No, tukaj je po mojem mnenju stvar takšna, da je potrebno zajeti čim več kadra. Več, kot je surovega materjala, več lahko dobiš, ko obrežeš posnetke.
Prvo sem se moral teoretično dobro pripraviti za prvi dvig drona, drugo, kako sploh deluje in leti. Čista jeba, če nikoli prej nisi upravljal nič z daljincem. Službenega viličarja se pač ne more primerjati z dronom.
Ko sem se dvignil sem pač vklopil kamero in nato doma malo postprodukcije.
Malo me je stiskalo v hlačah, ko sem ga zapeljal 100 m globoko pod nivo hriba na katerem sem bil do reke in nato preko reke do lovske preže. Nisem ga več videl in ne slišal. Return to home nisem upal uporabiti, ker sem se bal, da bo zgrešil ozek koridor med drevjem In sem ga zato le dvignil, ter vrnil do sebe na vizualno sliko, katero sem videl na telefonu. Malce je jeba tudi pernato živalstvo, saj so mimo drona v neposredni bližini letele vrane, čaplje, galebi, kanje...
Prvi dvig sem opravil le, da sem videl, kako sploh deluje, drugi dvig pa je bil že bolj resen. Imam le težavo, da sem doma v “Geo zone” to je v drugi coni, kjer se ne morem dvigniti iz latnega dvorišča niti v dnevni sobi. Firemware je narejen tako, da ne vklopiš niti motorjev. Spark in Mavic Air z potrditvijo leti v coni 2- Mavic mini ne! To bi naj proti koncu decembra popravili, kot so mi sporočili. Tako, da za trening moram najmanj 8 km od doma, da lahko poletim.
Tak je bil moj drugi dvig (prvi resen) z Mavic mini.