Kateri prostostoječi kombiniran hladilnik

Daj model tega libherja prosim, ker me zdaj že resno zanima. Vseeno pa jaz rabim plac, da spravim veliko zelenjave not pa v zamrzovalnik še mogoče dodatno hrano za pesa.

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.042
84
48
Evo tudi pri nas bo treba menjati hladilnik. Pogoj 70 širina in čim višji, jasno čim večja prostornina hladilnega in zamrzovalnega dela. Gledam tega Boscha https://www.harveynorman.si/prostostojeci-hladilnik-bosch-kgn49aict pa nisem prepričan ali se splača plačati toliko več za firmo, v primerjavi s kakim Bekom in ostalimi cenejšimii.
Kakšna priporočila v rangu do cca 1,2k EUR?
Imam Boscha Side by Side varjanto.Letos bo dopolnil 9 let.Do danes brez ene napake
20190129_092254.jpg
napake.Deluje zelo tiho 38db.Če bi še enkrat kupoval,bi izbiral Bosch ai Liebherr...druga ne.

• Všeč mi je
Reactions: ribicija

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Kakšen razlog zakaj ne bi raje tega vzel, ki ima precej bolje razporejene police?

damirj

Guru
9. maj 2012
5.283
2.402
113
Beko ameriški hladilnik je šel falit, spuščale so plinske cevi. Polnil sem ga že, zdrži kak mesec. Tako sedaj iščem novega. Širina mora biti 90cm, višina 170-180cm. Nočem več Bekota. Cena do 1500€ tu nekje, tako da kakšni Liebherr odpade ker so 3000€+. Nočem niti več ledomata ali točenja mrzle vode. Pogojno lahko je za delat kocke, ampak naj bo odstranjiv. Naj bo francoski tip, se pravi hladilni del zgoraj in z dvemi vrati, zamrzovalni del spodaj, zaželjeno predal na izvlek in ne vrata.

Gledam:

Ali Gorenje kopija Hisense

Prejšnji Beko (gnx164230x na pamet napisano) ima deklarirano tudi 43db glasnosti, v resnici pa je bil tako glasen, da je bil moteč, predvsem ponoči. Zato bi si želel nekaj tihega. V službi imamo nekega Gorenje (isto ameriski stil) in na uho ga ni slišati, pa kolikor vidim ima gorenje tam okoli 40-43db specificirano. Hisense ki izgleda enak pa 37db. Koliko lahko pricakujem da bo tole glasno? Kateri bi bil še dober izbor?

No da si še odgovorim, padel bo Hisense RQ758N4SAFE. Sem prečital malo teste in so napisalli, da je dobesedno neslišen, tudi če daš uho nanj. Ker nisem verjel temu, sem poprosil prodajalca v merkurju, ga je priklopil in tudi prvih 10minut, ko bi v bistvu moral bit najbolj glasen, ker takrat dela na polno, ga ni bilo slišat sploh, čeprav res, da je tam v trgovini vseeno malo hrupa bilo, a ni bilo prehudo glasno. Me je pa presenetilo, da ga res ni bilo slišat niti, če sem dal uho na stranico, mogoče čisto malo brnenja. Bosch je bil glasnejši. Samsunga ni bilo razsavljenega, Beko me pa ne zanima več.

Kot plus pri vsem in je tudi prevagalo za odločitev za Hisense je, da ima dejansko uporaben triconski sistem in sicer je desni del zamrzovalnika lahko tudi hladilnik in ima čisto ločeno, tretje nastavljanje temperature od -20 do +5. Levi del je pa samo zamrzovalnik. To je pač nekaj, kar veliko pomeni nam. Mislim, da ima Samsung tudi nekaj podobnega, a ni toliko prilagdljivo, poleg tega je bojda enocevni sistem, isti torej za hladilni in zamrzovalni del. Ne vem sicer če je to sploh kakšen plus, a mislim, da ni vreden 2x višje cene.

Točenja vode in ledomata ne rabim, ker mrzle vode natočiš lahko dva ali tri kozarce in potem že teče topla voda, kocke pa .. bodo pač ročno se delale.

