Fadil - glede RP2:
upoštevaj, da zadeva nima (omembe vrednega) internega pomnilnika, zato boš moral filme predvajati s kakega drugega medija. to je lahko tvoj obstoječ računalnik (pod pogojem, da sta oba povezana v isto mrežo), elegantnejša rešitev je pa, da na RP2 priklopiš zunanji USB disk (obvezno z lastnim napajanjem). pri nakupu RP2 dobiš ti samo računalnik - tiskano vezje. potrebuješ še napajalnik (cca 5EUR) in SD kartico, vsaj 4GB. priporočam še ohišje (
KLIK ), da se ti ne nabira prah na njemu ali da ne narediš pomotoma kakega kratkega stika ali kaj podobnega.
na RP2 lahko namestiš različne distribucije linuxa, baje bo deloval celo windows 10, čeprav sem malo skeptičen glede delovanja. če ga boš uporabljal izključno le za medijski predvajalnik, potem ti priporočam katero od namenskih distribucij (oskubljena verzija linuxa, optimizirana zgolj za predvajanje multimedije), npr OpenELEC ali Raspbmc. namestitev je enostavna, navodila imaš objavljena na spletnih straneh, potreboval pa boš čitalec kartic in SD kartico. če boš kaj v LJ, ti lahko jaz to naredim, doma se mi namreč valja ena SD kartica viška.
sicer izkušenj z RP2 nimam, sem pa na RP1 navil procesor in potem mi je ozadju lahko tekel tudi torrent klient brez težav. delo s torrenti je enostavno, na osebni računalnik si naložiš vmesnik, s katerim potem na RP2 nalagaš ali brišeš torrente. pogoj je seveda, da imaš na RP2 priklopljen USB disk, kamor se nalagajo torrenti.
po mojem mnenju je RP2 odlična izbira za tiste, ki potrebujejo izključno medijski predvajalnik, saj je poceni, energijsko varčen, po zaslugi predvajalnika-programa Kodi pa tudi izjemno prilagodljiv. v velik + mu štejem tudi to, da (kot eden zelo redkih medijskih predvajalnikov) podpira CEC protokol, torej ga lahko upravljaš z daljincem od TV. jaz sem imel prvo generacijo RP in mi je kot predvajalnik zadostoval. šele ko sem začel eksperimentirati z njim kot strežnik še za druge zadeve, sem ugotovil, da bi potreboval kaj bolj zmogljivega.