kateri fotoaparat?

bolhica

Pripravnik
7. feb 2008
87
0
6
35
zdravo!
zanima me, če bi mi lahko svetovali kateri fotoaparat je dober za začetnike? izbiram med canonom in nikonom? cena naj bo med 600 do 700€!...
lp

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Canon, Nikon... Za ta denar je vrh EOS 450D vs. D60/D80 ampak to je SLR razred, ki nikakor ni za začetnike, saj so lahko fotografije ''neuporabne''. Glede na to, da pišeš, da si začetnica, bi bil zate bolj primeren kompaktni razred, kjer boš dobila boljše rezultate, kot če nimaš izkušenj in boš slikala s SLR. V kompaktnem razredu je ''vrh'' ponudbe Canon S5 IS in Nikon P80, ki staneta nekje 350-450€ (odvisno od priloženega). V kompaktnem razredu po mojih izkušnjah vodi Canon, tudi Sony ima kak odličen model (recimo DSC H-x) in Olympus SP-570.

Drugače pa če se hočeš resno podat v fotografijo pa imaš podrobno predstavitev EOS 450 in D60/80 (in primerjave s prejšnjim EOS 400) na www.e-fotografija.si pa imaš test D60, EOS 450 bo kmalu (imaš pa 400D).

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
pha... ne vem, ne vem...

moja situacija je bila taka. prav tako čisti začetnik, no, vsaj v digitalu, oz. da sem začel bolj fotkat, sem si nabavil Fujija. 6500sd. misleč, da je DSLR predaleč zame...

napaka - po enem mesecu!! sem prodal Fujija in šel v nabavo DSLR-ja...
wink-1.gif

moj nasvet - če boš fotkala veliko, če boš potrpežljiva in se zavedala, da moraš DSLR najprej tudi ukrotit, si nabavi enega od začetnih Canonov ali Nikonov (osebno bolj predlagam Nikona D60, ker je nekako bolj primeren za začetnike, plus, da ima softwaresko obdelavo fotk na nivoju kompaktov - kar pomeni, da je postprodukcije fotk malo).

skratka - odvisno, za kaj se bo fotič rabil - za fotkanje rojstnih dnevov, pa kakšnih popotovanj, se bolj splača kompakt, če ga boš rabila kaj bolj - pa DSLR... moj nasvet...
wink-1.gif

unta

Pripravnik
6. sep 2007
121
0
16
ja res je, če maš voljo pa čas se boš naučila tako z enim kot z drugim slikat, seveda pa ko boš obvladala boš hotela vedno več, pri dslr pa bodo slike veliko boljše(vsaj ponavadi
smile-1.gif
), če pa je to zgolj toliko da imaš za spomin, pa bo kakšen dober kompakt dovolj

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
jaz tudi svetujem nakup dlsr, če boš bol resno stopit v svet fotografije. izbire pa je itak veliko, nekaj so ti tak že napisali. pa mogoče še počakaš do 1. julija ko bo nikon predstavil nekaj novih stvari, bo cena česa mogoče še malo padla
smile-1.gif

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
z d60 se da narediti zelo uporabe fotke. jaz imam d40x in je primeren za slikat tudi profi stvari. z njim slikam 80% športa in je delovanje zelo zadovoljivo. vse moje fotke na blogu so narejene z d40x in po komentarjih in kritikah tudi priznanih fotografov so dobre
smile-1.gif

bolhica

Pripravnik
7. feb 2008
87
0
6
35
Zdravo!

Vsem najlepša hvala za vašo pomoč. Bom se pa verjetno odločila za nikona d60, ki je v bigbengovi akciji za okoli 600€ . Nevem idino kako je z objektivom ki je zraven priložen, ali je uredu kot za začetnike?
Če boste pa napisali še kar koli koristnega bom pa itak vesela:)

Hvala

Lp

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
ja no...tak pa tudi ni...jaz ga uporablam in ni tak fejst slabi. je pa res da ni ravno za portrete, ker je malo neoster. ampak pri športu je ostrina boljša.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.926
10.657
113
kod Džej-Zija
Tega pa ne razumem. Ravno pri portretih ostrina ni najpomembnejša. Ravno obratno velja za šport, kjer neostre slike niso ravno zanimive.

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
jaz pa ne razumem tega da pri portretih ostrina ni pomembna? drugače pa sem hotel povedat, da pri portretih ki so pri miru ostrine ni, pri športu kjer pa se vse dogaja zelo hitro in more hitro ostrini pa ostrina je (logično bi bilo obratno)