Kateri sušilni stroj?

tony

Guru
23. jul 2007
11.047
1.886
113
Že 8000 serija je zelo kakovostna, vsaj pri pralnih strojih. 9000 je samo še boljša (in dražja). (Sam sem zadovoljen tudi z njihovo Electrolux linijo pralnih strojev za manj denarja, je zelo OK.)

Sušilnega pa ne upam priporočiti, če ga delajo v eni ITA fabriki, lahko da bo smrdel po zažganem med sušenjem (dva taka sem videl), servis pa ne bo nič rešil (suši sicer zelo dobro). Pogojno priporočam, če lahko dobiš info, da ne bo Made in Italy :)

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.644
5.078
113
Kolikor vem drugih kot Made in ITA ni.

Naš pralni serija 8000 je OK, ampak tudi Beko je bil dokler se ga nismo naveličali.

MieleFan

Majstr
7. sep 2014
1.143
128
63
Kaj pravite na ta dva AEG-a iz HN reklame, a je to za kupit?Ali ima kdo, kakšne izkušnje z njima?
Če bi kupoval pralni stroj in sušilni stroj.Bi zagotovo kupil Aeg oba stroja.Ker sem imel oba stroja.In bil z njima prezadovoljen.
Menjam sem samo zato.Ker sem hotu imet vse aparate Miele.
Tud bratu kupil 4 leta nazaj sušilca AEG za abrahama.So fuul zadovoljni z njim.Pralnega sm mu tud kupil AEG, 9 let nazaj,k se je preselil.Do zdej brez ene napake.
Tak da ti priporočam Aeg.Mal višji rang.... :zmaga: :zmaga: :zmaga:

MieleFan

Majstr
7. sep 2014
1.143
128
63
Če bi kupoval pralni stroj in sušilni stroj.Bi zagotovo kupil Aeg oba stroja.Ker sem imel oba stroja.In bil z njima prezadovoljen.
Tud bratu kupil 4 leta nazaj sušilca AEG za abrahama.So fuul zadovoljni z njim.Pralnega sm mu tud kupil AEG, 9 let nazaj,k se je preselil.Do zdej brez ene napake.
Pralni stroj je narejen Made in Italy.
Sušilni stroj Made in Poland.
Tud v trgovini lahko preveriš.Ko odpreš vrata,kje sta bila narejena.

22. jul 2007
15.050
2.593
113
125
Pralni stroj je 10 kg to bi bilo ok, sušilni pa samo 8 tako da to dvoje ne gre skupaj.
Še kakšna ugodna varijanta za sušilca z več kg?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.644
5.078
113
Lih sem hotel napisat, da v tej velikosti (standard za domačo uporabo) je 10kg čisto preveč - samo mečkanje in slabo pranje. Ali pa poraba vode in elektrike kot dva normalna cikla z manj perila.

tony

Guru
23. jul 2007
11.047
1.886
113
Po mojem ni posebne panike s temi kilogrami.

Pralni stroj je super, če je sušilni s Poljske je tudi OK. To je že višji rang strojev, kar se vidi že po ceni, in zelo dobro delajo.

22. jul 2007
15.050
2.593
113
125
Smo trije tako da smo na meji, malo berem navodila in vidim da je potrebno dodajati tudi sol, katera je verjetno enaka kot pri pomivalcih.Danes vprašam za sušilca, če je made in poland, potem bom pa videl ali se odločim za nakup, cena pa je mamljiva.

• Všeč mi je
Reactions: MieleFan

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.374
423
83
Unieuro (nek ala Bigbang iz Italije) ima večkrat akcijo pralnega in sušilnega - ločeni enoti, po 50% ali več popust če vzameš oboje. Nazadnje sem vzel Hoover 10kg z inverter motorjem in 10kg sušilca s TČ (seveda jih moraš it iskat) za 799 EUR (videl tudi za 699 lani), pa online garancijo podaljšaš na 5 let (se da mirno podajšat v EU območju online). Oboje dela bp že več kot leto, sta pa standardne velikosti in tudi globine pod 60cm, če komu igra vlogo.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

Dawid88

Fizikalc
3. jul 2015
112
30
28
www.spoliraj.me
Se strinjam, sicer imamo oba serije 8000 (sušilec star 7 let, pralni stroj 6), v pogonu nonstop (2 otroka).

Garancija je pri obeh mimo, tako da bomo videli kako dolgo bo zadeva funkcionirala, bosta pa naslednja vrjetno tudi AEG.

• Všeč mi je
Reactions: MieleFan

Aeon_Pax

Fizikalc
19. okt 2012
164
174
43
Ljubljana
Naročil oba, pustimo se presenetiti:)
:zmaga:
direktna izkušnja -> 6 let nazaj (2020) sva s kolegom nabavljala novo opremo. On vzel oba stroja AEG v HN (podobno kot ti), jaz pa Miele. Po 6. letih obema delata enako - brez enega servisa (oboji enako: 2 odrasla + dva otroka - faks/srednja šola). Bomo videli čez par let, ali sem jaz preplačal ... žena se tolaži, da naš boljše pere - Miele sistem praškov (jaz ne vidim razlike - kolega ni nikoli umazan)

MieleFan

Majstr
7. sep 2014
1.143
128
63
:zmaga:
direktna izkušnja -> 6 let nazaj (2020) sva s kolegom nabavljala novo opremo. On vzel oba stroja AEG v HN (podobno kot ti), jaz pa Miele. Po 6. letih obema delata enako - brez enega servisa (oboji enako: 2 odrasla + dva otroka - faks/srednja šola). Bomo videli čez par let, ali sem jaz preplačal ... žena se tolaži, da naš boljše pere - Miele sistem praškov (jaz ne vidim razlike - kolega ni nikoli umazan)
Kr vrjemi ženinim besedam.Res je tako.Z Miele čistilnimi sredstvi in twindos...naredi svoje :zmaga: :zmaga: :zmaga:
Ti lahko tudi jaz potrdim.
itak,Aeg opere tudi vrhunsko z ostalimi praški...

• Haha
Reactions: zakon