Kateri prvi voziček za novorojenčka večfunkcijski

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Jason pravi:
kupili novega, vse variante - lupina, kosara, sportni in dodatki. od zacetka se mi je zdel dokaj zgresen. ko sem probal nekega Jane, sem takoj videl, da me obcutek ne vara. kakorkoli, kupca k sreci ni bilo tezko poiskat. lp

Hm, smo takrat pregledali vse ostale konkurente in je bil Jane najbližji po uporabnosti, a ker se ga ni dalo obrniti (torej da bi otrok gledal k tebi) smo se odločili za Quinnija.
Ne vem, nam je služil dobro od novega, res pa je da vsakemu vse ne odgovarja in če ti neka stvar ne sede, se z njo ne boš počutil dobro ...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Pred leti, ko smo mi kupovali, ni imel te možnosti, sedaj pa verjamem da že.
wink-1.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.785
6.179
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
naša po enmu letu inpol noče več v vozičkek, vse sama in ona bi hodla in tekala tekala, tako da... je že pajčevina gor, pa če gre za pol ure ali 4 ure.

Ja hvala kurcu, voziček pri taki starosti je samo potuha za stare, ker se jim povsod mudi in je bolj enostavno malemu cukre v gobec zabit in ga tiščat okrog, kot pa letat za njim.

467716-post_slo.gif

Potem pa se čudijo, kako to, da bo/je njihov otrok kasneje shodil kot ostali. Ja ni čudno, če je pa skoz v vozičku.
bonk.gif

aplauz.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
naša po enmu letu inpol noče več v vozičkek, vse sama in ona bi hodla in tekala tekala, tako da... je že pajčevina gor, pa če gre za pol ure ali 4 ure.

Ja hvala kurcu, voziček pri taki starosti je samo potuha za stare, ker se jim povsod mudi in je bolj enostavno malemu cukre v gobec zabit in ga tiščat okrog, kot pa letat za njim.

točno to, naša pri 1,5 leta pleza, teka, brca žogo,največji tobogani, jaha razne "motorje", konje itd, pol sicer vsi padejo v delirij ker mislijo da je stara prek 2 leti, pač pustimo da dela vse kar želi motorično,včasih potrebno mal zobe stisnit, pa živce ohladit, ampak se splača. Voziček pa nikol nismo dosti uporabljali- niti od začetka- oktoberska deklina, smo ga bolj meli zaradi "pravila" da pač mora bit :D

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.973
6.589
113
No, ampak recimo, da ste ta zadnji pametnjakoviči v vlogi OP in pričakuješ otroka šele zdaj pred poletjem. Pa predpostavimo, da otrok ne bo hodil direkt iz trebuha, pa da ne bo na nivoju 1,5 pa 2,5 letnika in ga bo treba nekam dati. Menda ja zna voziček prav priti?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
seveda, saj noben ni pisal da ga ne rabi, pisemo samo, da se naj ne komplicira. In da je bistveno, da ima mal večja kolesa in da se zloži hitro in enostavno v avto. Ne pa da je lep in drag. IMHO.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
V glavnem..iščeš nek voziček tam za jurja, ki ga ne boš mogel dvignit niti z viličarjem..kaj šele tvoja
smile-1.gif
.

a prvi otrok je prvi otrok.

(pri drugem se boš čohal za temenom kako si lahko bil tak loj, da si zmetal toliko denarja za tako BV stvar
evil.gif
)

Moj nasvet..hebeš tehnologijo, barve, modne smernice....

Z ženo pojdi v štacuno..in naj ga, taka kot je...zloži, pa 5 x zaporedoma dvigne en meter visoko, ter naj se z njim nagne naprej. Bosta hitro izbrala.

Se pa splača ob taki priložnosti kupit drug avto, da je res enormno prostora zadaj, da ni problema za ta dovršeni voziček.

Moj nasvet..kot že rečeno...naj žena dvigne zadevo, naj jo zloži..predvsem pa ne komplicirajta!

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Heh dobro napisano :) ja treba je dodat da je ogromni enoprostorec ob prvorojencu obvezna oprema! Obstaja tudi nepisano pravilo, da ce ima otrok zelo cudno ime, se le to napise zadaj na avto: v avtu se vozi ta in ta.
smile-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
13.780
1.596
113
Emona / Carnium
KSZ
Nisem vsega bral ampak, če se išče voziček za novorojenčka, potem je bolje iskati lupinico za novorojenčka in voziček za ženo. Pri novorojenčku je pomemben pravilen (neškodljiv) položaj v lupinici, ki pa ga v popolnosti ne omogoča nobena lupinica na tržišču (zato tudi podlaganje in zalaganje novorojenčka s tetra plenicami ipd.).

