Kateri DSLR do 700EUR

bmwm3csl

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
21. jul 2007
1.430
0
36
32
Domžale
Najprej en lep pozdrav,

zadeva pa je taka. Prijatelj se odloča za nakup SLRja do 700€. Naj bi pa za to ceno že imel tudi en objektiv ( verjetno bo najbolše, če kupi kar komplet s kit objektivom ). S fotografijo se bo bolj kot ne šele začel ukvarjati, hodil naj bi na neke tečaje, tako da verjetno ne iščemo nekaj zelo zahtevnega, tako da od spodaj naštetih meni najbolj ugaja Olympus (se vidi, da sem lastik Olymusa ).
grin1.gif
Kaj priporočate vi ?

Digitalni fotoaparat Sony Alpha DSLR-A550L + 18-55 SAM - 721€
Digitalni fotoaparat Olympus E-620 + ED (14-42mm) - 695€
Digitalni fotoaparat Pentax K-X + 18-55mm + 50-200mm - 722€
Digitalni fotoaparat Panasonic DMC-G1 + Vario 14-45mm - 700€

ali kaj drugega ?
Že vnaprej hvala za predloge.

Lp, Gašper

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Od naštetih lahko edino za A550 zatrdim, da je res vsestransko uporaben aparat, imel sem ga nekaj dni na testiranju in ni veliko manjkalo, da bi ga tudi kupil.
Je pa tudi Canon, ki ga predlaga ynos dobra izbira za začetnika.

LP

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Canon 550d je trenutno najboljsa izbira v tem rangu. Sploh z objektivom 18-135 IS, ki je presenetljivo oster (preverjetno tudi na printih, tako da ne govorim na pamet). Pri nas prodanih ze kar nekaj paketov.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Olympus E-PL1 bi znal bit ugodna in zelo dobra zadevica, ko ravno omenjaš micro 4/3 Panasonica.

Ja jaz imam točno tega. Zadeva je super, če želiš DSLR-like kvaliteto slike (čeprav mislim, da se lahko kosa z najboljšimi) in neko vmesno velikost med DSLR in P&S kamerami. Komplet aparat +kit 14-42mm objektiv ima težo pod pol kg, DLSR je hitro čez 1kg.

Slabost konkretno tega modela je, da nima autofocus assist lučke - v popolni temi ne ostri, druga slabost se tiče celotne družine m4/3 in to je manjko m4/3 objektivov, čeprav pač lahko preko adapterja uporabiš popolnoma vse navadne.

on topic
smile-1.gif
za 700€ ga ne dobiš, razen mogoče kakega rabljenega na ebayu. Ali pa če imaš možnost obiskat kak dutyfree shop, kjer sem za mojega dal 550€.

Edit: typo

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
E-PL1 pride dobrih 550€ s kitom. Manjek lučke pri focusu pa itak ni problem, ker je pri DSLRjih isti šmorn.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Pardon ja, imaš prav, zdaj so res take cene, mesece nazaj pa pač ni bila
smile-1.gif
Torej zdaj tudi pride v poštev.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Canon 1D (stari classic) in kakšen objektiv. Čista zmaga.
zmaga.gif

Za neprofija so že zdaj slr-ji čista brezvezarija, 1D je pa... ne vem za koga
smile-1.gif
Profiji jasno izvzeti.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik marko1 pravi:
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Canon 1D (stari classic) in kakšen objektiv. Čista zmaga.
zmaga.gif

resno mislis, da je to za zacetnika primeren fotkic?

Sicer nisem vedel, da gre za začetnika. Pa vseeno. Za ta kakšnih 500 EUR imaš odličen fotoaparat in (pač za to ceno sprejemljiv) objektiv. Z aparatom lahko počneš vse, kar z ostalimi, ni ti ga škoda (je tudi zares robusten), ima 8 ali 9 posnetkov na sekundo, vgrajen grip ... sam sem si ga lani kupil (kot drugi DSLR), sedaj pa ga uporabljam največ
stupid-1.gif

Samo predlog - če komu zadeva ni všeč, bo pač izbral slabše variante
evil.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Ko stopiš v svet SLRjev, se moraš s tem pač sprijazniti. Sicer pa je kompakt veliko bolj primeren. Sam sem s tem razčistil. 1D ali 5D vzamem s seboj v hribe, je pa res, da se odločim le za en objektiv (običajno 24-105).
To ni za slabiče ... ampak za prave moške
evil.gif