Kateri pralni stroj

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.817
-1.085
113
145 km SZ od Opatije
Kratko vprašanje: zadnjič sem v nekem reklamnem letaku zasledil, da ima Beko 2 leti garancije. Ali se je to spremenilo, ker prej jih je imel 5, ali je šlo za typo?
A kdo ve iz 1 roke (no, ne ena, iz prve ) :)

• Objave ne odobravam
Reactions: Borg

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.555
4.480
113
49
Na sončni strani ALP
Spremenili so pogoje. Neki "premium" modeli so še imeli še naprej 5 let, ostali pa imajo varianto registracije aparata in tako pridobiš dodatno 3 leta garancije.

Maš na beko strani napisano.

• Všeč mi je
Reactions: AndrejEnej

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.019
2.424
113
Beko ima že ves čas 2 letno garancijo, za posamezne trge, kjer so bili soočeni z močno lokalno konkurenco, pa so prej imeli avtomatsko podaljšanje na 5 let - ampak zgolj za aparate kupljene preko uradnega zastopnika in v njegovi prodajni mreži. Tiste trgovine (predvsem internetne), ki so jih "poceni" vozili iz D ali od drugod, pa so imele 2 leti.

Trenutno imam pomivalca in pralca Beko oba cca 10 let - razen zamenjanih košar v pomivalcu (rjavenje žice pod očitno slabo plastično prevleko) ni bilo še nič narobe.

Electrolux pred tem v garanciji 2X menjal poddimenzionirane ležaje, pa potem še enkrat izven garancije, pa programator, pol pa je še nekaj puščat začel, v glavnem razočaranje na celi črti.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.551
6.637
113
pri taščici
Ocitno moja svojega electroluxa se bolje neguje kot Vprasaj svojega megana in ostale avte. ;)
Prodam electrolux pralni stroj, star cca 13 let, kupljen pri alterasu, redno vzdrzevan in negovan, brez sledi uporabe ;)
Če slucajno pride do okvare to takoj sporoci z neslisnim delovanjem

Nazadnje urejeno:

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.042
84
48
Se strinjam - sveže izkušnje s klimo. Kličem servis, da nam je strela skurila klimo in naj pridejo popravit, plačamo pa z zavarovalnico urejamo. Teta na telefonu hoče slike klime, garancijske knjižice in računa. Še enkrat ji povem, da ne gre za garancijsko popravilo. Po enem tednu me kliče njihov serviser in pravi, da to pa ni v garanciji - no šit majster. Pravi ja garancija vam ne velja več - kako ne če pa je tri leta stara - pravi a ste delali vsako leto servis pri nas? Ja itak da nismo - kdo to sploh dela?
Tud mene to zanima,če je treba vsako leto servis klicat za klimo?

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.042
84
48
KSZ:

verjetno z kakšnim Electroluxom za 800 eur nimam kej zgrešit?
Za 860 eur dobiš pralni stroj Miele.Ga imajo znižanega iz 1229,00 na 860 eur.Imajo ga v Miele Outlet Črnuče.Ti dam link kter model je.Je brez avtomatskega doziranja.Sam doziraš pralno sredstvo.Zmogljivost 9kg

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.019
2.424
113
Tud mene to zanima,če je treba vsako leto servis klicat za klimo?
Za Teslo s podaljšano garancijo/jamstvom je to obvezno. Mene je zmotilo, ker je na garancijski knjižici mojster, ki je vgrajeval, ruknil štempl na okence "5 let garancije", ki bi ga morali dobit komaj po 4. rednem servisu.

Če gledam, da je včeraj končno (po enem mesecu od javljene napake v LJ) prišel mojster iz Tepeh MB - se zajebaval eno uro z diagnostiko in na koncu ugotovil "zacvikano izolacijo" na dovodnem kablu elektrike v zunanjo enoto - verjetno šlamparija pri montaži - in za to pokasiral 71€, predvidevam, da je redni servis vsako leto nekje v tem rangu - ne hvala. Ko bo crknila bolj resno, leti dol in druga low-cost gor.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Za Teslo s podaljšano garancijo/jamstvom je to obvezno. Mene je zmotilo, ker je na garancijski knjižici mojster, ki je vgrajeval, ruknil štempl na okence "5 let garancije", ki bi ga morali dobit komaj po 4. rednem servisu.

Če gledam, da je včeraj končno (po enem mesecu od javljene napake v LJ) prišel mojster iz Tepeh MB - se zajebaval eno uro z diagnostiko in na koncu ugotovil "zacvikano izolacijo" na dovodnem kablu elektrike v zunanjo enoto - verjetno šlamparija pri montaži - in za to pokasiral 71€, predvidevam, da je redni servis vsako leto nekje v tem rangu - ne hvala. Ko bo crknila bolj resno, leti dol in druga low-cost gor.
Za redni servis sem nazadnje plačal 36€ in moja micka že dolgo ni več v garanciji. Sedaj kličem servis vsake dve leti, vmes pa filtre čistim sam.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.342
2.708
113
Za 860 eur dobiš pralni stroj Miele.Ga imajo znižanega iz 1229,00 na 860 eur.Imajo ga v Miele Outlet Črnuče.Ti dam link kter model je.Je brez avtomatskega doziranja.Sam doziraš pralno sredstvo.Zmogljivost 9kg

A to še imajo? Sicer pa rabim nasvet kaj vzet za 500~600€. In kje?

mistique

Guru
16. jun 2009
13.715
1.500
113
Emona / Carnium
Sm slišal,da priporočajo bolj 8 kot 7.So pa določeni pralni stroji Aeg,narejeni v Italiji,določeni Poland.Enako velja za sušilne stroje in pomivalne stroje.
Oprosti, ampak to ni mnenje. 8 je bolje kot 7...Pa še namečeš sušilce, pomivalce not...Poljsko, Italijo...wtf...jaz teh namigov ne zastopim :jok:

Ajde, za poljsko sedmico me zanima. Pa če lahko še en vic prilepiš, da bo mal bolj kvalitetno vse skupaj...

• Haha
Reactions: sajkek in Kamele0N

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.042
84
48
Oprosti, ampak to ni mnenje. 8 je bolje kot 7...Pa še namečeš sušilce, pomivalce not...Poljsko, Italijo...wtf...jaz teh namigov ne zastopim :jok:

Ajde, za poljsko sedmico me zanima. Pa če lahko še en vic prilepiš, da bo mal bolj kvalitetno vse skupaj...
Tud če je tam narejeno.Vrjemi,da je ok narejeno.Sem imel sušilca najvišji rang Aeg,narejen na Poljskem.In je skoz 4 leta od kar sem ga imel.Deloval brez napak.Tudi brat,ima pralni stroj Aeg najvišji rang,Made in Italy..Že 5 let brez napak.Tak,da se nč ne boj,da ti nebo delovalo_Oz kak naletiš...tak pa je...
Dan danes je loterija z aparati...