Katerega operaterja izbrati?

predvajalnik

Pripravnik
7. okt 2011
46
0
6
t-2 vdsl
wink-1.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
T2 VDSL ima še eno kar solidno prednost pred telekomom. To je 48 urni časovni zamik SD TV.
Če bodo sčarali prek optike boš pa kasneje selil. Dober mesec čakat na net je v tem času res precej huda. Sicer pa če je UMTS T2 signal si omisliš podatkovno simko z neomejim prenosom za zelo sprejemljive €.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.807
6.482
113
a imaš tudi opcijo Amis optiko, glede na to, da siol optika je? Midva sva na koncu to vzela, če hočeš akcije imajo 6 mesec po 11€ (vezava 2 leti), drugače pa plačaš 42€ za 20/20 internet + TV (telefona nimava, če želiš še to, pa dodaj 2€). Amis je cenejši od Siola, sploh če se nisi pripravljen vezati za 2 leti, ker potem moraš pri Siolu tisti njihov Box kupiti. Tako, da pri nama je ravno Siol zaradi tega odpadel, bi potem raje vzela T-2 VDSL. Za najine želje (ne toliko potrebe) ima Amis tudi najboiljšo TV shemo. Raznih stvari kot so snemanja, časovni zamiki, igrice in podobno pa ne uporabljava, tako da na te bonbončke pač nisva bila pozorna. Sva pa čakala skoraj mesec in pol, da so prišli priklopiti - imajo kao 60 dni časa v pogodbi. Mislim, saj nama je bilo vseeno, ker sva ta čas nalašč obdržala kabelsko TV in internet od prejšnjih stanovalcev, samo razumem jih pa ravno ne. Dve položnici sta jim šli po gobe.

Je pa T-2 od vseh najbolj zanesljiv. V preteklosti smo na različnih lokacijah imeli T-2 VDSL, T-2 optika, Siol ADSL in zdaj AMIS optika in samo T-2 smo priklopili in za vsa naslednja leta pozabili. Tako pri Amisu kot pri Siolu se dogaja, da malo modemi zamrznejo, da jih je treba iz elektrike ven izštekniti za kako minuto pa take finte, ki so sicer tečne, ampak nič zelo groznega. Pa pri T-2ju je še to, da je daleč najlažje naštimati TV na PCju, brez omejitev kot so: da gledaš enak kanal kot na TV (kje je smisel?) ali pa da rabiš dodatno mrežno ali pa da sploh ne gre.

Nazadnje urejeno:

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.539
291
83
Sam za Info... Jst sem čakal za priklop na optiko na siol niti 10 dni od naročila če se prov spomnem 8 dan od naročila sem bil priklopljen a čaka se 10 dni tko rečejo ob naročilu
wink-1.gif

edit: @Jabe meni na optiki modem od siola še ni zmrznil in mam še vedno istega od priklopa
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.411
3.803
113
davorinm.wordpress.com
Tale Amis dvojček 20/20 za 42 EUR mi še najbolj diši trenutno. Ni mi pa jasno tole.

Citat:
Sva pa čakala skoraj mesec in pol, da so prišli priklopiti - imajo kao 60 dni časa v pogodbi.

Če je eden njihovih glavnih pozicijskih sloganov: "Zamenjava internetnega ponudnika še nikoli ni bila tako enostavna, hitra in neboleča" in jim na spletni strani piše Za priklop je potrebno običajno čakati od 8 do 14 dni.
confused-1.gif

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
60 dni je najbrž zgodnja meja, kolikor si vzamejo časa, seveda to ne pomeni tudi čas realizacije. V koliko preteče 60 dnevni rok za priklop, s tem kršijo pogodbene člene in lahko razdreš pogodbo ter si prost obveznosti. Gre pač za formalnost, ni bistveno.

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Če imaš še enih tri mobitele v familiji, se najbolj splača družinski paket od Siola...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.411
3.803
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik mmx pravi:
60 dni je najbrž zgodnja meja, kolikor si vzamejo časa, seveda to ne pomeni tudi čas realizacije. V koliko preteče 60 dnevni rok za priklop, s tem kršijo pogodbene člene in lahko razdreš pogodbo ter si prost obveznosti. Gre pač za formalnost, ni bistveno.

Že, ampak JABE je čakala mesec in pol. Malo skregano z obljubo branda.
smile-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.807
6.482
113
Ja, preteklo je kar nekaj Save, res pa je, da nisem nič težila. Po moje, če jih malo spomniš na tistih max 14 dni zgoraj omenjenih, pa razložiš, da ne moreš biti brez, se bodo tudi bolj podvizali.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.411
3.803
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik mmx pravi:

Sem klical. Baje za ADSL priklopijo v 1-2 tednih, optiko pa treba čakat najmanj 1 mesec. :S

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.411
3.803
113
davorinm.wordpress.com
Dobil in sprobal Amis tv in moram rect, da sem navdusen. Sploh nad casovnimi funkcijami. zamudil dnevnik,prevrtel nazaj...zamudil tekmo Maribor, prevrtel nazaj. top.
smile-1.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.725
6.117
113
blizu močvirne prestolnice
Gledam programsko shemo in se kar čudim, čeprav vas je trenirkarjev tam gori ogromno skoraj nič vaših programov. Ste že asimilirani, namesto amir imate sedaj ime Miro!

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
551
9
18
T2 prek Telekomove optike že laufa v praksi. Me pa čudi, da so šli Telekomovo optiko najemat, ker je le "T2 optika prava optika" he he...
Amis 60 dni...to mislim da velja na OŠO Tritel omrežju...za SiOL je isto...