Kateri medijski predvajalnik

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.883
763
113
www.jernej.org
Mah... pozabi na Apple TV. Če ga ne misliš uporabljati za Airplay in Screen Mirroring iOS naprav, imaš za Kodi precej cenejših in tudi boljših izbir (bodisi rpi2, ali kater izmed mnogih Android boxov). Poleg tega pa so še ukinili razvoj Kodija za ATV2 in boš dejansko kupil nekaj, kar nima več prihodnosti...

Recimo nemški Amazon ima trenutno akcijo za Fire TV (za 89€)... poštnina v Slovenijo te pride 14€ (cheaper&more). In dobiš precej novejši (in zmogljivejši) box od Apple TV-ja, Kodi lahko naložiš brez jailbreakanja/rootanja. Pa še za druge stvari je lahko uporaben (npr. igrice).

sass

Guru
1. sep 2007
5.232
869
113
Fadil - glede RP2:
upoštevaj, da zadeva nima (omembe vrednega) internega pomnilnika, zato boš moral filme predvajati s kakega drugega medija. to je lahko tvoj obstoječ računalnik (pod pogojem, da sta oba povezana v isto mrežo), elegantnejša rešitev je pa, da na RP2 priklopiš zunanji USB disk (obvezno z lastnim napajanjem). pri nakupu RP2 dobiš ti samo računalnik - tiskano vezje. potrebuješ še napajalnik (cca 5EUR) in SD kartico, vsaj 4GB. priporočam še ohišje ( KLIK ), da se ti ne nabira prah na njemu ali da ne narediš pomotoma kakega kratkega stika ali kaj podobnega.
na RP2 lahko namestiš različne distribucije linuxa, baje bo deloval celo windows 10, čeprav sem malo skeptičen glede delovanja. če ga boš uporabljal izključno le za medijski predvajalnik, potem ti priporočam katero od namenskih distribucij (oskubljena verzija linuxa, optimizirana zgolj za predvajanje multimedije), npr OpenELEC ali Raspbmc. namestitev je enostavna, navodila imaš objavljena na spletnih straneh, potreboval pa boš čitalec kartic in SD kartico. če boš kaj v LJ, ti lahko jaz to naredim, doma se mi namreč valja ena SD kartica viška.
sicer izkušenj z RP2 nimam, sem pa na RP1 navil procesor in potem mi je ozadju lahko tekel tudi torrent klient brez težav. delo s torrenti je enostavno, na osebni računalnik si naložiš vmesnik, s katerim potem na RP2 nalagaš ali brišeš torrente. pogoj je seveda, da imaš na RP2 priklopljen USB disk, kamor se nalagajo torrenti.
po mojem mnenju je RP2 odlična izbira za tiste, ki potrebujejo izključno medijski predvajalnik, saj je poceni, energijsko varčen, po zaslugi predvajalnika-programa Kodi pa tudi izjemno prilagodljiv. v velik + mu štejem tudi to, da (kot eden zelo redkih medijskih predvajalnikov) podpira CEC protokol, torej ga lahko upravljaš z daljincem od TV. jaz sem imel prvo generacijo RP in mi je kot predvajalnik zadostoval. šele ko sem začel eksperimentirati z njim kot strežnik še za druge zadeve, sem ugotovil, da bi potreboval kaj bolj zmogljivega.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.112
7.664
113
Hvala lepa za pojasnila fantje, ampak po prebranem, mislim da je zadeva prezahtevna zame. Me zanima in rad preberem, samo če bi am to kupil, bi bil preveč odvisen od tuje pomoči. Za vsako malenkost bi potreboval pomoč, sem pa rad neodvisen.
smile-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.232
869
113
načeloma bi zadeva morala delovati brez problema, potem ko jo enkrat nastaviš. jaz sem moj stari RP šenkal prijatelju kake pol leta nazaj in pravi, da mu dobro služi. vseeno, če si želiš večje zanesljivosti, potem si izberi katero od komercialnih rešitev, verjetno kakega izmed množice predvajalnikov na androidu. pa tudi tvoja familija bo tega bolj vesela, saj ti take naprave lahko nudijo precej več kot le predvajanje filmov na TV.

sass

Guru
1. sep 2007
5.232
869
113
namesto wireless tipkovnice si lahko naložiš na telefon ali tablico kak daljinec za Kodi (npr. Yatse). ali pa na računalnik naložiš dodatek za firefox ali chrome in ga upravljaš preko računalnikove tipkovnice

resnica

Majstr
9. feb 2013
573
627
93
Hvala za predloge.Pravkar preizkušam yatse in moram priznat, da sem pozitivno presenečen nad odzivnostjo in delovanjem...kljub temu pa si bom nabavil neko tipkovnico s tipkami(zaradi lažjega upravljanja) nekaj takega kar je predlagal uporabnik Fusion.

sass

Guru
1. sep 2007
5.232
869
113
videl sliko, ki je na TV, tudi na računalniku, torej neke vrste screen mirroring
smile-1.gif

seveda bi rabil le sliko od menijev.

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
584
21
18
Pozdrav, kakšno je kaj vaše mnenje glede PopCorn Hour A400? Sedaj imam Xtreamer Sidewinder 3, pa me zelo moti počasen zagon.
PopCorn je glede tega baje dosti hitrejši, kako pa je z ostalim - velikost podnapisov, sami podnapisi, "user friendly" meni...?

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Nisem bral cele teme. Kateri predvajalnik kupiti za gledanje 3D filmov, rabim za starše? ALi obstaja kakšen, ki že ima disk zraven ali moramo to v vsakem primeru dokupiti? Ne rabi biti wifi

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.999
11.125
113
sass, kako si reševal zadevoz ugašanjem in prižiganjem. Imam RP2, sem secez vikend mal igral inzadeva dela dobro. Moti me edino vklop, ki ga moraš vedno vklopit v omrežje. To je mal tečno.