Kateri medijski predvajalnik

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
Odličen način za pokvarit file sistem na SD kartici...
rolleyes-1.gif

Jaz ga ugašam samo, če res ne gre drugače (npr. preden zamenjam napajalnik ali razdelilec), pa še takrat ga ugasnem preko menija v openelec, da se vsi procesi pravilno zaključijo preden se ugasne.

sass

Guru
1. sep 2007
5.232
869
113
zakaj bi karkoli pokvaril? v vsakem primeru RPI ugasneš preko menija. gre se samo za to, da napajanje enostavno izklopiš preko stikala in ni treba več kabla ven vleči.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
Ok se posipam s pepelom... Iz tvojega odgovora sem (napačno) sklepal, da RPi ugašaš kar s power off stikalom.
Dobro da smo razčistili, da tega ne počneš, da ne bo kdo dejansko to poskušal doma...

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
584
21
18
Če mogoče kdo kupuje Xtreamer Sidewinder 3 - brezhiben, bolj malo rabljen, ga prodam za 100€. Kontakt na ZS.

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Ok se posipam s pepelom... Iz tvojega odgovora sem (napačno) sklepal, da RPi ugašaš kar s power off stikalom.
Dobro da smo razčistili, da tega ne počneš, da ne bo kdo dejansko to poskušal doma...

Jaz to delam non-stop in se mi do zdaj še ni nič "pokvarilo" - če pa se mi bo, pa bom pač še 1x naložil sistem.

Nazadnje urejeno:

sass

Guru
1. sep 2007
5.232
869
113
meni se je to nekajkrat zgodilo, ampak to zato, ker sem testiral, na koliko še lahko še navijem RPI. načeloma ni problem, predhodno narediš backup sistema in ga potem v primeru korupcije samo obnoviš. dodatna rešitev je tudi namestitev sistema na USB ključ.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
Citat:
Uporabnik DognerDJ pravi:
Jaz to delam non-stop in se mi do zdaj še ni nič "pokvarilo" - če pa se mi bo, pa bom pač še 1x naložil sistem.
Pri XBMCju na RPi se pogosto zgodi, da se sistem naslednjič ne postavi, če ga kar shutdown-aš poleg tega, da lahko pride do okvar filesistema.

Glede na to, da ta forum bere zelo veliko ljudi, je dobro da pišemo predvsem o dobrih praksah ne pa o slabih.
Tudi avtocesto lahko prečkaš peš in boš verjetno živ prišel čez; vseeno pa tega početja najbrž ne priporočaš prijateljem.
rolleyes-1.gif

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Vsi kolegi imajo na isti sistem vezan RPi - nobenemu se še ni sistem zrušil.
Nikoli mi tudi USB ključek ni crknil, ko sem ga kar tak iz PC-ja izvlekel.

Vglavnem, naj se sam odloči kak pa kaj bo naredil.

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
584
21
18
Ima kdo mogoče medijski predvajalnik Mede8er - MED1000X3D. Kako ste kaj zadovoljni z njim?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Ok sam bi mel predvajalnik, najraje nalaganje filma iz usb ki podpira cimvec formatov in podnapise, kaksen net radio ki pa ni nuja, dobis samo playerje za 20eur na bolhi od WDja, torej ta opcija ali pa rpi2 kater je slabe 40eur, potem je tukaj 5 adapter in 5 sd kartica om 5 ohisje, ki ima nalozen sistem iz sd kartice,(nevem a more bit linux prvo ali je lahko samo tisti program ki je free predvajalnik) in torej te ta zadeva pride 55-60eur. Tv priokopis preko hdmi net pa preko lan kabla in to ej potem playr, ce bi hotu pa druge funkcije uporabljat pa praviet da se komplicira. Ampak recimo ta free program omogoca ce je rpi2 povezan preko lan na net internet radio ali pa da bi lahko gledal mogoce kaksne nadaljevanjke kot to omogoca apple tv?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.883
763
113
www.jernej.org
"free player" na rpi2 je Kodi (XBMC). In slednji omogoča čisto vse, kar si napisal (in še več). Tako da moj glas gre definitivno za rpi2.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
"free player" na rpi2 je Kodi (XBMC). In slednji omogoča čisto vse, kar si napisal (in še več). Tako da moj glas gre definitivno za rpi2.

Aha torej kodi omogoce net radio in nadaljvanke itd, torej nerabi linuxa ampak samo kodi ? Iz kje pa vlece te nadaljevanke, to mi ni jasno ze od apple tvja.

PS kolk hitr net pa rabis za nadaljevanke, je to stream al kako?

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.883
763
113
www.jernej.org
Kodi je media center aplikacija... za delovanje seveda potrebuje operacijski sistem in v ozadju je naložen linux. Ampak navadnega uporabnika to ne zanima.

Internetni radio in "nadaljevanke" je stvar Addonov (dodatkov), ki jih inštaliraš v Kodija. Viri se spreminjajo, saj stvar (vsaj kar se nadaljevank in filmov tiče) ni legalna.

resnica

Majstr
9. feb 2013
573
627
93
Predlagam, da si kodi naložiš na računalnik in preizkusiš delovanje, tako se boš lažja odločil ali ti program odgovarja ali ne.
V linku imaš podrobna navodila za namestitev in nastavitev.

http://youtu.be/vuSJ9fFtP1g

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz
hvala sm si mal pogledal te add one itd pa mi je mal bolj jasno, Edino za stream nevem tam kjer skatla bo, je do 800kb/s dlja tko da nevem ce je dost tole za neko gledanje, za 720p itak da je premalo

resnica

Majstr
9. feb 2013
573
627
93
Jaz imam še počasnejšo povezavo(6MB down,2Mb up) in mi hd vsebino(720p) vleče popolnoma brez zatikanja, prav tako mi tudi hd(1080p) vsebina deluje v 95% brez problema.