Kateri nov malček?

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
avto net sem pregledal,za ta dnar so spacestar,panda,twingo,sandero ...
Fabia je 9 jurjev, a citigo ni kul? pet jih izberem v ožji izbor,pol pa na probne. kaki so vaši favoriti,avto bo za 60letno gospo.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
avto net sem pregledal,za ta dnar so spacestar,panda,twingo,sandero ...
Fabia je 9 jurjev, a citigo ni kul? pet jih izberem v ožji izbor,pol pa na probne. kaki so vaši favoriti,avto bo za 60letno gospo.

Sandero. Ker se bo lažje vstopala in izstopala, avto je rang večji kot up, twingo itd. Najbolj na hurac pa men osebno grejo stare tetke z malimi avti in 3 vrati. Ni da ni kaj vse ne potolčejo na parkplacu.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Moj glas sandero stepnway je malo višji zakon za penzijoniste
Tudi moj glas bi šel temu avtomobilu. Sem ga precej natančno proučil in je res primeren za starejše (kar sem tudi sam)
Vendar: za res uporaben model z vsem, kar človek od novejšega avtomobila pričakuje, je 12 k € premalo.
Osnovni model je tako okleščen, da težko verjameš. Ročna klima, samo prednja stekla električna, sedež ni nastavljiv, brez normalne rezerve, bela barva, 898 ccm motor, o katerem že krožijo kritike na račun turbine in vse to stane 9500€
Če pa bi imel rad avto z vso opremo, pa je hitro skoraj na 14k €, ker ti zaračunajo še barvo, pa prevoz, pa pripravo za vožnjo..

Me pa še vedno mika, priznam in kar bojim se iti na testno vožnjo, lahko da se bom navdušil...

Malo sanjam - Matrix je zakon
wink-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Morda res. Vendar me to ni motilo, tudi sedaj, ko imam obe možnosti večinoma uporabljam le ročno.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Moj glas sandero stepnway je malo višji zakon za penzijoniste
Stepway je sicer odličen avto ampak za 8500 eur novega ne dobiš, ker je osnovna cena 9.900 eur. moj glas gre za Twinga. Dlje ko ga voziš boljši je. Ni ljubezen na prvi pogled ampak ko enkrat preskoči iskrica je veselje do vožnje vsak dan večje.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Glede na to da se kupuje nizkocenovnik ni za pričakovat da se bo za ta denar dobil kakšen novodobni turbo motor, pa oblika SUV-a, itd.

Dobiš pa kej takega

http://www.avto.net/_AVTO/ogla...%20-%20UGODN...

Pa morda še doplačaš nastavljiv sedež. Pa je to to. Verjetno gre za nezahtevno osebo in bi takšna oprema popolnoma zadostovala.

No malo sem pogledal konfigurator in v ambience opremi ni nastavljivega sedeža za doplačat (mogoče je serijsko), je pa recimo tempomat 155 EUR, rezervno kolo 55 EUR, Radio BT in USB 100. EUR. Cene so kr uredu. Za 8500 je kr nekaj avta.

Nazadnje urejeno:

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
gospa rabi samo 5 vrat,ker ima psa, in klimo,ker ima črnega psa :):) kaj je USB in Bluetooth ne ve, prav tako ne,kaj so park senzorji. želi pač nov avto,prejšnji je zdržal 18 let in je šel od hiše zaradi težav z elektroniko.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.896
113
Starejše ženske (=ome) v povprečju rabijo: servo, 5 vrat (da ni treba prtlažnika odpirat, ko grejo v trgovino, pa da vnuki sami lezejo noter), daljinsko zaklepanje, klimo (na 'gumb') ter mogoč električne prednje šipe.
Če vejo kje se dolge luči prižgejo je pa itak zakon
evil.gif

(Od radia...zgolj da vejo s katerim gumbom se ga ugasne). Kater motor je vgrajen je povsem nepomembno...vsak gre 60 km/h.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
evo,Vincent je zadel v nulo. Zdaj pa katerega vzet,da bo najmanj stanja s servisi. torej,med vsem drekom,kiri najmanj smrdi? :)

tomi

Guru
1. sep 2007
18.591
9.812
113
40
MB
pomoje da z nobenim od teh nebi smel met nekih težav, atmosferski motor pa skorajda nič elektronike, v bistvu nima kaj crknit
smile-1.gif