Kateri prostostoječi kombiniran hladilnik

damirj

Guru
9. maj 2012
5.283
2.402
113
Širine 90cm bolj malo... Zato predal spodaj ni tolk nuja.

Cena seveda ni v rangu, ostalo pa obkljuka vse...

damirj

Guru
9. maj 2012
5.283
2.402
113
Še Samsung:

Vidim minus, da je glasen (40dB) proti ostalim (36dB do 38dB)

Palcek

Fizikalc
15. dec 2007
729
75
28
Evo tudi pri nas bo treba menjati hladilnik. Pogoj 70 širina in čim višji, jasno čim večja prostornina hladilnega in zamrzovalnega dela. Gledam tega Boscha https://www.harveynorman.si/prostostojeci-hladilnik-bosch-kgn49aict pa nisem prepričan ali se splača plačati toliko več za firmo, v primerjavi s kakim Bekom in ostalimi cenejšimii.
Kakšna priporočila v rangu do cca 1,2k EUR?

za tako dimenzijo se splača prevert tud korejce in kitajce. Sploh samsung je in love with 70 cm. Jaz sem vzel par mesecev nazaj liebherrja za jurčka s 50 € bonusa tko da je prišelo 950 €. Imel iste zahteve kt ti, edino širina max 60cm, oz. kak mm manj . Notr maš 260l hladilnega dela (samo sveža in nulta cona skupaj 100 litrov, preostali del 160 litrov), zamrzovalnik, 103l.

poglej lg, samsung, hisense, haier, tud kak whirlpool zna biti okej . Glej tudi na uporabnost, kaj ti nudi in če je to tisto kar rabiš

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Očitno bom tudi jaz na hitro moral vzeti nekaj 60-70 širine. Pa me zanima ker imam skupen prostor dnevna soba, kuhinja, jedilnica, ali je glasnost pri nekaterih res tako moteča?

Smajo

Fizikalc
15. maj 2012
549
25
28
hraše
Lp. Iščem m hladilnik širine 88-90 cm,...kak predlog, čim večji po prostornini in višini, samostojeci.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Očitno bom tudi jaz na hitro moral vzeti nekaj 60-70 širine. Pa me zanima ker imam skupen prostor dnevna soba, kuhinja, jedilnica, ali je glasnost pri nekaterih res tako moteča?
Jaz sem imel lani na dopustu nek Beko hladilnik z nofrost varianto, pa je bilo tisto oglašanje ventilatorja "nevzdržno". Od takrat vem kako tih hladilnik imam...

• Všeč mi je
Reactions: Guinness

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Jaz sem imel lani na dopustu nek Beko hladilnik z nofrost varianto, pa je bilo tisto oglašanje ventilatorja "nevzdržno". Od takrat vem kako tih hladilnik imam...
No sej to me zanima, ta star ki ga imam, tudi ob delovanju kompresorja ni moteč, ampak zdaj gledam nove, ker se mi malo mudi in so eni 35db, nekateri pa tudi 40db, predstavljat si ravno ne znam, kaj to pomeni. Če ima pa kdo predlog kaj kupiti v 60-70 širini pa na dan z idejo prosim. Aja ne rabim nobenih ledomatov, wifi povezave in podobnega balasta. Kolega ima namreč hladilnik z wifijem, kjer lahko prek aplikacije spremlja kakšno temperaturo ima v hladilniku in jo tudi spreminja… :valjamse: A se sam men zdi al pač vgrajujejo neko tehnologijo, sam zato, ker jo pač lahko, čeprav nima neke uporabne vrednosti.

• Všeč mi je
Reactions: sad
No sej to me zanima, ta star ki ga imam, tudi ob delovanju kompresorja ni moteč, ampak zdaj gledam nove, ker se mi malo mudi in so eni 35db, nekateri pa tudi 40db, predstavljat si ravno ne znam, kaj to pomeni. Če ima pa kdo predlog kaj kupiti v 60-70 širini pa na dan z idejo prosim. Aja ne rabim nobenih ledomatov, wifi povezave in podobnega balasta. Kolega ima namreč hladilnik z wifijem, kjer lahko prek aplikacije spremlja kakšno temperaturo ima v hladilniku in jo tudi spreminja… :valjamse: A se sam men zdi al pač vgrajujejo neko tehnologijo, sam zato, ker jo pač lahko, čeprav nima neke uporabne vrednosti.
v tem spketru glej azijce, kitajce, EU je to nekoliko bolj posebna. mogoče 75cm pride v poštev? če da dobiš že francoske izvedbe (zgoraj doja vrata, spodaj predali). Fajn je tudi pogledat kekga beka seveda tuja tržišča npr. beko.it, beko.at, beko .de

60 cm je top šit opcija liebherr. Cena 950 € (mislim da še traja bonus akcija), hladilnika maš 260 l (160 l preostali del, 2x50 litrov odpade na svežo in nulto cono), zamrzovalnika 103 l . Sm in tja neki zagodrna in to je to, kar njegovih zvokov tiče. Je pa soforumaš/modij vzel samsunga cca 200 € cenejš, morda nekoliko tišji pa pikič drugačn. Je vse napisano v tej temi.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Pazi, ni bil glasen kompresor, ampak tisto šumenje...

Vsak dB pa je pomemben, saj ne narašča premosorazmerno, ampak "na kvadrat".

Zame je torej pomembna vrednost dB, kdor te podatke "skriva", sigurno ni OK.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
v tem spketru glej azijce, kitajce, EU je to nekoliko bolj posebna. mogoče 75cm pride v poštev? če da dobiš že francoske izvedbe (zgoraj doja vrata, spodaj predali). Fajn je tudi pogledat kekga beka seveda tuja tržišča npr. beko.it, beko.at, beko .de

60 cm je top šit opcija liebherr. Cena 950 € (mislim da še traja bonus akcija), hladilnika maš 260 l (160 l preostali del, 2x50 litrov odpade na svežo in nulto cono), zamrzovalnika 103 l . Sm in tja neki zagodrna in to je to, kar njegovih zvokov tiče. Je pa soforumaš/modij vzel samsunga cca 200 € cenejš, morda nekoliko tišji pa pikič drugačn. Je vse napisano v tej temi.
Daj model tega libherja prosim, ker me zdaj že resno zanima. Vseeno pa jaz rabim plac, da spravim veliko zelenjave not pa v zamrzovalnik še mogoče dodatno hrano za pesa.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.283
2.402
113
Jaz ti lahko povem za am. hladilnik beko eno stran prej napisan model, star 6 let ima napisano glasnost 45db. In je glasen kot hudič. Ne samo nofrost, to škripanje pravzaprav niti ne moti toliko, pač pa kompresor sam brni in se ga sliši ful.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.283
2.402
113
Lp. Iščem m hladilnik širine 88-90 cm,...kak predlog, čim večji po prostornini in višini, samostojeci.
Več modelov sem že sam napisal. Jih ni zelo veliko tudi če želiš dvovratni am hladilnik. Ti pa priporočam po več letih uporabe am hladilnika, da si raje omisli francoski tip, ki ima hladilni del zgoraj v sirini 90cm in zamrzovalni del spodaj, bodisi kot predal ali pa vrata. To da lahko daš v hladilnik tudi pekač širši od 50cm je neprecenljivo.

• Všeč mi je
Reactions: crnobog in Smajo