Katere AAA in AA baterije?

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
Bom odgovoril obema skupaj.

jest5: to vem, zanimalo me je od kje stevilka 200. Po ogledu spletne strani s podatki o polnilcu Technoline si lahko odgovorim sam, to je najnizji polnilni tok ki ga je mozno izbrati.

Fusion: MQN04 sem navedel za primer, Sanyo ima tudi boljse polnilce, primer je MQR06:
Peak-Voltage-Detection yes
Timer & Temperature Control yes
Dry Cell Charge Protection yes
Charge Indicator Individual Cell Charging Control with 4 LEDs
Res pa je da nima cisto vsega kot Technoline tako da bom vzel le-tega ceprav je malo drazji.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Da javim samo eno opazko, ki se zelo tiče te teme.
Lidlove Tronic Low discharge mi počasi nažirajo živce. Če samo malo stojijo, po tem ko sem jih napolnil in naredil kakih 5 slik, se sicer res ne izpraznijo, vendar ko jih dam v fotoaparat, mi javi, da so prazne. To mi je pravkar naredil. Izmeril sem napetost na baterijah, ki je še 1.31 V.
Da ne govorim, da so preširoke, in izgubim dodatne živce, da jih vzamem iz fotoaparata.

Z Eneloopkami 2. generacije teh problemov ni, čeprav so več kot leto starejše in so bile že močno "zlorabljane".

Kar se mene tiče, Eneloopke močno odtehtajo razliko v ceni, pa čeprav načeloma pazim, kam dam denar in rad pretehtam vse možnosti. Res je, da za ceno Eneloopk dobim dvoje Lidlove. ampak bolje ene delujeoče eneloopke kod dvoje nedelujoče Lidlove. Da ne govorim, da bom imel eneloopke gotovo za dvakrat daljše časovno obdobje, kar pa avtomatsko pokrije tudi razliko v ceni.

LP

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
HR-3UTGB nova 4 generacija?

ma kdo kako kodo za akkuddo?

dobil 5€ ko postaš na FB
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.040
5.648
113
smile-1.gif

Se glede baterij pri telefonu....

Tist polnilc v bazi je butast in unicuje baterije....jst jih dam 1x na mesc vn in v IPC1L najprej spraznt pol pa sam nafila....vsake tok pa se na refresh

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.040
5.648
113
mam enga tronica iz lidla kaki 2leti nazaj v ponudbi....

Ma vso elektroniko....edin mAh polnitve pa ne mors zbirat....in ti vedno na polno polni baterije....

Ta zgleda da ma enake funkcije....ampak taglavna (polnilni tok) pa manjka
frown-1.gif