Kateri DSLR?

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Odločil sem se, da upokojim mojo Minolto A2, dobiti pa mora dostojnega naslednjika, le da tokrat iz DSLR vod. Za novo mašino z objektivom vred sem pripravljen odmakniti jurčka ali manj. Kaj bi mi priporočali za ta denar? Se pa s kakšno profi fotografijo ne mislim ukvarjati. Nekaj sem se spogledoval s Canonom 40D, vendar je malenkost predrag...
Aja, rad bi, da ima aparat čimboljšo avtonomijo in akumulatorsko baterijo, ne pa kakšnih AAA zadev.

Nazadnje urejeno:

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Odločil sem se, da upokojim mojo Minolto A2, dobiti pa mora dostojnega naslednjika, le da tokrat iz DSLR vod. Za novo mašino z objektivom vred sem pripravljen odmakniti jurčka ali manj. Kaj bi mi priporočali za ta denar? Se pa s kakšno profi fotografijo ne mislim ukvarjati. Nekaj sem se spogledoval s Canonom 40D, vendar je malenkost predrag...
Aja, rad bi, da ima aparat čimboljšo avtonomijo in akumulatorsko baterijo, ne pa kakšnih AAA zadev.

Živjo,

morda novi Pentax K20/K200? Ali Samsung GX-20?

Canon Nikon imata tudi napovedane novosti, Sony ima tudi nove modele, Olympus, ... izbira je kar velika ...

Morda bi bil dober nakup Pentax K10d/Samsung GX-10 - sedaj, ko pridejo novi modeli bodo cene verjetno prej nizke ...

Čeprav pa še vedno 'večina' prisega na rdeče ali rumene (Canon/Nikon) ... Predvsem zaradi izbire leč, a se tudi pri ostalih močno popavlja število ponujenih leč ...

LP, kostevc
cool-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
predlagam ti, da si potem ogledaš nekaj v rangu recimo Canona 400D, oz. počakaš na Canona 450D.

glede na to, da se profi fotografije ne misliš dotikat, si poglej še Olympusa E-410 z dvojnim kit objektivom, drugače pa tudi Nikoni niso preveč napačni.

glede na to, da sem na Canonu in da sem z njim precej zadovoljen, ti seveda svetujem Canona, poleg tega je nekaj objektivov, ki so za amatersko uporabo več kot zadovoljivi in so dostopni po čisto normalnih cenah.

sicer pa - za amaterske uporabnike sta najbolj primerna Nikon D40x in Canon 400D.
zmaga.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Izmed naštetih bi jaz odsvetoval Oly-a, saj nima nobenega gripa, pa tudi materiali delujejo nekako cheap (primerjano z D40 in 350/400D).

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sam bi mu takoj priporočil Pentaxa, ker za ta denar seveda ponuja največ, vendar pa - izkjučuje uporabo navadnih baterij...
wink-1.gif

@SoulMan: že, že, materiali sicer le niso tako slabi, a mislim, da mu grip ni glavnega pomena. sicer ne vem z glave, vendar mu v poštev še vseeno pride tudi E-510, ki pa ima odličen grip.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Pentax K100D Super uporablja akumulatorske baterija tipa AA, s katerimi je možno narediti do 1000 posnetkov z enim polnenjem. Komplet dobiš že za 13 € in jih lahko uporabiš tudi za druge aparate. Napolniš jih lahko kar v avtu. Zame je to velika prednost. Originalne baterije stanejo 40 ali več €, z njimi pa narediš precej manj posnetkov. Da ne govorimo o cenah originalnih polnilcev.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.489
119
63
Pri Besenicarju so mel pred kratkim super Pentax-a z dvema objektivoma v kitu. Ta pentax je mel image stabilizator ze v samem aparatu (ne v objektivih). Za amatersko je super. Jest sem kupil 400d samo, ker sem ze imel dva objektiva za canon, sicer bi tega pentaxa.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ja, samo je 1000 € plus...
wink-1.gif

Pentax je res dobra izbira, za moje pojme. poleg tega je potrebno izpostaviti, da pri Pentaxu dobiš najboljše kit objektive izmed objektivov... kar tudi ni zanemarljiva informacija...
wink-1.gif

6 mpx čez glavo dost - js delam kukr eno profesionalno fotografijo, pa lahko rečem samo, da je bilo 8 mpx čez glavo dovolj, zdaj jih imam 10 mpx, pa niti ne vem, kam z vsemi...
grin1.gif

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
sam bi mu takoj priporočil Pentaxa, ker za ta denar seveda ponuja največ, vendar pa - izkjučuje uporabo navadnih baterij...
wink-1.gif

@SoulMan: že, že, materiali sicer le niso tako slabi, a mislim, da mu grip ni glavnega pomena. sicer ne vem z glave, vendar mu v poštev še vseeno pride tudi E-510, ki pa ima odličen grip.

C/P z dpreview
Lithium-Ion battery
Another Pentax first for the K10D is the D-LI50 Lithium-Ion battery, believe it or not all previous Pentax digital SLRs have used AA batteries.

Torej tudi problema s celo pestjo baterij ni več.. razen če so Evropo "nagradili" s kakšno zastarelo opcijo
10.gif

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Kolega ima naročenega Olympusa 510 - stabilizacija v aparatu, tako da tudi kit objektiva imata dovoljšnjo uporabnost (pri canonu in nikonu rabiš boljše objektive tudi zaradi pomanjkanja stabilizacije). Nasploh pa naj bi imel olympus najbolj verodostojen prikaz fotografij iz aparata, oz. je potrebno manj popravkov (belina, razpon barv, všečnost fotografij).

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.926
10.657
113
kod Džej-Zija
Si že držal kakšnega Olyja v rokah, da lahko trdiš kaj takega? Sploh primerjava s 350D je čista bedarija, če primerjaš ergonomijo in materiale.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
Pentax K100D Super uporablja akumulatorske baterija tipa AA, s katerimi je možno narediti do 1000 posnetkov z enim polnenjem. Komplet dobiš že za 13 € in jih lahko uporabiš tudi za druge aparate. Napolniš jih lahko kar v avtu. Zame je to velika prednost. Originalne baterije stanejo 40 ali več €, z njimi pa narediš precej manj posnetkov. Da ne govorimo o cenah originalnih polnilcev.

Odvisno...ene pri malo manjšem bodyu so mi jih naredile blizu 1000, pri drugem, večjem bodyu pa blizu 2000. Govora je seveda o številu posnetkov ob uporabljeni eni sami bateriji. Se pa strinjam, da so AA-jke kar dobra izbira, če ni drugega jih imaš lahko hkrati še za fleš...

Nazadnje urejeno:

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Ja potem pa 300 ali kaj je že...v glavnem neka majčkena zadevica iz serije 3xx. V mojih rokah leži tako, kot kakšen kompakt. Se opravičujem, ker ne poznam vseh Olyevih modelov na pamet...

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.765
167
63
Živjo!

Je smotrno počakati na aparate z LiveView? Bo na DSLR s to funkcijo možno snemati filmčke?

lp

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.926
10.657
113
kod Džej-Zija
Morda nekoč v prihodnosti bo možno snemati filmčke. Trenutno to ni mogoče, čeprav ima aparat LiveView. Se pa meni osebno zdi to popolnoma nepotrebna funkcija na DSLRju.