Kateri DSLR priporočate ?

Jokin

Zelenc'
14. okt 2009
16
0
1
Canon EOS 400D, Canon EOS 1000D, Nikon D60, Nikon D3000...ali kaj drugega...

Nazadnje urejeno:

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com

Z Nikonom D3000 + VR objektiv ne boš nič zgrešil ...
zmaga.gif

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
al pa canon
smirk-1.gif

itak bo tukaj vsak svoje natucaval....

resno....pojdi v trgovino in poglej kaj bi bolje v roko sede...canon ali nikon.....potem pojdi od tukaj naprej.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Kaj drugega je brezveze priporočat, ker pri nas nič ne nardiš, če ni canon ali vsaj nikon.

So pa v primerjavi s k200D tile canoni in nikoni nižjega ranga kot plastične igračke.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Pa naj bo kljub temu odgovor na zastavljeno vprašanje: moja izbira bi bila Canon 1000D
Razlogi: ima LiveView in na njem lahko uporabimo tudi nekaj desetletij stare objektive, kar oboje lahko pride zelo prav.
Pri Nikonih si omejen le na objektive s samostojnim ostrenjem, D400 pa nima LiveView-a
Sicer pa so vsi štirje zelo blizu in če te kakšen od teh dveh argumentov ne prepriča, primi vsakega v roke in kupuj po občutku, kakor je predlagal WhiteCell

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Pa kako lahko sploh priporočate to plastično igračko, ki nima niti spot meteringa
rolleyes-1.gif

Je res TAKO važno, da piše gor canon in je izbira samo ena?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
@brgo: morda nisem dovolj natančno zapisal - od štirih, ki jih je predlagal bi jaz izbral D1000
Imaš pa prav glede splošne omejenosti na dve znamki, ki ni prav posebno razumna.
Vendar sem mnenja, da prepričevanje in dokazovanje kako so tudi druge znamke lahko prav tako dobre ali pa v istem cenovnem razredu celo boljše - nima smisla.
Odločitev je vedno na strani kupca.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
kaj mi pomaga super duper fantastičen body Pentaxa, ki ima v začetnem rangu vse cukre višjih rangov, če pa imajo borno izbiro objektivov (govorim o objektivih Pentax, ne 3rd name ponudnikih - se ve, da to vseeno najbolj klapa skupaj)

kaj ti pri Olympusu nuca vse, kar ponujajo, pa ni slabo, če so omejeni zaradi majhnosti senzorja, ter imajo spet ultra drago lečovje?

kaj ti pomaga naprednost Sonyja, če osnovnih stvari, kot je redukcija šuma, ne znajo poštimati - in imajo spet drago lečovje, plus pomanjkanje le tega.

sam vidim dobro možnost le v Nikonu ali Canonu. pač imata vse te stvari najbolje naštudirane, in posledično z njima lahko dosežeš boljše rezultate.

če se ne motim, je 400D tukaj najboljša izbira.

p.s.: spot metering? je to res tisto kar odloča? ali je splošna uporabnost tista, ki odloča?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz imam sicer v službi canona 1000D, pa se mi niti ne da ubadat z njim, ker je že v rokah plastična igračka. Ne razumem, kako je lahko spot metering nekaj manj pomembnega... če mene vprašaš je recimo live view precej manj pomemben. Pa tudi dvomim, da bo nekdo, ki kupuje 1000D, kaj kmalu posebel po čem drugem kot kit objektivu, ta pa je precej ubog. Če bi si želel fotkič priljubljenega dvojca, bi sam vsekakor posegel kak razred više od 1000D...

Strinjam se s tabo glede objektivov od pentaxa. Splošno uporabnih zoomov je manj kot pri canonu in nikonu, ima pa zato pentax odlično serijo fiksnih objektivov, ki jih drugi proizvajalci nimajo. Seveda je na voljo tudi več ali manj vse od sigme in tamrona. Običajen uporabnik, sploh pa začetnik, pri pentaxu ne izvisi. Kakšna športna fotografija ipd. pa je najbrž kar prednost canona/nikona.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
A spot metering ti je najpomembnejsi pri vsem tem?

Ja nima ga, medtem ko ga vsi ostali srlji imajo? Meni se zdi jako uporabna reč, ko slikam v zafrkjeni svetlobi. No pa plastik-fantastik ohišje in pa boren kit objektiv tudi ne zmagata.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Vprašanje je, koliko objektivov bo sploh kupil človek, ki gleda vstopni model DSLR? Jaz sem se pred kakim letom odločil za Olympus, kupil takoj dva objektiva, ki z eno luknjo pokrivata od 28 - 600 mm in mogoče bo še flash v kratkem in to je to. Sem bil in bom ostal amater. Tudi, če bi imel olympus 500 objektivov, jih ne bi kupil, ker denar rabim še zakaj drugega.
Če bi pa hotel postati kaj več, bi pa brez težav lahko menjal tudi sistem. Ta dva objektiva nista zlata vredna.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
...ima pa zato pentax odlično serijo fiksnih objektivov, ki jih drugi proizvajalci nimajo.

Daleč od tega, da bi imel kaj proti Pentaxu, v bistvu z njim nimam nikakršnih izkušenj, ampak tole mi vseeno ni jasno? Kaj pa recimo manjka Nikonovi (predvidevam da dosti večji) seriji fiksnežev?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ok, sem malo neuk kar se nikona tiče. Ampak ni fora, da na današnje, sploh vstopne body-je, pašejo samo objektivi z oznako AF-S če hočeš AF? Potem je izbira fiksnih objektivov precej majhna... našel sem 2. Če se pa gremo takole, potem na pentaxa direkt paše svašta objektivov iz zadnjih 30 let, od pentaxa in ostalih proizvajalcev. Potem so tukaj še tisti z M42 navojem, ki na ne-pentax bodyje ne pašejo tako fino niti z adapterjem...