Kateri sušilni stroj?

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.575
50
48
46
Kr vrjemi ženinim besedam.Res je tako.Z Miele čistilnimi sredstvi in twindos...naredi svoje :zmaga: :zmaga: :zmaga:
Ti lahko tudi jaz potrdim.
itak,Aeg opere tudi vrhunsko z ostalimi praški...
A se kaj fejst preplača tele twindos praške? Jaz imam od Boscha serie 8 z iDos in smo tudi zelo zadovoljni. Dela super, trenutno ene 6 let že.

• Všeč mi je
Reactions: MieleFan

MieleFan

Majstr
7. sep 2014
1.142
128
63
A se kaj fejst preplača tele twindos praške? Jaz imam od Boscha serie 8 z iDos in smo tudi zelo zadovoljni. Dela super, trenutno ene 6 let že.
Dve kartuše so.Za belo in pisano.Stroj sam dozira,ko mu dolčiš kaj boš prav,belo ali barvno.
50 pranj je ena kartuša.Cena mislim da okrog 16 eur po kartuši.Nikol niso obe naenkrat prazne.Odvisno,kaj pereš več.Tist je prej prazna.Al je to belo ali barvno perilo.
Neb nikol več imel stroja,na klasično doziranje.Avtomatsko doziranje je zakon.Sam izberem program.Ostalo stroj sam nadaljuje z doziranjem in pranjem :zmaga: :zmaga: :zmaga:

• Všeč mi je
Reactions: SpEkTr

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.575
50
48
46
Tudi jaz včasih perem in je tole res luxuz. Sem pa pri AEG gledal, pa serija 9 sploh nima te opcije. Zanimivo.

Če pa nočeš njihove kartuše uporabit, pa lahko kam zliješ najbrž tudi obični gel?

• Všeč mi je
Reactions: MieleFan
22. jul 2007
14.981
2.555
113
125
Z nami je vse ok, ampak ni z moderno industrijo česarkoli, katera vsiljuje neke brezvezne trende, da bi lahko še malo več zaslužila. ;)

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.369
4.878
113
90% domačih pranj opravim jaz, sedaj pač z AEG, ker smo se Bekota naveličali, ko nas je nekaj zezal.
Kolikor vem imata sistem za doziranje praška samo milko in Bosch. AEG ga nima, vsaj kar sem jaz gledal.

Če je cena njihovega praška 16€ za cca 50 pranj je to primerljivo z akcijsko ceno Ariel gel kapsul ali pa njihovega Pro praška.

Ne vem no, odpret vrata, zložit not sortirano na belo/barvno svetlo/temno je povsod enako; nastavit program tudi, le pri "nas" moraš vržt not gelkapsulo ali vsipat prašek + mehčalec. Ni glih nek science fiction.

• Všeč mi je
Reactions: zakon

jezek

Guru
24. jul 2008
5.848
2.607
113
Moderne cote so cote, ki so vec ali manj zaenkurc. Pri pranju na 90 izgubijo formo v 2 pranjih, v 20 razpadejo. Pa je to lahko polo za 200e ali pa za 4e. Tudi barvne cote so obcasno normalno prenesle 60, zdaj se razbarvajo ali deformirajo v enem pranju. Vcasih so se gate iz bombaza prale na 90, zenske pa na 60. Danes vecina zenskega perila na 60 gre v qurac. Itd....

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.369
4.878
113
Ja in v čem je problem?
Na vsaki cunji je gor listek na koliko max se lahko pere. Preventivno gre vse po defoltu na 30-40°, fejst usrano pa do 60. Na 90 pa ko hočemo res kaj "uničit". :fredi:

• Všeč mi je
Reactions: zakon

zakon

Guru
16. maj 2008
9.601
1.192
113
toti Maribor
Moderne cote so cote, ki so vec ali manj zaenkurc. Pri pranju na 90 izgubijo formo v 2 pranjih, v 20 razpadejo. Pa je to lahko polo za 200e ali pa za 4e. Tudi barvne cote so obcasno normalno prenesle 60, zdaj se razbarvajo ali deformirajo v enem pranju. Vcasih so se gate iz bombaza prale na 90, zenske pa na 60. Danes vecina zenskega perila na 60 gre v qurac. Itd....
Mi doma nimamo takih težav, pa ti lahko povem, da marsikatero majico, hlače itd. nosim in perem več let. Je pa res, da brisače in posteljnino peremo na 60°C. Barvno perilo, pa na 30 ali 40° odvisno kaj piše na listku. Ampak lahko ti zagotovim, da 70% peremo na 40°C. in ne boš verjel, brez nekih super duper funkcij.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

MieleFan

Majstr
7. sep 2014
1.142
128
63
Tudi jaz včasih perem in je tole res luxuz. Sem pa pri AEG gledal, pa serija 9 sploh nima te opcije. Zanimivo.

Če pa nočeš njihove kartuše uporabit, pa lahko kam zliješ najbrž tudi obični gel?
Lahko kamot,vliješ v prazne kartuše ki jih kupiš.V eno tekoči gel za pranje,v drugo mehčalec.In ti isto stroj avtomatsko sam dozira.S tem,da takrat ga moreš preprogramirat.In mu določit,kaj si nalil v 1 in kaj v 2.Da on pol dozira...prvo pralo sredstvo in na koncu mehčalec.
Tudi mene čudi.Da Aeg in Elektrolux tega nimata...

• Všeč mi je
Reactions: SpEkTr

dwight

Pripravnik
29. nov 2013
238
17
18
Imamo doma sedaj 6 mesecev Bosch serije 6. Vrag se peni, posledično "zamaže" neko tipalo in javlja napako... Ne vem ali je to normalno, ali imamo preveč pralnega sredstva ali je napaka na tipalih...

jezek

Guru
24. jul 2008
5.848
2.607
113
Imamo doma sedaj 6 mesecev Bosch serije 6. Vrag se peni, posledično "zamaže" neko tipalo in javlja napako... Ne vem ali je to normalno, ali imamo preveč pralnega sredstva ali je napaka na tipalih...
Enako! Meni sicer majster peprical babo da dajemo prevec praska ampak to je larifari. Peni se tudi ce das ½ predpisane kolicine...pri kateri pa seveda opere zaenqurc. Boš je nekaj zajebal tu. Ali boben ali ventilacijo bobna ali pa priklop in ventilacijo dozirne posode. Serija 6 mi mece peno cez predal v ¼ primerov pranj, serija 4 (na Pagu(R)) pa obcasno

jezek

Guru
24. jul 2008
5.848
2.607
113
Mi doma nimamo takih težav, pa ti lahko povem, da marsikatero majico, hlače itd. nosim in perem več let. Je pa res, da brisače in posteljnino peremo na 60°C. Barvno perilo, pa na 30 ali 40° odvisno kaj piše na listku. Ampak lahko ti zagotovim, da 70% peremo na 40°C. in ne boš verjel, brez nekih super duper funkcij.
Pranje na 30 ni pranje. Isto kot ce bi luftal/obrnil....

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.369
4.878
113
A ti si tisti ki iste gate 4 krat uporabi not/ven, naprej/nazaj. :evil:

Potem jih ras moraš "ven skuhat".