Kateri sušilni stroj?

sumica

Fizikalc
10. sep 2007
1.270
34
48
Kupuje se nov sušilni stroj za domačo uporabo. Do sedaj se je 11 let uporabljal Whirpool, s katerim so zadnje čase težave na mnogih področjih in se ga ne splača več popravljati.

Nimam pojma na kaj pazit pri novem modelu, so kakšne posebne funkcije, tehnologija, ki jo je potrebno imeti?
Kakšna firma, ki je v tem posebno dobra ali slaba?
 

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Super je če ima toplotno črpalko ker suši pri nižji temperaturi in cunje se manj krčijo.
 
najcenejši s toplotno črpalko so beko, maš 5 let garancije in to je za povprečnega janeza dovolj. Pazi da bo sušilc vsaj tolk velk kt pralc , fino je če je večji, predvsem pa glej učinkovitost ožemanja. Razni luigiji ala ariston, indesit znajo biti razred B ali bognedaj celo C, kar pomeni da bo treba žehto, če jo boš hotel met res suho, treba dat na daljši čas sušenja ali jo pa kje drugje skončat. MI mamo molkota, zrihtal sevlje se razume, ma ni da ni. rabimo 2 familiji. Ko je nuja se ga goni do amena, posuši u nulo (če ne posuši na programu, damo še na prezračevanje - sušimo z nižjo temp), celo mama ki je(bila) pristaš Gorenja je navdušena nad njim. Gorenje ne vem, ker jaz ma mz njimi ne ravno dobre izkušnje, kak candy pa sploh pozabi
 

sumica

Fizikalc
10. sep 2007
1.270
34
48
Iščem nekaj kar dela, vedno posuši kot je potrebno in za to ne rabi enormno časa. Pa seveda, da ne mečka. Bosh mi je bil zanimiv, ampak še nisem srečal človeka, ki bi ga pohvalil.
Ima kateri stroj že sporočanje na aplikacijo, da je zaključil delo ali kaj podobnega?
 

sumica

Fizikalc
10. sep 2007
1.270
34
48
Boscha je do sedaj še vsak spljuval, zato prav navdušen nad njim nisem. Razen, če so problemi samo z določenimi serijami.
 

Jabe

Guru
1. okt 2007
12.213
5.236
113
Citat:
Uporabnik zino pravi:
poznam dva, ki sta z boschom zadovoljna, tak da
No, ja. Če ta dva nista s foruma in nisi štel mene vmes, je to 3. 6 let ga imam, takrat Beko in kompanija se niso imeli TČ, tak da ne vem kak to dela. Boš je imel pa v top dveh sušilcih. Kaj čem reči. 6 let sušim vsako zehto v susilcu, nekih stang pa špag za cunje obesat ne posedujemo. Dve zehti na dan v povprečju. Zadeva špila kot prvi dan, edino takrat ne ko je treba malo vodni kamen s senzorja spucat. Do sedaj 2X. Pa roč sem polomila, 10 evrov s poštnino nov, zamenjala sama, tok je to zaheban. Pa dva para moških stumfov sem skrčila, da so sedaj meni prav. To je pa edino perilo, ki sem ga "uničila", notri gre pa vse kar imamo od cot, pa me nič ne briga kaj na etiketa piše. Izjema so kaki plašči, ki gredo v čistilnico.

Priznam pa da moram kako zehto podaljšati za pol ure, ker je pralec večji od sušilca in če ga nabasem...

P.s. Vem pa, da je bil problem s čisto prvo serijo sušilev torej prvim sploh od boscha s TČ. Neka konstrukcijska napaka, ki je potem v seriji ko sem sama kupovala (in domnevam, da v naslednjih tudi) niso ponovili.
 
Nazadnje urejeno:

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
7
38
Pri nas top shit beko s toplotno že par let dela bp.
zmaga.gif
 