Hm, ravno manjko police za steklenice me je zmotil na prvem.

ima ima..sicer imaš opcijo na na polico za steklenice daš stekleno polico in imaš tako še eno dodatno polico, lahko pa stekleno polico odstraniš (mi smo jo dali kar na mizico v dnevni sobi, ker drugje ni bilo prostora zanjo, pa tudi razbiti bi se utegnila, na mizici pa deluje dokaj uglajeno, če si pa premislimo in odrečeno radenskam pa lahko opravlja poslanstvo dodatne police) in dobiš polico za steklenice.
PS tud 1,5l plastenke se lepo uležejo v te reže

Priponke

• IMG_20230724_182614171.jpg
    IMG_20230724_182614171.jpg
    3,3 MB · Ogledi: 106
  • IMG_20230724_195141055.jpg
    IMG_20230724_195141055.jpg
    3,5 MB · Ogledi: 113
  • Ljubezen
Reactions: sad

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Je morda sedaj še kakšna novejša dobra opcija za nakup 205cm hladilnika?

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Recimo tisočaka, raje manj. Nisem ravno fen znamk, ampak sem fen dobre kvalitete za pošten denar.
Malo sem že gledal in je Liebherr res dober. Tako da očitno se bom stefnil do enega Liebherrja za tisočaka.

• Všeč mi je
Reactions: MieleFan

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Jaz sem pred enim mesecem iskal in sem na koncu vzel raje kot 205 cm višine 200 ali 203 cm pa zaradi tega širšega 70 cm. Liebher mi po pogledu notranjosti ni bil všeč z razporeditvijo, zato sem vzel Bosch.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Recimo tisočaka, raje manj. Nisem ravno fen znamk, ampak sem fen dobre kvalitete za pošten denar.
Malo sem že gledal in je Liebherr res dober. Tako da očitno se bom stefnil do enega Liebherrja za tisočaka.
Liebher za jurčka, bo bolj bogi, Liebher za dva jurka pa pol, pa bo klasa.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Hvala, žal to ne bo šlo. Tudi ne rabim state of the art robe. Na trenutnem 15 let starem Electroluxu ne pogrešam nič.
Jaz sem pred enim mesecem iskal in sem na koncu vzel raje kot 205 cm višine 200 ali 203 cm pa zaradi tega širšega 70 cm. Liebher mi po pogledu notranjosti ni bil všeč z razporeditvijo, zato sem vzel Bosch.
Drugače tudi 200cm bo čisto ok ali 203cm. Katerega si pa vzel? Mene tudi na Liebherru moti tisti dvojni predal za nulto ceno, ki odžre mesto za ostale predale.

Še vprašanje: za hranjenje recimo omake, itd. v plastični posodi za teden ali dva, je sploh smiselna nulta cona? Ali je le ta le za sveže zadeve?

to sm ti tel napisat in zato sm te tud vprašal za širino. V tem rangu dobiš zgolj kake boše s takim ali drugačnim imenom in libija. Libi ima tu večjo izbiro, tako modelov, kot cenovno

jaz sem ga lani vzel 200 , 60 širine laufa BP

če maš opcijo 70 širine je to top...jaz ga mam poleg kuhinje v manjšem prostoru, kjer je širina 60 cm pa še 2 mm zravn. Tako da meni žal širina narekuje izbiro

jezek

Guru
24. jul 2008
3.457
1.454
113
Hvala, žal to ne bo šlo. Tudi ne rabim state of the art robe. Na trenutnem 15 let starem Electroluxu ne pogrešam nič.

Drugače tudi 200cm bo čisto ok ali 203cm. Katerega si pa vzel? Mene tudi na Liebherru moti tisti dvojni predal za nulto ceno, ki odžre mesto za ostale predale.

Še vprašanje: za hranjenje recimo omake, itd. v plastični posodi za teden ali dva, je sploh smiselna nulta cona? Ali je le ta le za sveže zadeve?
Kaksno omako pa lahko hranis teden ali dva nezmrznjeno??