Kateri mobilnik naj kupim?

rollbar

Zelenc'
4. okt 2012
25
0
1
Pozdravljeni, kupujem nov telefon. Kaj mi priporočate za cca. 400€? Pa najraje bi imel androida. Rad pa se igram s custom ROM-i ipd.
Najraje bi kupil novega!

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Takoje, nexus 5 ali lg g2. Osebno bi vzel g2, ker ga zelo hvalijo, nexus 5 pa ima še malo začetnih težav.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
g2 samo če boš menjal rom, vsaj sodeč po reviewih. Jaz bi vseeno vzel nexusa 5.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ja, saj je napisal, da rad menja rome.
smile-1.gif

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
G2 + rom je pomoje boljša opcija kot Nexus 5. Slednjega pri nas še dolgo ne bo za dobit pod 400€ (sploh pa ne s slovensko garancijo). G2 je ta hip 400€ na bolhi in ima še boljšo baterijo in kamero (nekateri bi rekli zaradi tiste 0,2" več tudi boljši ekran.. stvar posameznika).

Nazadnje urejeno:

rollbar

Zelenc'
4. okt 2012
25
0
1
Vidim, da ste kar sklepčni glede G2. Sedaj pa še eno podvprašanje. Če se čez eno leto odločim za menjavo telefona, koliko bo še vreden LG? Osebno sem imel v mislih Samsung Galaxy S4 LTE / Sony Xperio Z / HTC One, mi je pa všeč vaš predlog in bom res pogledal še za LG-ja.

Hvala

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Če se ne mudi, počakaj na nexus5. Sploh če ga misliš met 1 leto. LG G2 ima hudo navite barve, že skoraj bolj kot amoled.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Slo jezik sigurno je, kot na ostalih androidih. Glede garancije pa jim piši na mail. Kaka je šansa, da boš sploh nucal garancijo? Minimalna.

woowek

Tajkun 08
7. sep 2007
693
1
18
Kaj pa predlagate da vzamem pri telekomu:

Nexus5,
Xperia Z,
HTC One,
S4 mini?

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Jaz se pa vprašam zakaj N5 ali Samsung ali HTC. Pri Korejcih ne vidim nek presežek, ne pri telefonih, ne tv-jih, ne avtomobilih. HTC tudi ni nič posebnega, razen boljšega avdia od konkurence
evil.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Pri telefonih (vsaj tistih malo dražjih) je strojna oprema bolj ali manj enaka. Edino kar se mogoče lahko bistveno razlikuje je kakovost slik (kamera in optika) in kakovost ohišja.

Če ti omenjeni stvari nista tako pomembni, potem ti ostane le še software. Čeprav imajo vsi Android, so razlike med proizvajalci ogromne. Vsi imajo neke modifikacije, eni imajo polno funkcij, eni delajo počasi, eni nikoli ne dobijo posodobitev ipd. Pri Nexusu načeloma hardware in ohišje ni ravno top-shit, je pa vseeno high-end. Imaš pa čisti Android (brez dodatkov), ki dela tekoče in ima takojšnje posodobitve (dokler jih pač izdajajo, mislim da je meja nekje 18 mesecev).

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Htc One zato, ker dejansko dela tako kot se zagre. Sam sem prvi android telefon kupil cca. 5 let nazaj, to je bil HTC Desire. Po pol leta sem ga prodal in kupil Samsung Galaxy S, ki je bil kjub enakim specifikacijam kot jih je imel Desire boljši. Od takrat sem bil ves čas na Samsungu (S1, S2, Note, Galaxy Nexus, 2× S3), za kratek čas je bik še vmes iPhone 4 in kakšne pol leta Nexus 4. Ker sem imel počasi dovolj Samsunga sem si rekel zakaj ne bi probal HTC-ja. Vzel sem One in mi ni žal. Super narejen in super dela, ni zaznati bilokakšnega zatikanja. Za moje potrebe je kamera čisto OK, baterija pa tudi drži OK. Sem ga pa vzel na Siol bon, po specifikacijah enako kot S4 ampak cenejši. Sensa sem se takoj navadil, če mi kdaj ne bo več ustrezal telefon komot spremenim v Google edition in imam Nexusa v premium ohišju in super zvočniki. Win win zame.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Moje vprašanje je bilo morda malček provokativno, ampak ne s slabimi nameni. Nič nimam proti HTC, Samsungu, etc., vsi proizvajalci imajo tako dobre modele kot faile, le včasih ne razumem tistih "vernikov, ki ne vidijo čez svoje dvorišče ....

@philips, @bvader, oba sta lepo razložila in argumentirala svoje in tudi od drugih forumašev si želim čim več takih postov ....

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ja, saj ni kaj posebnega. N5, ker je pač Nexus, "Googlov" telefon. HTC pa ima pa tudi določene prednosti pred Xperio - zaslon, baterija, zvočniki.