mevden

Pripravnik
17. dec 2014
129
15
18
jaz sem lansko leto vzel Electroluksa s toplotno črpalko. Takrat je bila še akcija in če si se registriral preko uradne spletne strani si dobil 5 letno garancijo. Zakon zadeva in ravno tega priporočam. Glej da obrača perilo levo/desno. Beko bo 50 eur cenejši a zagotovo ne bo tako dober kot Electrolux. Mislim, da sem dal okoli 450€ na mimovrste. Ravno ta mesec se mi je BEKO hladilnik tako zameril, da sploh več nočem slišati o njemu nič več. (1 mesec so mi dobavljali tesnilo okoli vrat, nakar serviser pravi da je novo tesnilo še slabše kot staro). Drugi dan zopet kličem, da tesnilo ne drži in leze not topel zrak. Nakar reče, da so vrata zvita in bo naročil nova. Mine še en mesec, oni pa čakajo iz Turčije nova vrata. Nakar po več kot dveh mesecih popizdim in zahtevam novi hladilnik. Čez dva dni dobim rešeno reklamacijo, da mi bodo novega dobavili ker ne morejo popraviti. 2 mesca brez hladilnika je bila prehuda. Hladilnik je star dve leti.) Ne palite se na garancijo, ker en qurc velja če delov ni v Evropi. Imam par zadev od Bekota doma, ampak po tej aferi se ga bom začel izogibati. Aja, še Bekova pečica je lansko leto zatajila v garanciji, na srečo je bilo to rešeno v enem tednu.
 
Nazadnje urejeno:

sumica

Fizikalc
10. sep 2007
1.270
34
48
V osnovi sprašujem tukaj točno zato, ker osebno ne morem verjet kakšne težave imajo ljudje z belo tehniko. In ker jih nočem imet še jaz, malo potipam naokoli.

Doma imam 11 let star Whirpool sušilec, ki spušča dušo. Enako star Samsung pralni stroj, ki še dela. Electrolux pečica in indukcija... 7 let... Dela. In Liebherr hladilnik. Tudi 7 let in dela.

Skratka, vse kar imam, dela in 2, 3 ali 5 let garancije sem mi zdi smešno, saj bi morala bela tehnika delati precej dlje brez težav.

Glede na razlicna mnenja bo zgleda nakup bolj loterija.
 

mevden

Pripravnik
17. dec 2014
129
15
18
Kolikor jaz vem so najboljši sušilci od AEG. Electrolux je kupil AEG nekaj let nazaj, ni vrag da ni prenesel nekaj znanja iz AEG tudi na Electrolux. Ker AEG spada v višji cenovni razred, sem se sprijaznil z Electroluxom in zaenkrat res 1A.
 

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.358
298
83
podobno zgodbo imam jaz za gorenje
top klasa 10 let nazaj prvi alu line hladilniki, dva ločena kompresorja, en kup elektronike
spodaj elektronika crkne, popravilo presega več kot pol vrednosti novega, serviser mora imeti nek posebej naročen kabel za flashat itd.

gorenje pralni stroj začne ropotat, ga dam na hrbet, glej ga zlomka, utež se je odšraufala s plastinega bobna. zategnem, ista zgodba, nakar ugotovim, da je konus navoja fi 10 pojedel beton uteži in je ob max zategnjenem še vedno pol cm lufta zračnosti. potem sem odrezal rahlo vijake in jih zalepil z loctite

gorenje, ne hvala
 

sumica

Fizikalc
10. sep 2007
1.270
34
48
Torej zaenkrat ožji izbor "boljših" modelov Bosch, Aeg, Electrolux. Kar nadaljujte.
 

netko

Guru
25. jul 2007
6.719
2.086
113
smo imel hooverja 9 kilskega ki je odlično opravljal svoje delo samo tesnilo na vratih je bilo konstrukcijsko zgrešeno, serviser mi je zagotovil da je pri candy 10 kilskemu to zrihtano sem sicer s teškim srcem šel še enkrat v isto gnezdo in tokrat moram rečt da je tokrat zadovoljstvo popolno
 

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.029
74
48
Dej yamahafazer...Če nimaš kaj bolj pametnega za povedat...se rajš za jezik ugrizni...al pa z glavo parkrat v zid butni...Pa ti bo vse jasno...

In nisem nobena copatka itd...DA TI JE JASNO!!!

Če si lahk eni privoščimo Miele,ti si ga žal Ne moreš, Oz ne odšteješ tolk za stroj...ni naša stvar.Zato...NE pluvaj po nas!!!In raje spreglej take teme.Sploh k komentiramo lastniki Miele aparatov, in povemo svoje izkušnje.
 
  • Všeč mi je
Reactions: VanZ

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.403
4.502
113
Do srede decembra ima AEG in Electrolux spet akcijo za 5 letno garancijo, tako, da bo eden od teh dveh verjetno pravi izbor. Sploh, ker vidim, da so kar pohvaljeni. Kaj pomeni A ali B kategorija pri zmogljivosti sušenja? Je to samo koliko energije potroši za sušenje ali to pomeni, da A kategorija bolje posuši kot B kategorija? Izbiram med 8 kg sušilcem A++ in B kategorijo sušenja ali 9kg sušilcem A++ in A kategorijo sušenja.