Kateri router

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.772
113
Sej ta imena niso važna. Glavno da veš, kam paše katera MAC adresa, ko pa enkrat zadevo uštimaš, pa itak ne rabiš več šlatati.
Samo hecno, še klump od siolovih routerjev lepo prikazuje imena...
grin1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Sej vem, da nima veze.. nastimas pa pozabis..

Samo vseeno je pa fajn, ce takoj vidis
smile-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Lahko tudi lease time povečaš, na teden dni ali mesec.

Razen če 100% rabiš vedno in res vedno en in isit naslov.

(na mojem imam naslove fiksirane na imena, hebat ga, sem prestar da bi nekih 12 cifer zapomnil, z imeni lahko zapomnim 3 PCje v prvem poskusu
wink-1.gif
, pa deluje ne glede, če je ta PC povezan s kablom ali brez. Ali če mrežno zamenjam.)

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Saj kul.. tukaj zdaj vcasih celo pokaze..

Je pa se en hec s printerjem, ki je povezan neposredno na router.. v W7 x64 moram imeti instalirana 2 tcp/ip printerja (na obeh kistah) da lepo deluje. Ce je instaliran samo en, potem se vedno po rebootu "zamegli" in ne dela.. Kar je razlike med instalacijama je samo ime porta.. En mora bit IP_192.168.1.1, drug pa IP2_192.168.1.1.

Teli W7 res rabijo se par service packov, da bo to delal tako, kot se spodobi..

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Kako se obnese potem tisti buffalo? Ne bi dal ravno 100+ EUR za router.... Kakšna druga ne tako draga alternativa?

Sedanji mi je zdržal kakih 5-6 let..., ampak je začel ven metati brezžično povezavo...

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kako se obnese potem tisti buffalo? Ne bi dal ravno 100+ EUR za router.... Kakšna druga ne tako draga alternativa?

Sedanji mi je zdržal kakih 5-6 let..., ampak je začel ven metati brezžično povezavo...

Prestavi v routerju pod wifi kanal na 3 pa ti ne bo več ven metalo brezžične povezave.Večina routerjev ima nastavljen kanal na 11 ali 6 in potem pride do motenj.
Sem imel že par takih primerov in ko sem prestavil na kanal,ki ga drugi routerji ne uporabljajo tako pogosto je nehalo prekinjat povezavo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Oziroma: preveri katere druge mreže so v bližini (na katerih kanalih) in izberi prost kanal.

Upoštevaj, da se kanali prekrivajo.

Dejansko ločeni so 1,6 in 12 (ali 11, zadnji pač).

Sicer so lahko mreže na istem kanalu, samo potem delijo frekvenco in čakajo, da drugi ne zaseda v istem trenutku.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ok eno vprasanje, ko smo ze pri ruterjih. ce imas na 100Mbit ruter (4porti privzeto) vezan switch 1Gbit (8portov), potem na ruterju ne sme laufat DHCP, ker pade pade omrezna hitrost naprav iz 1Gbit na 100Mbit? na ruterju naj laufa samo pppoe (siol), ostalim napravam pa rocno dolocim IPje?

sprasujem v teoriji

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
ok eno vprasanje, ko smo ze pri ruterjih. ce imas na 100Mbit ruter (4porti privzeto) vezan switch 1Gbit (8portov), potem na ruterju ne sme laufat DHCP, ker pade pade omrezna hitrost naprav iz 1Gbit na 100Mbit? na ruterju naj laufa samo pppoe (siol), ostalim napravam pa rocno dolocim IPje?

sprasujem v teoriji

DHCP nima veze s podatkovno hitrostjo.
Če se povežeš na Gbit switch (z ustreznim kablom in mrežno kartico), potem boš imel tudi Gbit povezavo. Ampak do računalnika, ki je povezan na 100Mbit switch pa bo podatkovna hitrost le 100Mbit (ozko grlo pa take fore).

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
ah to mi je jasno.

pac mislil sem, da ce ruter doloca ipje (dhcp) vsem na mrezi, da nekako mora it promet tud do njega ne? in je potem to ozko grlo. saj pravim, jaz bi na recimo linksysa vezal Gbit switch, na switch pa vse ostale v mrezi.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
ah to mi je jasno.

pac mislil sem, da ce ruter doloca ipje (dhcp) vsem na mrezi, da nekako mora it promet tud do njega ne? in je potem to ozko grlo. saj pravim, jaz bi na recimo linksysa vezal Gbit switch, na switch pa vse ostale v mrezi.

IP se določi prek DHCP takoj na začetku (ko se priklopiš), zato to ne vpliva na nadaljnji promet.