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Aha zanimivo. Koncno vem zakaj sem cuden...kot novorojencek se nisem prevazal v high tech lupinici. Sploh ne vem kaj si naj mislim o moji boljsi polovici, ki se je kot kmecka deklina prevazala v sajtergi in so jo vozili po makedamu. Podlozena pa je bila verjetno s senom. To je ok, ali morajo bit obvezno tetra plenice? Zdaj sem pa res v skrbeh za njo.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.780
1.596
113
Emona / Carnium
Česar ne veš, ne boli. A ni tko? Aja...ne veš
evil.gif

Stevo, ne govorim o haj tek lupinici, ker tega ni. Pokliči v porodnišnico in vprašaj, zakaj staršem pokažejo, kako novorojenčka PRAVILNO postaviti v lupinico in pri tem uporabljajo (za podlaganje, zalaganje,...) tetra plenico (lahko bi tudi kaj drugega). Če si ti svojega novorojenega otroka prevažal kot gnoj v šajtrgi, si se pa upam, da debelo zlagal
wink-1.gif
Razliko med novorojenčkom in dojenčkom pa menda poznaš. Je pa res, da se čas vrti naprej in ne nazaj...

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Pri najboljši volji mi ne uspe razbrat kaj hočeš povedat? Je lupinica dobra in zakaj ne in ali je košara dobra in zakaj ne? Večina košar pri vozičkih je ravnih kot deska (večina jih ima za podlago zares desko), se pravi brez vdolbin, izboklin, povštrov,......Jaz sem v taki košari vozil vse otroke praktično od prvega tedna starosti (enega že prvi dan, ko je prišel iz porodnišnice). Nikoli nič podlagal, ovijal,...tudi v lupinici ne. Zdaj pa mi ni jasno, a sem moderen ali zaostal?

mistique

Guru
16. jun 2009
13.780
1.596
113
Emona / Carnium
Brez panike fotri. Če moj komentar še 1x preberete, bo jasno, da govorim o tem, da je malo manj pomembno katera lupinica, ker je potrebno vsako prilagoditi novorojenčku. To je zanj DOBRO in ne moderno.
Tako nekako:

Voziček pa je bolj kot za novorojenčka, pomemben za mamo in ata.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
evil.gif

Stevo, ne govorim o haj tek lupinici, ker tega ni. Pokliči v porodnišnico in vprašaj, zakaj staršem pokažejo, kako novorojenčka PRAVILNO postaviti v lupinico in pri tem uporabljajo (za podlaganje, zalaganje,...) tetra plenico (lahko bi tudi kaj drugega). Če si ti svojega novorojenega otroka prevažal kot gnoj v šajtrgi, si se pa upam, da debelo zlagal
wink-1.gif
Razliko med novorojenčkom in dojenčkom pa menda poznaš. Je pa res, da se čas vrti naprej in ne nazaj...

Pokliči ti in vprašaj zakaj mojega ni bilo treba
evil.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
evil.gif

wink-1.gif

Meni zivi bog ni pokazal kako ga PRAVILNO das v lupinico, se najmanj da bi ga kdo s kakimi cunjami podlagal. Pravzaprav prvic slislim za tako bedarijo.

Za sajtergo pa se 1x preberi kdo se je not prevazal

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Mal ste zašli s temo.

Mene zanima ali je smiselno imeti ročno zavoro, prosim da odgovorijo osebe, ki so redno vozili otroka po bregu navzdol.

lp

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Odvisno kaj je zate breg navzdol. Jaz je na bugabooju (ki ima samo zavoro namenjeno blokiranju na mestu) večinoma nisem pogrešal, ker noben klanec ni bil daljši od nekaj 100 metrov, če pa je bil pa ni bilo tako pogosto da se nebi dal preživet. Če bi dnevno hodil nekaj km v dolino bi si pa verjetno nekaj z dobro zavoro omislil.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
jaz bi potem raj SUVa kupil, če bi dnevno par km v dolino hodil/vozil.