Kot že v naslovu piše, me zanima kateri oblak uporabljate za shranjevanje, oziroma kaj priporočate, poleg Google Drive in Dropbox?
Berem da pri MEGA dobiš največ prostora brezplačno, 50GB. Kakšne izkušnje?
115 GB One Driva za 2€ mesečno.Kot že v naslovu piše, me zanima kateri oblak uporabljate za shranjevanje, oziroma kaj priporočate, poleg Google Drive in Dropbox?
Berem da pri MEGA dobiš največ prostora brezplačno, 50GB. Kakšne izkušnje?
Meni se pa vseeno zdi, da je dober lastni disk oziroma dva najboljše mesto za shranjevanje. Pri današnjih cenah diskov to res ni problem. Nedavni požar, ki je uničil ogromno serverjev in s tem seveda podatke na njih, je pokazal, da tudi v oblakih ni stoprocentne varnosti.Ob naročnini na office365 home, dobi vsak uporabnik 1TB one drivea. To stane cca 100€/leto za 6 uporabnikov, če si malo porazdeliš, je precej ugodno.
+1pCloud (referral povezava) - odlična zadeva
Ker dom pa ti ne more zgoreti...Meni se pa vseeno zdi, da je dober lastni disk oziroma dva najboljše mesto za shranjevanje. Pri današnjih cenah diskov to res ni problem. Nedavni požar, ki je uničil ogromno serverjev in s tem seveda podatke na njih, je pokazal, da tudi v oblakih ni stoprocentne varnosti.
Dosti cenejsa kombinacija, ce ti kaksne stvari lezijo doma je recimo rpi4 in kaksen prenosni disk. Sploh ce mas kaksen disk ze doma, je skupni strosek taksne DIY resitve lahk pod 50€.Naredi si svoj oblak....NAS in app na telefonu ki synca na server...za cca 200e (Synology DS220+)....
Treasure trenutno ponuja 30GB zastonj
https://bit.ly/3dFRi5L refferal link,dobima oba +10GB.
Pokazal je predvsem to, da je škrtica škrtica tudi v oblaku. Če plačaš normalen tier storitve se kaj takega enostavno ne more zgoditi.Meni se pa vseeno zdi, da je dober lastni disk oziroma dva najboljše mesto za shranjevanje. Pri današnjih cenah diskov to res ni problem. Nedavni požar, ki je uničil ogromno serverjev in s tem seveda podatke na njih, je pokazal, da tudi v oblakih ni stoprocentne varnosti.
Sfalil si forum. To ni slo-tech.Dosti cenejsa kombinacija, ce ti kaksne stvari lezijo doma je recimo rpi4 in kaksen prenosni disk. Sploh ce mas kaksen disk ze doma, je skupni strosek taksne DIY resitve lahk pod 50€.
Gor namestis raspbian-lite, za cloud resitev pa recimo nextcloud.
Alternativna opcija je recimo uporaba hisnega routerja, ce ima USB opcijo. Vklopis sftp/scp dostop in delas sync preko kaksnega appa, ki zna delat z sftp/scp.
Tocno tako. Tukaj ne rabijo vsi server z eccjem, xeoni, pa raid6 zato da posyncajo ene par slik pa dokumentov. Je tudi arm krtacka ok za ta namen.Sfalil si forum. To ni slo-tech.
Seveda se lahko. Kaj mislis, da se kaksnemu googlu nemore zgodit pozar ali kaksen drug katastrofaln pojav, ki porusi glih tist datacenter, kjer so tvoji podatki?Pokazal je predvsem to, da je škrtica škrtica tudi v oblaku. Če plačaš normalen tier storitve se kaj takega enostavno ne more zgoditi.