KAteri pralni prašek uproabljate in zakaj?

Sem vas ravno to hotela vprašat. Ali sami perete ali samo boljšo/lepšo polovico gledate ko to dela??
Drugače uporabljamo Dash, prašek za svetlo in belo perilo, tekoči/kapsule za temno in rdeče perilo - najraje kupljen v Italiji. 1x na mesec v pralni stroj z belim perilom dodam pralno sodo. Za madeže uporabljam Dr.Beckmann - za vsak madež imaš posebne formule, trenutno najbolj v uporabi za odstranjevanje ličil in krvio_O, kadar perem športne cunje Dashu dodam še Dr. Beckann odstranjevalec vonjav.
Kar se tiče doziranja, dodam 1/4 do 1/3 priporočene doze in skoraj vedno dobim odlične rezultate, razen v primeru, da je madež res trdovraten. V kolikor je mogoče belo perilo (beri bombaž), ki ima trdovratne madeže namočim v Arekino in operem.
Še kaj mogoče?
aja še to sm ti dolžan, namreč komentiral sem branetu ki je nekaj pi**l o straneh praškov, dodatkov itd, ti pa si to pograbla. Uglavnm en del sem ti zgoraj napisal, drugi zakaj se s tem "ukvarjam" je izobrazba + delo, služba ki jo opravljam. Sicer ne eno ne drugo ni direkt povezano s temi tematikami, je pa vse skup zelo blizu, izjema je služba ki sem jo opravljal neki časa nazaj, ta pa je pa bila dejansko del tega

tako da ja tud ko grem v štacuno se preberejo deklaracije (obvezno se jih prebere če smo natančni) tako na s budget pašteti kot na winisu, claru in še kje drugje

• Všeč mi je
Reactions: barvica
Kateri prašek uporabljate?

Jaz trenutno uporabljam Ariel Professional 100 pranj za 12,99 eur
Na žalost ne opere dobro Flekov iz npr belih nogavic ali krp.

Iščem predloge.
nekje sm zasledil da se dobi dash delan za nemško tržišče ( svetlejša pakunga) poskusi z njim, drugače bi jaz posegle po kakem omino bianco ali po čim podobnim. Predvsem glej da je za belo perilo da ga lahko uporabljaš na 95 C (in na tej tudi peri ali pa na vsaj 75c), glej tudi da je na kisikovi osnovi (aktivi kisik in podobne zadeve)

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.338
390
83
Jaz sem imel neke tablete (izgleda kot kompaktiran prašek v prozornem celofanu - tablete), pozabil blagovno znamko (lahko pogledam doma, ampak je bil brand, mislim da persil) Muller jih je imel dva tipa, ene dražje ene pa ful poceni. Zdaj imajo pa samo še tadražje. Tisto se je kar obneslo.
Vprašanje: ta doziranja so ponavadi narejena na 5kg boben, drži? Ali dajete po dve dozi (kapsuli, tableti, dvojno tekočega ali v prahu) v večji boben (recimo če imaš 10kg bi bilo logično dvojna doza)?