Kateri monitor?

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
Noh ja, zadeva je taka, da LG je iz bolhe rabljen (100€), drugi pa od neke firme tud iz bolhe (116€) z 3 leta garancijo (ne vem če rabljen). Ubistvu mi je čist usen, rabm tko neki na hit, zato med tema dvema zbiram. Uporablu se bo za obično domačo rabo, nč special. Aja, kaj je IPS?

Nazadnje urejeno:

ErazeM4

Pripravnik
1. mar 2008
191
0
16
Kako pa je s pritrditvijo takšnega zaslona na steno? So kakšne posebne zahteve glede oddaljenosti od zidu itn.?
Hvala za informacije
wink-1.gif

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
OK, zdej kupu sm monitor tale... http://www.mimovrste.com/artikel/2650012016/monitor-led-lcd-215-samsung-s22b150n-ls22b150ns-en

Zdej pa me neki zanima. A je to tak monitor, al je kej narobe, ker če bulm vanjga in če se premaknem za 30 cm z glavo levo, desno, gor al pa dol, se barve kr spreminjajo oz, svetilnost, kr svetlo, temno...skratka če direkt naravnost gledam je ok, sam more bit monitor res v višini oči, čim je za 30cm razlike se spremeni? Aj to normalno?

Aja pa še tole, nism jst glih tok v tem....zakaj mi ene strani k mam na najvišji resoluciji ne prikaže čez cel ekran ampak sam posred?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Tisto za barve je normalno, to je pač to kar si dobil za teh 120 eur.
wink-1.gif

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
Aha, ok, sej nism neki prčakval, sam mal bol od tega pa že.

Kupil si najcenejši monitor na tržišču in "nekaj pričakoval"?????

Na internetu je moooooooooooooooorje testov in opisov, kaj kak od monitorjev zmore. Očitno si svoja "pričakovanja" gradil povsem brez kakršnekoli osnove.

A veš, da sem intelektualno prav užaljen!

Na podlagi NIČESAR si upaš drzniti delati pričakovanja, nato pa si razočaran. Lekcija za življenje? O ja, seveda!

/preacher mode off
smile-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
No hec je, da to glavno slabost LCD tehnologije pogosto zamolčijo.

Si v kakem testu LCD TV-jev videl, da to sploh omenijo? Kvečjemo kratek stavek v smislu "saj ni tak slabo"...

Pri cenejših pa je stvar toliko hujša.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
No hec je, da to glavno slabost LCD tehnologije pogosto zamolčijo.

Od kje pa to?? Vsakdo, ampak f*in VSAKDO, ki si vzame vsaj eno (s številko: 1) minuto časa, dobi povsem jasno informacijo, da sta dve tehnologiji. Ena, ki je poceni in generalno zanič in druga, ki je dražja in odlična.
To je vse, kar moraš vedet, ko kupuješ monitor. To je praktično OSNOVNO znanje, ko greš kupovat eno stvar, ki je edina vez med tvojimi očmi in računalnikom.

Kot bi šel v štacuno kupit avto, vzel najcenejšega, potem pa jamral, kaj vse si pričakoval. Razumem, da vseh ljudi vse stvari ne zanimajo, ampak a bi bilo res tako težko pogledat na ta forum pa še kam drugam PRED NAKUPOM???

Jst sm že dolgo na tem, da ko me nekdo po dveh mesecih spraševanja, kak računalnik naj kupi, vpraša, če so kupli dober računalnik, ki je bil v leclercu ravno v akciji za 300EUR, jim VEDNO rečem, da je ne samo odličen, ampak fantastičen!

Ampak OK, dejmo:
1. cenejši je TFT, ima ozek kot gledanja (oz. enakih barv), poceni
2. srednja cena: MVA, boljši, neka vmesna scena
3. srednja cena: e-IPS - 6 bitni: hudo boljši od 1 in 2, a še vedno samo OK
4. visoka cena: pravi IPS - 8 ali 10 bitni, resna resolucija

Pri tej lestvici še vedno pri 24 col nismo prišli nad 500EUR, s tem da monitorje iz (3) dobiš za 200 in nekaj EUR.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Vsi so TFT.
Tapoceni so TN.

PS: e-IPS nima kaj praskati proti MVA/PVA.

Nazadnje urejeno:

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Da še jaz prislonim lonček:
Moja išče zamenjavo za 10let star 15" Lg-jev monitor.

Najraje bi 27", gledava Samsung T27A300
ali kaj drugega za pametno ceno.
NI pogoj da ima TV sprejemnik, tako da sva tega izbrala zgolj zaradi cene in zgleda.
Edino kar gledam je da ima HDMI(za naprej, trenutno ima dvi izhod).
Uporaba: predvsem filmi.
Hvala lp

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
OK, zdej kupu sm monitor tale... http://www.mimovrste.com/artikel/2650012016/monitor-led-lcd-215-samsung-s22b150n-ls22b150ns-en

Zdej pa me neki zanima. A je to tak monitor, al je kej narobe, ker če bulm vanjga in če se premaknem za 30 cm z glavo levo, desno, gor al pa dol, se barve kr spreminjajo oz, svetilnost, kr svetlo, temno...skratka če direkt naravnost gledam je ok, sam more bit monitor res v višini oči, čim je za 30cm razlike se spremeni? Aj to normalno?
Če ti ni všeč, ga lahko vrneš.
Pogoje piše pri prodajalcu.

V glavnem, napiši jim, da odstopaš od pogodbe, pa bodo oni že povedali kako in kaj.
Zapakiraš, pošlješ (ta strošek - poštnina - gre na tvoj žep), oni pa ti kupnino vrnejo.

Nazadnje urejeno:

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
Tole ne vem, sem klical tja, pa je rekla una na telefonu, da nima kej. Kje si ti videl, da lahko vrnem, čeprav sem že razpakiral in priklopil?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
1.) To se vedno izmotavajo. Še dobro, da ni rekla, da se to dogaja le tebi...

2.) " izdelek nepoškodovan trgovcu vrniti."
http://www.zps.si/brosure-in-zlozenke/svetovanje-in-zakonodaja/nakupovanje-po-internetu-9.html
Zakonska podlaga: Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) (uradno prečiščeno besedilo)

Lahko pa tudi rečeš, da nisi zadovoljen z izdelkom. V opisu piše "vesoljskih" : vidni kot (H/V) 170°/160°

Barve pa se spreminjajo že z 10 stopinjami.

Kot rečeno, to se trgovci vedno izmotavajo. Na tebi je, ali zahtevaš (in dobiš) kar ti gre, ali ne.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Na mimovrste se pri vračilu vedno izmotavajo. Moji znanki so izdelek, ki ji ni odgovarjal, vzeli nazaj šele, ko jim je zagrozila z inšpekcijo. Pa še takrat so ji odbili stran nekaj evrov, kao za stroške prepakiranja ali nekaj podobnega.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
No super, hvala vsem. Bom šel tja in povprašal danes kako in kaj. Takrat se je mudilo in sem rabil nekaj na hitro vzet in poceni. Kaj bi torej priporočal v tem rangu, da bi se mal bolše vidlo. Res je, testov nisme gledal niti ne poznam tok te nove zadeve, da bi iz opisa vidu, kaj je kič in kaj dokaj vredu. Ne rabim pa top šit robe, le da se normalno vidi, ker se bo uporablju bl za brskanje, pa fajn, da je na mimovrste, k nimam kred. kartic.

Nazadnje urejeno: