Katere AAA in AA baterije?

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.808
129
63
"Akcija" Tropical
shocked-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Sem vzel pri beseničarju 6baterij za 16,90. Sicer so stare eno leto, ampak mislim da bodo še ok, vsaj če so tako solidne kot stare ki sem jih kupil v harveyu pred leti.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Priporočam baterije,ki jih imajo (občasno) v Hofru (znamka Activenergy) ali Lidlu (znamka Tronic). Cena v obeh primerih odličnih 3,99 eur/4 komadi,AA ali AAA! Kupil sem jih v bistvu bolj za foro,brez nekih pričakovanj,pa so me pozitivno presenetile...
Lidlove imam že par let,delujejo zelo dobro,enako Hofrove,ki so stare kako leto. Jih pa uporabljam tako v aparatu (Canon 40D),kot v bliskavici (580 EX). Jih pa za dolgo življensko dobo vedno polnim izključno samo s počasnim polnilcem,Voltcraft IPC-1L,ki je tudi edini polnilec,s katerim je priporočljivo polniti baterije (počasno polnjenje,vsako baterijo posebej do konca izprazni pred polnjenjem,itd...).
Treba je samo paziti pri nakupu,da se kupi "ready to use" baterije,torej s počasnim samoizpraznjenjem...ker prodajajo tudi navadne polnilne,ki pa se jih ne splača kupiti,razen če se jih uporablja in polni na nekaj dni...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
dober test, še boljši zaključek, kjer najceneješe baterije dajo najcenejšo svetlobo od sebe, kljub temu da dajo četrtino manj energije od sebe.
Mogoče se pa tudi sam kdaj lotim kaj podobnega. Imam sicer samo eno svetilko in ne bo tako "referenčen test" ampak za občutek pa bo. Sicer pa kot sem imel priliko preizskusiti, anj bi tudi IPCL polnilci znali zmeriti kapaciteto baterij. ne vem pa kako natančni so.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
IPCL direktno ne izmeri kapacitete baterij (pokaže samo trenutno napetost celice,ko baterijo vložiš v polnilec),jo pa vidiš na koncu,ko daš na program "discharge",da jo najprej sprazni in nato napolni do konca,ko šele vidiš končno kapaciteto (oz.koliko mAh je šlo v baterijo v času polnjenja). Spet je pa potem vprašanje,koliko časa in pri kakšnem toku lahko baterija oddaja to shranjeno energijo...kar pa s tem polnilcem ne moreš ugotoviti,ker pač ni namenjen za take analize.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.639
113
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
,jo pa vidiš na koncu,ko daš na program "discharge",da jo najprej sprazni in nato napolni do konca,ko šele vidiš končno kapaciteto (oz.koliko mAh je šlo v baterijo v času polnjenja).
Se pravi ti ne znaš pravilno meriti kapacitete s tem polnilcem.
Kapaciteto se meri s programom "test". In meri se koliko energije baterija odda!

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
,jo pa vidiš na koncu,ko daš na program "discharge",da jo najprej sprazni in nato napolni do konca,ko šele vidiš končno kapaciteto (oz.koliko mAh je šlo v baterijo v času polnjenja).
Kapaciteto se meri s programom "test". In meri se koliko energije baterija odda!

Potrjujem..

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:

Res je,posebej nikoli nisem meril kapacitete baterij s programom "test",zato o tem ne bom pametoval...
Kaj pa ti pove program "test" oz.kakšna je praktična razlika v primerjavi z merjenjem kapacitete v programu "discharge"? Kakor sem videl,moraš tudi pri "test" programu počakati,da se baterija najprej napolni....ali se motim in daš v ta program že polno baterijo?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.639
113
Daš polno ali prazno, je vseeno.
Baterija se napolne, izprazne(meri kapaciteto) in ponovno napolne.

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri