KAteri pralni prašek uproabljate in zakaj?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.448
3.810
113
Proizvajalcu pralnega praška je interes, da sipaš čimveč. Ni treba bit dr.sci. da veš zakaj.

Oni testirajo stroje z različnimi praški in količinami. Več praška ne pomeni boljšega pranja, vsekakor pa je izpiranje slabše.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

jezek

Guru
24. jul 2008
4.958
2.141
113
To je zdaj neka nova fora proizvajalcev strojev, da folk daje kao prevec praska. Zadnjic nam je bosch modroval da stroj pusca, ker dajemo prevec praska in da naj dajemo pol. Pa ze tako dajemo manj kot navaja proizvajalec. Pomoje proizvajalci ne znajo/nocejo vec naredit stroja, ki bo ustrezno dihtal povecano kolicino vode ali penjenje. Vsak star mile ali pa samsung lahko nafilas s ful praska, pa ne bo pena tolkla ven. Bri novih boših pa ocitno ni pravega odduska....

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.448
3.810
113
Do slabega izpiranja prihaja tudi zato, ker danes vsi peremo manj umazano perilo in temu ne prilagodimo količine detergenta.

Poleg tega so detergenti v koncentrirani obliki, kar pomeni, da naj bi jih dozirali v majhnih količinah, zato je teh napak še več.

zakon

Guru
16. maj 2008
9.231
1.081
113
toti Maribor
Pa kaj boš zdaj diplomiral iz doziranja. Če proizvajalec za srednje umazano perilo 4.5-5 kg določa 100 ml je to to. Za večjo količino recimo 6-8 kg pa 20-30 ml več. Verjetno on sam ve. Da pa bi oni vzpodbujali večjo porabo in s tem zmanjšali učinek pranja, pa dvomim. S tem bi si pljuvali v lastno skledo, saj preveč detergenta ima ravno nasprotni učinek.

• Všeč mi je
Reactions: jezek

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.448
3.810
113
Citiral sem ti tvoj ZPS odgovor!

Kateri proizvajalec zdaj?
Proizvajalcu praška se "jabe" za učinkovitost, interes mu je čimveč prodat, zato so priporočene količine na prašku lahko zavajajoče.
Proizvajalec stroja ne more navajat količine praška potrebnega za pranje, ker so različni praški, različni koncentrati,...

zakon

Guru
16. maj 2008
9.231
1.081
113
toti Maribor
Proizvajalec stroja ne more navajat količine praška potrebnega za pranje, ker so različni praški, različni koncentrati,..
Pa kdo govori o proizvajalcu pralnih strojev? Jaz govorim o proizvajalcih pralnih sredstev! Držim se točno teh doziranj, ki so napisani na embalaži pralnega sredstva. Pa saj ni težko malo logike vklopit, da veš o katerem proizvajalcu govorim. Nisem še zasledil v nobenih navodilih pralnega stroja, da bi navajali doziranje.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.448
3.810
113
Bereš samo kar ti paše, kot vedno. Glede na tvoje prispevke tukaj sem se resno vprašal katerega proizvajalca misliš.

In še zadnjič - zakaj bi bilo proizvajalcu pralnega sredstva v interesu, da zmanjšaš količino na pranje?