Karkoli samo pralno-sušilnega stroja Gorenje ne.
Nabavili smo pralno-sušilni stroj Gorenje (jebiga, selitev in vsi stroški, povezani z njo, takrat smo pač gledali na finance) in po cca. letu in pol je ribnil ležaj. Ne da se ga menjat, ker je zalit v kad. Celo kad menjat pa je menda ekonomsko neupravičeno, zato zamenjajo kar cel stroj. Najprej čakaš kot budala serviserja, da se prikaže in potrdi diagnozo ter da naprej nalog za zamenjavo. Novega potem pripeljejo točno na 45. dan, zadnji dan, ki ga imajo po zakonu. Vmes se znajdi kot veš in znaš.
Okej, prvič smola, drugi bo valda delal. Jok brate. Po cca. 2 letih crkne. Glede na izpisan error nekaj na elektroniki. Spet odločijo, da ne bodo popravljali, ampak menjali. In spet čakanje, da ga pripeljejo točno na 45. dan.
Tokrat sem po 1 tednu popeezdil. Njih ne zanima, kako boš teh 45 dni pral. Oni si lagano vzamejo ves čas, ki ga imajo po zakonu. Sem šel v Merkur in nabavil Bosch serije 6. Upam, da bo ta zdržal vsaj teh 5 let garancije brez okvare, ker Gorenje izgleda niti 5-letne garancije ne zdrži.
Na 45. dan potem pripeljejo novega Gorenje. Je še zapakiran v kleti. Sem ga hotel dat na Bolho, pa oklevam, ker ne bi rad, da me novi lastnik prekolne, če bo glede na naš dosedanji track record Gorenje pralno-sušilnih strojev tudi ta v 2 letih shodil.
Vsi trije so (bili) made in China.
Ne razumem njihovega poslovnega modela. Jasno mi je, da je Gorenje v zadnjih letih izgleda šel s kvaliteto po hribu navzdol. Ampak da stroj ne zdrži niti garancije in ga morajo vsakih par let menjati v garanciji ... kako se jim to sploh finančno izide?
Kakorkoli, Gorenje ne diram više ni štapom. Še ostalega, kar je od Gorenje v bajti (hladilnik, zamrzovalna omara, indukcija) postopoma zamenjujemo, ker jim ne zaupamo več. Zamrzovalna omara je že zamenjana, ker nočem en dan priti v klet in videti, da je šlo za par 100€ hrane v maloro.