pajero tam letnik 2008 3,2 DID dolga verzija, vsake tolike se kak lep pojavi na avto.net. To je trpezna in hvalezna masina.