Kateri monitor?

masevc

Guru
2. sep 2007
3.528
895
113
verjetno še vedno ceneje?
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
20% na ceno + stroški carinjenja itd....
Za monitorje ni carine.
TARIC koda 8528 51 00 90
Razen če sem se izgubil v đungli carinskih kod...

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
VV, če bo imel kdo podoben primer, kot jest...danes sem dobil obvestilo, da so o v centru za vračila nalog ponovno obravnavali in prišli do zaključka, da sem upravičen do menjave oziroma vračila kupnine.

Zdej zakaj je do tega prišlo ne vem. Sicer rok 14 dni za odstop res še ni potekel, ampak, če so trdili da je izdelek poškodovan, bi mojo zahtevo lahko zavrnili. Morda sem imel res srečo, da nisem monitorja poslal po pošti, ampak ga je tam njihov sodelavec pregledal in zamenjal, ali pa tudi možna varianta, monitor ni bil popraskan in so probali spravit skoz še eno naročilo, ker na tistih slikah meni bolj deluje, kot da je flekast od tistega lima od zaščitne folije. Lahko pa tudi, da se jim ne da ubadat za drobiž, ne vem.

Skratka požrli so mi za en dan živcev, pogrejejo me laži in neka obtoževanja, da si kriv čeprav nisi, in na koncu to dobiš nazaj še od trgovine in ne engega s ceste
jezen.gif
.

Izkušnja slaba, razplet zadovoljujoč, konec dober. Tukaj pri koncu majo moj plus, vse ostalo pa ne vem kaj bi rekel, loh'blo slabš, loh'blo pa tud bolš
smirk-1.gif

No, ker monitorja, katerega sem hotel za zamenjavo ni več na njihovi spletni strani, spet iščem monitor
crazy1.gif

Stein, teb sm pa že tko kšno gajbo dovžn, me je pomojem ''tvoja'' dežurna rešila, k je rekla, nej pogledam ali je že rok 14 dni mimo in vse skupaj opišem in jim pošljem, vabljen
smile-1.gif

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
405
26
28
Ljubljana
Jaz imam že 3 mesece tega "PHILIPS LCD monitor 54,6CM 227E3QPHSU/00 IPS LED"
in sem zelo zadovoljen, predno sem se odločil sem prebral kar nekaj ocen, itd...
in barve se mu ne spremenijo ver/hor niti pod vsaj 170stopinjskim kotom in ima hdmi,dvi vga vhode preko hdmi prenaša tudi audio, ima izhod za slušalke in še nekaj zanimivosti!
Cena pa je od 138€ do 148€ odvisno kje kupiš!

Nazadnje urejeno:

masevc

Guru
2. sep 2007
3.528
895
113
Monitor danes prispel, priklopljen, resolucija se je sama nastavila na 2560x1440.
Kaj naj rečem, kvaliteta slike je top, podstavek je mogoče malo majav, ampak ni sile.

Cena: 280€+58€.

Če še koga kaj zanima naj vpraša.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
ekran je po moje zrcaln.
Kak po tvoje?
Izklopi ga, iztegni roko predenj in če lahko v odsevu brez težav prešteješ prste (ali prepoznaš osebe po obrazu), potem je zrcalen.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Tudi jaz dobil ta monitor v petek iz kitajske. Cena skupaj s carino 305 € . SUPER zadeva. Mi je pa žal da nisem vzel - naročil s HDMI, ki je cca 25 € dražji. Monitor je mrzel spredaj na displayu in zadaj na ohišju, se ne greje - LED, napajalnik pa vroč, velik škatlast.

Nazadnje urejeno:

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Tudi jaz dobil ta monitor v petek iz kitajske. Cena skupaj s carino 305 € . SUPER zadeva. Mi je pa žal da nisem vzel - naročil s HDMI, ki je cca 25 € dražji. Monitor je mrzel spredaj na displayu in zadaj na ohišju, se ne greje - LED, napajalnik pa vroč, velik škatlast.

Kje si pa naročal? Ravno tako eBay? Se priporočam za kak link.

Kot vidim naj bi bla not panela LM270WQ1-SDA2, torej ista kot v 27" iMac in Apple Cinema Displayu. Če je to res in če je ostalo kokr tok uredu, ne more bit švoh
smile-1.gif

Pa je dejansko zaslon šipa vrjanta in se tud pri prižganem vidi odsev v ekranu, ali je samo bolj svetleč premaz?

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Vse tako kot si opisal, sem se pa zmenil da mi napiše manjši znesek KITAJC, pa sem moral iti na carino, pa papirji sem in tja, pa so potem sami prišli do zneska + carina. Končna je bla 305 € . Monitor je super, zakon, dober, dobiš v škatli zapakirano komplet vse, okoli z zunanje škatle pa pena proti poškodbi .Sem probal malo testirat : odziv, svetilnost, ugašanje, itd, se mi dopade vse.

Nazadnje urejeno:

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
Sm našel še eno tale zaslon. Lahko kdo primerja napram prej omenjenemu korejcu
smile-1.gif
Si morem še mal bolj podrobno ogledat različne opcije, ampak ponudba je vsekakor zanima.

Moram pa najdt čim cemejšo varjanto kako spravit 2560*1440 iz prenonsika (HDMI ne zadostuje, DVI na docku pa na žalost ni DualLink, čeprav bi grafični čip načeloma podpiral tako resolucijo). Vrjanta je kakšen ViDock ali pa DIY vrjanta le tega, vendar to ni tako poceni.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.528
895
113
po mojih podatkih vsi uporabljajo enake panele

razlikujejo pa se v številu priklopov, vgrajenih zvočnikih, pa dead pixlih.

Obstajajo tudi 30 colski, ki so dražji okoli 70€

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
Gledam malo te monitorje in večina ma zravn napisano napisano na katerih grafičnih naj bi delalo in na katerih ne in za HD5870 piše not supported ali pa not suggested. Zanima me, če kdo ve, v čem točno je keč.

ErazeM4

Pripravnik
1. mar 2008
191
0
16
ksz

"Obujam" temo z nekaj vprašanji.

1. @Masevc: Kako se je zadeva obnesla do danes? Prednosti/slabosti?

2. V opisu tega zaslona opozarjajo na morebitne težave pri uporabi tega zaslona na prenosnem računalniku. V mojem primeru ima prenosnik Nvidia geforce GT620m, ki glede na specifikacije izpolnjuje tudi QHD resolucijo + HDMI je verzija 1.4. tako, da bi morala zadeva delovati bp?

3. Koliko kapacitet "pobere" takšen zaslon grafični kartici, v primeru, da na računalniku že teče precej grafično zahteven program? Je to sploh kakorkoli povezano?

Hvala za odgovore =)